Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hány éves kor reális gyermekvá...

Hány éves kor reális gyermekvállalásra?

Figyelt kérdés

Lehet megosztó a téma, de kivi vagyok más véleményére.

Nos, 30-hoz közel járok és nem érzem azt magamról hogy képes lennék gyermeket vállalni, nevelni.

Sokszor eszembe jut, hogy képes lennék rá, de ahogy jön ez a gondolat, kb. úgy megy is.

Hány éves kor a reális gyermekvállalásra?

Én személy szerint elítélem a 20 év alatti gyermekvállalásokat.

szept. 9. 17:23
1 2 3 4 5 6 7
 51/63 anonim ***** válasza:

Ha most belegondolok, milyen anyagi helyzetben voltunk a 20-as éveink közepén-végén, amikor megszületett az első gyerekünk...

De mégis boldogok voltunk, és a gyerekünk sem szenvedett semmiben szükséget.

Bármilyen anyagi helyzetben lehet arra várni, hogy majd kicsit később biztos kicsit jobb lesz.

A gyerekvállalással is úgy van ez, mint sok minden mással: aki akarja, az megoldást keres, aki nem akarja, az kifogást.

okt. 8. 14:35
 52/63 anonim ***** válasza:
27%
Látom a sértegetés az megy. Nagyon remélem nincs és nem is akarsz gyereket annyi ésszel mint ami neked van. :)
okt. 8. 14:38
 53/63 anonim ***** válasza:
85%
Jó, akkor eltekintve a sértegetéstől: amennyiben valaki állít egy általánosan érvényes, vélt tényt, szerinted az cáfolata, hogy egy másik valaki elmondja, hogy "ez nem így van, mert én tudok egy ilyen meg egy olyan esetet, amire ez a tény nem igaz"?
okt. 8. 14:40
 54/63 anonim ***** válasza:
60%

49

Nincs meg mindenkinek a biztos anyagi háttér - írod. Két-három év múlva lesz? A veszélyeztetett terhesség kategóriája -ami főleg a tizenéveseket és a 35 év felettieket érinti- meg biztosan poénból létezik. Nem értenek hozzá az orvosok, gondolod.

Én is guberáltam hónap végén végig az összes kabát- meg nadrágzsebet a feleségemmel anno - mert nem nagyon használta a pénztárcáját. Pár száz vagy ezer forint mindig összejött és bizony az utolsó 5-7 nap ebből volt megoldva a gyes alatt végig. A gyermek ebből semmit sem érzett, jól érezte magát. Szerettünk volna gyermeket, hát lett, akkor még könnyedén. A harmincas évei közepén már a Kaálit is megjártuk, aztán spontán lett a második. Többek között autista. De ez nem a legkomolyabb problémája. Szóval ha tetszik, ha nem, az egészséges kor, azok a huszas évei a leányzónak. Utána már javaslom a szigorú orvosi kontrollt és vizsgálatokat, genetikaitól kezdve. Szerintem semmi nem rosszabb, mint egy sérült gyermek és a teljes tehetetlenség és bizonytalanság - élethosszig. Jó egészséget és szerencsét mindenkinek!

okt. 8. 14:42
 55/63 anonim ***** válasza:
27%
Szerintem valaki véleményét ne mondjuk ténynek, hisz maximum olvashatta vagy tapasztalhatta valahol, szóval ilyenformán az is csak egy vélemény marad, mint az összes többi.
okt. 8. 14:44
 56/63 anonim ***** válasza:
73%

55

46:"Az órád ketyeg. A rendellenességek valószínűsége növekszik. Még időben vagy jó eséllyel."

Ez nem vélemény.

[link]

"Életkor

A gyermekvállalás alapvetően a 20-as életévekben a legegészségesebb, ugyanakkor sokan ma már jóval később jutnak el a családalapítás lehetőségéig, így az sem ritka eset, hogy valaki a 40-es évei környékén esik teherbe. A másik végleg, az igen korai teherbeesés sem ritka, és ugyanúgy hordozhat magában kockázatokat, mint a későbbi terhesség. Nagyobb valószínűséggel fordulhatnak elő problémák:

Tizenéves korban

35 évesnél idősebb korban (előrehaladott anyai kor)"

okt. 8. 14:48
 57/63 anonim ***** válasza:
34%
49. Az én szüleim kértek tőlem kölcsön a félretett pénzemből, mert kajára nem volt pénzük. Az is felelőtlenség, hogy veszélyeztetitek a saját gyereketeket azzal, hogy nem vártatok és így te is írtad, hogy guberáltad a hónap végéig a kaját... Mi lett volna ha nem jön össze a pár ezer? Jobb volt így idegeskedni ami valószínű a gyerekre is átragadt? Kolléganőm gyereke pont azért lett autista mert állandóan mindig idegeskedett, érdekes a másodikkal semmi baj nem lett.
okt. 8. 14:51
 58/63 anonim ***** válasza:
76%
Mindig van jobb anyagi helyzet. Mi van, ha te vagy a házastársad daganatos lesz, és a kezelésekre rámegy minden pénzetek? Akkor miből veszel tápszert a 40 évesen megszült gyerekednek?
okt. 8. 14:53
 59/63 anonim ***** válasza:
67%

57, Köszi, hogy linkelted ezt a CIKK-et, amit egy újságíró írt.

Dolgoztam rengeteget fogyatékossággal élő emberekkel, hidd el nem az volt a döntő náluk, hogy mennyire idős a szülő, többségiben más állt a háttérben.

58, Nem jobb anyagi hátteret írtam, hanem biztos anyagi hátteret. Azért Magyarországon aki jobb anyagi háttérre vár az már eleve jóban élt, ami a lakosság nagyon kis százaléket teszi ma már ki.

Összességében:

- Az a szülő felelőtlen és a gyerekét kockáztatja aki nem vár meg egy biztos anyagi hátteret.

- Az a szülő is felelőtlen aki azért szül mert már benne van a korban, pedig nem érzi magát késznek rá.

- Mindenki szüljön akkor amikor jónak érzi.

okt. 8. 14:57
 60/63 anonim ***** válasza:
67%
Helyettesítsd be a biztosra a jobbot. Csak az a biztos, ami már megtörtént.
okt. 8. 15:00
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!