Elfogadnátok, ha a szüleitek egyetemi támogatást nyújtanának? Mit tennétek a helyemben?
Szeretnék jelentkezni az orvosi egyetemre (SOTE-PTE-SZTE-DE lenne a sorrend). Igazából ez nekem ilyen 10 éves terv, gimi alatt is gondoltam rá, de aztán humán vonalon indultam el a fakultációkkal. Egyetem alatt is újra elő-előjött, és most is, hogy már lediplomáztam és dolgozom (más területen).
Mondtam a szüleimnek is, hogy semmit nem bánok az életemben, csak ezt. Ne értsetek félre, szeretem az életemet, a munkámmal sincs bajom, de valahogy érzem, nem ez a legjobb út számomra.
Viszont az orvosin nincs levelező, nincs olyan, hogy félgőzzel csinálom, mellette mással is foglalkozom, vagy épp főállásban dolgozom. Annyi megtakarításom pedig nincs, hogy 6 évig fedezze az életemet.
Apáék emiatt felajánlották, hogy segítenek. Adjam be a felvételimet, csináljam meg a két érettségit és ha felvesznek, az egyetem alatt minden kiadásomat bízzam rájuk. Tudom, hogy ez így is lenne, számíthatnék rájuk bármiben, az első diplomámig is ez a rendszer volt. Tehát a szavukban bízom, de nem tudom, "szabad-e" ekkora mértékű segítséget elfogadni felnőttként?
Nem, szimplán máshogy nőttünk fel, máshogy lettünk szocializálva.
Nekem természetes, hogy számíthatok a szüleimre, hogy ott vannak mögöttem, egész életemben, mint egy védőháló. Akár 5 éves vagyok, akár 25.
Te, ezzel szemben úgy vagy vele, hogy így jártam, éljem ezt az életet, ez van.
Nem gondolom, hogy velem lenne probléma. Önálló, stabil, kiegyensúlyozott életem van. Kiváló a kapcsolatom a szüleimmel is.
Csak annyi, hogy én veled ellentétben, nem használom ki őket.
Igen, elfogadnam, de nem 24 évesen. Felnőtt ember vagy, külön élettel. Tessék aszerint élni.
Mi a baj a másik munkáddal?
Leírtam, hogy nincs vele baj, szeretem és boldog vagyok az életemmel.
De érzem, hogy nem ez a nekem való út.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!