Mit tennétek a helyemben ?
Van egy 16 éves fiam.
Történt a családunkban egy sajnálatos tragédia. Ezt inkább nem írnám le mert eléggé személyes . És sosem tudtam túl lenni rajta .
Szóval ennek hatására az akkor 9 éves fiam önállóan el kezdet templomba járni amit eleinte támogattam is. Most már nem igazán teszem . Mivel ez kezd nála átalakulni valami vallási fanatizmussá . Kb 2 éve önkéntes cölibátusba kezdet úgy tudom előtte se volt ilyen jellegű kapcsolata mivel túl fiatal volt hozzà. Őszintén tudom hogy az ő döntése de anya kènt ez engem egy kissé ki akaszt hogy ilyen irányba fejlődött az ő vallási fanatizmusa . Mert szerintem ez már az .
Bár római katolikusok vagyunk de nem gyakoroljuk a vallásunkat .
Szóval a fiam jelenleg tovább tanulás előtt àl. Teológiát szeretne tanulni amivel szintén nincs bajom mert nem árt neki . Egy csupa szív fiú egyébként szeret segíteni másokon és rendszeresen teszi is .
Viszont a fejébe vette hogy az ő uta szavait idézve isten szabott rá a papi hivatás. Szamár nincs más lehetőség.Ebben találta meg élete értelmét és a lelkibékét. Még csak 16 éves .
Nincs az a vélemény amivel el tudom teríteni róla.pedig rengeteget beszéltem vele hogy ne tegye de mintha a falnak beszélnék neki .Engem már hihetetlenül zavar
Viszont ezt nem szeretném.
Mit tegyek ? . Ti tennétek ellene valamit vagy hagynátok ?
Voltam vele pszichologusnál sőt pszichiáternél .
Mi esetünkben nem nem csupán a gyászt kellet fel dolgoznia volt mellete más is .
Nem hinnem hogy aszexuàlis. Kisebb korában azért érdeklődőt ilyen irányba az óvodában is minden kis fiúhoz hasonlóan játszott ő is mutogatósat többször kellet mosta be mennem akkor haragudtam is rá érte .
A gyerek még csak 16 éves. Számtalanszor meggondolhatja még magát, ráadásul attól, hogy esetleg teológiát hallgat, még nem biztos, hogy pap lesz belőle. Épp azért, mert az egy nagy döntés, alaposan előkészíti azt az egyház is. Ha meg mégis pap lesz, akkor mi van?
Hagyd, hogy a fiad járja a maga útját, nem a te álmaidat és elképzeléseidet kell megvalósítania.
Nem szerettem volna le írni mert személyes és fájdalmas pont.
A fejem 7 ève meg halt . Ő volt a gyerekeim apja .öngyilkoss lett.
Álmomban sem gondoltam volna hogy akihez hozzà mentem az nem az az ember amiben meg bíztam és bele szerettem .
A nagyobb fiamban nem vagyok biztos de a kicsit biztosan .
Szóval ilyen 7 èves volt a fiam amikor el kezdet furcsán viselkedni számomra minden ok nélkül mint kiderült volt oka. Először nem szenteltek neki külön figyelmet egy gyermek viselkedése szinte a legapróbb ártalmatlan dolgoktól is meg tud változni . Utána néztem. Ellégé sokszor voltak este egyedül az apjuk mivel én ápoltam beteg àgxhoz kötött édesanyámat .
Egyik este kezedben voltam a fiammal és el és mondott dolgokat. Hogy apa itt meg ott simogat ilyen meg olyan módon . Töbszor adót puszit a számra amit én Bem akarok .
Persze hittem a gyerekemnek de azért meg is csak kis gyerek .
Titokban szereltem fel kamerákat rejtve a ház minden ponjára .
Ami vissza nézve kiderült hogy igazat mond . Apuka az esti fürdetesnél vàltozatos módon abuzálta szexuálisan .
Szeretem a férjemet de erősebb volt az anyai ösztön. Azonal be adtam a való keresetet illetve távoltartasi végzést kertem rá..
Másnap öngyilkos lett amit a az akkor 9 éves fiam talált meg .
Kb. úgy csinálsz, mintha a fiad valami alkesz vagy drogos lenne, amiröl neked le kellene beszélned.
Az óvodai mutogatós játéknak semmi köze a felnöttkori szexualitáshoz, szóval a fiad böven lehet aszexuális.
Nem értem, hogy neked szülöként miért nem az a legfontosabb, hogy a gyereked boldog legyen azzal az életmóddal, amit ö választott saját magának. Nagyon is dicséretes, hogy nem egy agyatlan hülyegyerek lett belöle, hanem segít másoknak és ebben megtalálta az élete értelmét. Örülj neki, hogy ennyi idösen már tudja, hogy mit akar. Ha meg késöbb meggondolja magát, akkor mi van? Választ más utat. Nem értem, hol a probléma.
Miért fáj ez neked?
Ateistaként nem látom a problémát, ha nem az agresszív züllő erőszakos vallásos. S leírtak alapján nem az.
Azt meg már hagyjuk hogy a fiatalság kihasználása = szerelem, buli, szex
15: Ez borzalmas! Szegény gyerekek. Ennek tükrében még inkább hagynám, hogy úgy legyen boldog, úgy érezze magát biztonságban, ahogyan szeretné és ami még normálisnak tekinthető. Hagyd őt, el fogod riasztani magadtól, ha folyton piszkálod.
Eltelt 7 év és még mindig ennyire él benne a félelem, a fájdalom, a menekülés az emberi kapcsolatoktól, ebből nem fog úgy kijönni, hogy inkább informatikát tanul. A lelkének kell a biztonság és ezt a hit adja meg neki. Ettől még lehet szerelmes, sőt házas is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!