Az alábbi esetben elfogadnál pénzt a felnőtt gyerekedtől?
Ha neked évi 2-3 millió Ft-ba kerülne a gyereked iskoláztatása, konkrétan az egyetemi évekre gondolok. 5 éves az egyetem, tehát 10 milliót alsóhangon elköltöttél. A gyereked végzett az egyetemmel, van egy jól fizető állása, ezért szeretne a szüleinek/nektek adni egy pár milliót, viszont nem vagytok rászorulva.
Elfogadnád a pénzt?
Attól, hogy valakinek van egy lakása, még nem árt megtakarítani vagy befektetni némi pénzt.
Hasonló helyzetben vagyok, csak itt én vagyok a "gyerek". Én úgy döntöttem, hogy visszafizetés helyett évente egyszer, karácsonyra, veszek nekik valami drágább élményt, pl utazás vagy hasonló, attól függ, milyen a fizetésem. Pénzre nincs szükségük.
Ugyan már, nem mindegy, hol van az a pénz? Bármikor vissza lehet megint adni neki, ha olyan helyzet adódik. Előbb utóbb meg úgyis megörökli.
(Meg ha a gyereket netán kiforgatja valami szélhámos kis
feleség/férj, akkor a szülőnél biztosabb helyen volt az a pénz.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!