Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hány éves kor reális gyermekvá...

Hány éves kor reális gyermekvállalásra?

Figyelt kérdés

Lehet megosztó a téma, de kivi vagyok más véleményére.

Nos, 30-hoz közel járok és nem érzem azt magamról hogy képes lennék gyermeket vállalni, nevelni.

Sokszor eszembe jut, hogy képes lennék rá, de ahogy jön ez a gondolat, kb. úgy megy is.

Hány éves kor a reális gyermekvállalásra?

Én személy szerint elítélem a 20 év alatti gyermekvállalásokat.

szept. 9. 17:23
1 2 3 4 5 6 7
 31/63 anonim válasza:
100%
21 évesen szültem. Bevallom, nem tervezett baba volt, nem számítottunk rá, de ha már úgy alakult eldöntöttem, hogy megszülöm és felnevelem. Felnőttünk a szülő szerepre, imádom a kisfiam aki ma már 3 éves.
szept. 13. 19:04
 32/63 anonim ***** válasza:
0%
Én azt ítélem el, aki 20 éves korára képtelen volt olyan egzisztenciát teremteni, ami elég egy gyermek felneveléséhez. Nőknél meg azt, aki nem tudott olyan férfit találni magának, akinek megvan ez az egzisztencia, mert inkább bulizik.
szept. 14. 11:58
 33/63 anonim válasza:
85%

46 évesen van két kamasz gyerekem, 14 és 17 évesek. Ha visszamehetnék az időben, 25 éves koromig szülnék.Vannak napok amikor nekem már nagyon fárasztó két kamaszt tolerálni, úgy érzem, hogy huszonéves gyerekekkel már könnyebbek lennének a hétköznapok.

A 40-es éveiben már a nőkben megindulnak a hormonális változások, ez eleve pszichésen sokkal labilisabbá tesz. Ehhez jön még hozzá, hogy a kamaszok szintén hormonális ingadozásaiból is fakadó viselkedési hullámzásait kell kezelni és tolerálni. Szóval aki tud és kímélné az idegrendszerét, szüljön 25 éves koráig;)

szept. 14. 13:34
 34/63 anonim ***** válasza:
17%
Szerintem 40. Addig legalább élsz, utána már úgysem fogsz. Szerencsére nem kell sokat unokázni se majd, ha 60-70 év között halsz meg
szept. 14. 14:46
 35/63 anonim ***** válasza:

Biológiailag 20 és 30 között a legjobb.

Ha arra vársz, hogy anyagilag elérj valamit, ez is meglegyen, meg az is, saját lakás, ház, kocsi, vagyon, és majd akkor, azzal egyre tovább húzod a gyerekvállalást, egészen addig, amíg majd nem is fog sikerülni, vagy nem annyi, amennyit szerettél volna.

szept. 14. 21:37
 36/63 anonim ***** válasza:
39%
Amíg "kivi" vagy, addig inkább ne! :D
szept. 25. 13:49
 37/63 anonim ***** válasza:
100%
20 felett, de emberfüggő
szept. 25. 15:20
 38/63 anonim ***** válasza:
100%

Hárman vagyunk testvérek, én vagyok a legkisebb.

Legidősebb nővérem 38 éves, van egy 14 éves lánya. Azaz 24 évesen szülte. Megvolt arra a diplomája, volt egy gazdag családból származó élettársa (mostmár férje). Nem volt anyagi és egészségügyi akadálya sem a gyereknek.

Másik nővérem 32 éves.

Neki a kisfia most lesz 3 éves. Amikor megkérdeztem, hogy tervezett volt-e a baba vagy csak becsúzott akkor azt mondta, hogy tervezett, mert akkor érezte magát készen a párjával együtt a gyerek nevelésre. Akkor érezte azt, hogy anyagilag is állnak elég jól ahhoz, hogy egy új tag legyen a családjukban.

Én 24 éves vagyok, szintén lány. Még egyetemre járok, de én például nem érzem azt, hogy képes lennék felelősséget vállalni teljes mértékben egy kisgyerekért.

Küzdősportolok, szeretek verekedni. Nagyon szeretek mozogni, kirándulni, szórakozni. Nálam még a gyerek egyáltalán nem jöhetne szóba sem:)

szept. 25. 16:37
 39/63 anonim ***** válasza:
100%
Az biztos, hogy 35 után egyre gyorsuló ütemben kezd el csökkenni a termékenység, és 40 év felett inkább kivétel, mint szabály az, hogy valaki problémamentesen tud teherbe esni és szülni.
szept. 25. 23:45
 40/63 anonim ***** válasza:
65%

Biológiailag nők esetén 16 és 25 között a legjobb. Fiatalon van a legtöbb egészséges petéje. Idősebb nőknek is van még bőven egészséges petéje, csak kevesebb, és mivel a szervezet kiszelektálja a nem jó magzatok jelentős részét, ezért nehezebben jön össze a baba, már 30 éves korhoz közel is (sokan nem tudják ugyanis, hogy körülbelül az összes nőnek van vetélése, csak a legtöbb esetben a szervezet olyan korai fázisban intézi ezt, hogy észre sem lehet venni). Az hogy 35-40 felett már nehezebb a terhesség az nem is elsősorban a magzat miatt van, hanem azért mert a nő szervezete mert nem olyan erős mint fiatal korában.

Sokan nem tudják, hogy a férfiaknak is jobb fiatalon gyereket vállalni, minél idősebbek annál nagyobb arányban vannak rossz spermiumjai, amiket - mint ahogy említettem - a női szervezet kiszelektál.

Tehát a legideálisabb még 25 éves kor előtt lenne, akkor lehet jól bírni mentálisan is. Ahogy 20 éves korod körül még másnaposan meg aznaposan is képes vagy dolgozni/egyetemre menni, és 30 éves korodban ez már nem megy, ugyanúgy a gyereket is jobban elbírod látni.

Szerintem egyébként lehet albérletbe szülni, nincs azzal semmi, és fel lehet nőni a gyerekhez. Én férfi vagyok, 26 évesen lett gyerekem, és előtte rendszeresen eljártam sörözni meg sokat gameltem, és ahogy jött a gyerek, fokozatosan abbahagytam. Nem azért mert az asszony szekált miatta, egyszerűen nem volt már rá igényem. Még 30 alatt vagyok , és szoktam is rajta gondolkozni, hogy egyébként milyen jó hogy van gyerekem, mert mit kezdenék az életbe nélküle, tök jó nekem, tök szerencsém van hogy valami értelmes dologgal tölthetem az időmet. Nekünk egyébként lett ház is a gyerek mellé, csak kellett egy jó év mire rendbe raktuk.

Akárhogy, a kor és a biológia realitásait figyelembe véve szerintem 25 és 30 között ideális gyereket vállalni.

szept. 26. 09:47
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!