Elfogadnátok, ha a szüleitek egyetemi támogatást nyújtanának? Mit tennétek a helyemben?
Szeretnék jelentkezni az orvosi egyetemre (SOTE-PTE-SZTE-DE lenne a sorrend). Igazából ez nekem ilyen 10 éves terv, gimi alatt is gondoltam rá, de aztán humán vonalon indultam el a fakultációkkal. Egyetem alatt is újra elő-előjött, és most is, hogy már lediplomáztam és dolgozom (más területen).
Mondtam a szüleimnek is, hogy semmit nem bánok az életemben, csak ezt. Ne értsetek félre, szeretem az életemet, a munkámmal sincs bajom, de valahogy érzem, nem ez a legjobb út számomra.
Viszont az orvosin nincs levelező, nincs olyan, hogy félgőzzel csinálom, mellette mással is foglalkozom, vagy épp főállásban dolgozom. Annyi megtakarításom pedig nincs, hogy 6 évig fedezze az életemet.
Apáék emiatt felajánlották, hogy segítenek. Adjam be a felvételimet, csináljam meg a két érettségit és ha felvesznek, az egyetem alatt minden kiadásomat bízzam rájuk. Tudom, hogy ez így is lenne, számíthatnék rájuk bármiben, az első diplomámig is ez a rendszer volt. Tehát a szavukban bízom, de nem tudom, "szabad-e" ekkora mértékű segítséget elfogadni felnőttként?
Meg ne próbáld. Elég az ő bajuk enélkül is!
Gondolkoztál volna előbb! Ne a szüleid farkaval verd a csalánt
Igen, egyke vagyok.
Szüleim anyagilag jól állnak, vannak befektetéseik, egyéb érdekeltségeik is (tehát nem bérből élnek, nincs az, hogy pl. hónap végén gondban vannak a pénz miatt).
"Elég az ő bajuk enélkül is!"
Hála az Istennek, semmi gondjuk, bajuk nincs.
Van amiről te nem tudsz.
Hagyd őket békében!
Ne haragudj, 7. válaszoló, ismerjük egymást?
Hidd el, pontosan tudom, milyen a családom anyagi helyzete, van-e problémájuk, vagy sem.
Nyilván nem tökéletes az életünk, senkié sem az, de a mindennapi, kisebb bosszúságokat leszámítva szerencsére nincs semmi gond.
Lényegtelen!
Szerintem nem szép dolog 24 évesen újra anyagi támogatást elfogadni, ha mar 1x kifizettek számodra mindent. Lakást is kaptál, mégis meddig nyuznád a bőrüket? Van ám egy határ, amit látom te nem ismersz. Ugyanis gátlástalanul ki akarod használni őket, attól függetlenül, hogy ők ajánlották fel. Persze, mert kierőszakoltad belőlük, hogy felajánlják. Gratulálok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!