Elfogadnátok így a pénzt?
Férjemmel és lányommal hamarosan szeretnénk kertesházba költözni, jelenleg albérletben élünk.
A szüleim félretettek nekünk pár éve 14 millió forintot, mikor eladták nagyszüleim egykori lakását, mondván, hogy ha kertesbe akarunk majd valaha költözni, nekünk adják.
Nagyon örültünk ennek. Van nekünk is valamennyi félretett pénzünk (9 millió), de azért 14 millió plusszal nagy előnnyel indulnánk. De most elég értetlenül állunk minden előtt, mert legutóbb mikor erről beszéltünk a családommal, azt mondták a szüleim, hogy úgy adnák csak ide a pénzt, ha anyámnak (akinek a szülei után örökölték a anno lakást) haszonélvezeti joga lenne a házunkon.
Azzal nyugtattak, hogy úgysem költözne hozzánk anyám, nem szólna bele az életünkbe, nem akarná eladni a fejünk felől az ingatlant, stb, és mégiscsak kapnánk így 14 milliót.
De se nekem, se a férjemnek nem tetszik ez a dolog.
Most inkább arra hajlunk, hogy inkább felveszünk egy akkora hitelt, amekkorát csak tudunk és/vagy nem akkora házat néznénk, amekkorát eredetileg terveztünk.
Ti mit tennétek? Elfogadnátok a pénzt ezzel a feltétellel?
Te ismered a legjobban a saját édesanyadat, de tudni kéne, miért így akarja. Én is arra gondoltam, mint az első válaszoló.
Én is vettem egy lakást, a nagyon idős édesanyám lakik benne. Én például 16 éve, amikor vettük, mondtam neki hogy én leszek a tulajdonos, de legyen ő a haszonélvezo. Mondta hogy neki nem fontos.
Én viszont mondtam neki, hogy így be leszel biztosítva anya. Így ő lett a haszonélvezo.
Én kideríteném miért szeretne haszonélvezeti jogot...
Ha tényleg csak a válástól fél akkor arról üljetek le beszélni mert más módszer is van erre.
Ha nem indokolja meg...Hááááát, erősen elgondolkodnék
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!