Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tennétek a helyemben ?

Mit tennétek a helyemben ?

Figyelt kérdés

Van egy 16 éves fiam.

Történt a családunkban egy sajnálatos tragédia. Ezt inkább nem írnám le mert eléggé személyes . És sosem tudtam túl lenni rajta .

Szóval ennek hatására az akkor 9 éves fiam önállóan el kezdet templomba járni amit eleinte támogattam is. Most már nem igazán teszem . Mivel ez kezd nála átalakulni valami vallási fanatizmussá . Kb 2 éve önkéntes cölibátusba kezdet úgy tudom előtte se volt ilyen jellegű kapcsolata mivel túl fiatal volt hozzà. Őszintén tudom hogy az ő döntése de anya kènt ez engem egy kissé ki akaszt hogy ilyen irányba fejlődött az ő vallási fanatizmusa . Mert szerintem ez már az .

Bár római katolikusok vagyunk de nem gyakoroljuk a vallásunkat .

Szóval a fiam jelenleg tovább tanulás előtt àl. Teológiát szeretne tanulni amivel szintén nincs bajom mert nem árt neki . Egy csupa szív fiú egyébként szeret segíteni másokon és rendszeresen teszi is .

Viszont a fejébe vette hogy az ő uta szavait idézve isten szabott rá a papi hivatás. Szamár nincs más lehetőség.Ebben találta meg élete értelmét és a lelkibékét. Még csak 16 éves .

Nincs az a vélemény amivel el tudom teríteni róla.pedig rengeteget beszéltem vele hogy ne tegye de mintha a falnak beszélnék neki .Engem már hihetetlenül zavar

Viszont ezt nem szeretném.

Mit tegyek ? . Ti tennétek ellene valamit vagy hagynátok ?

tegnapelőtt 11:46
1 2 3 4 5
 31/44 A kérdező kommentje:

Tudom hogy igazatok van de számomra ez akkor is baromi nehéz . Tudom hogy sok idő mire fel szentelik illetve meg tudja magát gondolni . A véleményem szerint ahogy ismerem nem foga . Ki tart.

Először is magától ment a templomba és az egyház felé nem én akartam csupán nem mondtam neki nemet . Nem akarok el venni tőle semmit . Csupán azt akarom gondolja át .

Irtàk egy fentebbi válaszban . Hogy akar meleg is lehetnek . El kell fogadnom .

A nagy fiam meleg és nincs vele semmi bajom mindenben támogatom amibe tudom .

tegnapelőtt 13:34
 32/44 anonim ***** válasza:

Már beszéltél vele többször, ő ugyanazon a véleményem volt. Ne erőltesd tovább mert azzal nem segítesz.

Miért nem akarod, hogy pap legyen?

tegnapelőtt 13:37
 33/44 anonim ***** válasza:

27

Borzasztó lehet anyaként ezt megélni, de a leírtak alapján úgy látom, hogy megtetted azt, amit kellett. Nem vagy rossz anya!!! Kiálltál a gyereked mellett, őt választottad és lezártad azt az undorító helyzetet. Az, hogy az apja nem csak pedofil, de a legaljából, aki a saját gyerekét "bántja", hanem egy gyáva féreg is, arról nem te tehetsz. Ne emészd magad. Előre nézz. Van egy csodálatos, tiszta szívű fiad, aki már 16 éves tudja,hogy mit szeretne hivatásul. Támogasd. Majd az idő úgyis igazolja, lehet ebből még bármi. Az a legfontosabb, hogy most jól érezze magát, hogy közben te a támasza légy, és bármi történik, mindig ott légy mellette, és ezzel tisztában legyen ő is. Sok sikert és boldogságot kívánok a fiadnak és neked is!

tegnapelőtt 13:40
 34/44 A kérdező kommentje:

Tudom .

Mert ki épített magának egy vallási fanatizmusa amit én már nem tartok normálisnak. Illetve szexuálisan molesztálta a saját apja és valószínűleg ezért akar a papsàgba menekülni .

Persze nem tudok bele kezdeni semmit már be láttam a válaszaitok alapján . Így bár nem értek vele egyet de támogatni fogom.Eddig sem akartam és régen sem akartam meg fosztani az álmaitól

tegnapelőtt 13:42
 35/44 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, azt írod fanatizmus, de ez nem az.

Mi a baj a papi hivatással?

tegnapelőtt 13:45
 36/44 A kérdező kommentje:
Magával a papi hivatásnak semmi baj .
tegnapelőtt 13:49
 37/44 anonim ***** válasza:
Akkor miért nem szeretnéd? A cölibátus miatt?
tegnapelőtt 13:54
 38/44 A kérdező kommentje:

Számára ez egy menekvés lenne legalább is azt hiszem . 5 éves korától 7 éves koráig szexuálisan abuzálta az édes apja . A trauma miatt döntött a papi hivatás mellet .

Viszont ahogy látom és a válaszok alapján kezdem megvaltoztatni a véleményem ez irányba . Meg a kis esély hogy talán a traumának kevesebb köze van hozzá mint a tényleges akaratának

tegnapelőtt 14:02
 39/44 anonim ***** válasza:
Biztos vagy benne, hogy csak 5 éves korától?
tegnapelőtt 14:16
 40/44 anonim ***** válasza:
60%
Az ilyenekből lesznek a jó papok. Az Úr segítse az útján.
tegnapelőtt 14:17
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!