Hány éves kor reális gyermekvállalásra?
Lehet megosztó a téma, de kivi vagyok más véleményére.
Nos, 30-hoz közel járok és nem érzem azt magamról hogy képes lennék gyermeket vállalni, nevelni.
Sokszor eszembe jut, hogy képes lennék rá, de ahogy jön ez a gondolat, kb. úgy megy is.
Hány éves kor a reális gyermekvállalásra?
Én személy szerint elítélem a 20 év alatti gyermekvállalásokat.
Ha most belegondolok, milyen anyagi helyzetben voltunk a 20-as éveink közepén-végén, amikor megszületett az első gyerekünk...
De mégis boldogok voltunk, és a gyerekünk sem szenvedett semmiben szükséget.
Bármilyen anyagi helyzetben lehet arra várni, hogy majd kicsit később biztos kicsit jobb lesz.
A gyerekvállalással is úgy van ez, mint sok minden mással: aki akarja, az megoldást keres, aki nem akarja, az kifogást.
49
Nincs meg mindenkinek a biztos anyagi háttér - írod. Két-három év múlva lesz? A veszélyeztetett terhesség kategóriája -ami főleg a tizenéveseket és a 35 év felettieket érinti- meg biztosan poénból létezik. Nem értenek hozzá az orvosok, gondolod.
Én is guberáltam hónap végén végig az összes kabát- meg nadrágzsebet a feleségemmel anno - mert nem nagyon használta a pénztárcáját. Pár száz vagy ezer forint mindig összejött és bizony az utolsó 5-7 nap ebből volt megoldva a gyes alatt végig. A gyermek ebből semmit sem érzett, jól érezte magát. Szerettünk volna gyermeket, hát lett, akkor még könnyedén. A harmincas évei közepén már a Kaálit is megjártuk, aztán spontán lett a második. Többek között autista. De ez nem a legkomolyabb problémája. Szóval ha tetszik, ha nem, az egészséges kor, azok a huszas évei a leányzónak. Utána már javaslom a szigorú orvosi kontrollt és vizsgálatokat, genetikaitól kezdve. Szerintem semmi nem rosszabb, mint egy sérült gyermek és a teljes tehetetlenség és bizonytalanság - élethosszig. Jó egészséget és szerencsét mindenkinek!
55
46:"Az órád ketyeg. A rendellenességek valószínűsége növekszik. Még időben vagy jó eséllyel."
Ez nem vélemény.
"Életkor
A gyermekvállalás alapvetően a 20-as életévekben a legegészségesebb, ugyanakkor sokan ma már jóval később jutnak el a családalapítás lehetőségéig, így az sem ritka eset, hogy valaki a 40-es évei környékén esik teherbe. A másik végleg, az igen korai teherbeesés sem ritka, és ugyanúgy hordozhat magában kockázatokat, mint a későbbi terhesség. Nagyobb valószínűséggel fordulhatnak elő problémák:
Tizenéves korban
35 évesnél idősebb korban (előrehaladott anyai kor)"
57, Köszi, hogy linkelted ezt a CIKK-et, amit egy újságíró írt.
Dolgoztam rengeteget fogyatékossággal élő emberekkel, hidd el nem az volt a döntő náluk, hogy mennyire idős a szülő, többségiben más állt a háttérben.
58, Nem jobb anyagi hátteret írtam, hanem biztos anyagi hátteret. Azért Magyarországon aki jobb anyagi háttérre vár az már eleve jóban élt, ami a lakosság nagyon kis százaléket teszi ma már ki.
Összességében:
- Az a szülő felelőtlen és a gyerekét kockáztatja aki nem vár meg egy biztos anyagi hátteret.
- Az a szülő is felelőtlen aki azért szül mert már benne van a korban, pedig nem érzi magát késznek rá.
- Mindenki szüljön akkor amikor jónak érzi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!