Én is közel a 30-hoz úgy érzem nincs rá szükségem. Nem mindenki alkalmas rá és ezt el kell fogadni. Építsd az életed úgy ahogy neked jó. Hiába mondják, hogy megfogod bánni, meg nem lesz ki rád nyissa az ajtót. Aki azért szül, hogy ne maradjon egyedül, ugyanúgy egyedül fog maradni nagy eséllyel mert a gyerekeivel nem lesz jó a kapcsolata. Egy gyerek hatalmas felelősség egész életedre. Van aki ezt a hosszú felelősséget nem bírja ki és teherként éli meg, bele rokkan idős korára. Ha te úgy érzed nem kell, akkor nem kell és ne is erőltesd.
szept. 26. 13:08
42/63 anonim válasza:
Én azt utálom ha erre megadnak egy rövid intervallumot, pl 25 évesen és kész. A valóságban pedig a nagyon fiatalon meg a sokkal idősebben vállalt is ugyanolyan jól mehet, az egészségi állapottól és az érettségtől függ. Az autizmust viszont sokszor hozzák összefüggésbe az idős apai életkorral, úgyhogy azt sem kellene forszírozni hogy a pasi kétszer olyan idős legyen mint a nő.
szept. 27. 00:36
43/63 anonim válasza:
42
És az egész mit sem ér a MF nélkül. (mázlifaktor)
szept. 29. 23:52
44/63 anonim válasza:
31 leszek, és én is megrémülök még a gyermekvállalástól, pedig 10 éve azt hittem 25 évesen már anya leszek.
Az élet nem így hozta, van egy csodálatos párom, és még sok dolgot szeretnénk megtenni, megélni mielőtt gyermekünk lesz. Persze a családom már piszkál, hogy mikor lesz unoka.
Ha te is a családi nyomás miatt írtad ki, ne foglalkozz velük, ez a te életed, majd tudod amikor eljön az idő.
okt. 8. 11:35
45/63 anonim válasza:
31 éves vagyok, és most érzem úgy először, hogy már szeretnék babát. Sok hajdani osztálytársam már több gyerekes anyuka, ahogy a húgom is. Viszont most nem ideális, mert sokáig voltam munkanélküli, úgyhogy 2-3 évet biztosan várnom kell. Ez aggaszt, mert annak ellenére, hogy fiatalos vagyok, fiatalabb semmiképpen sem leszek.
Nem tudom, meghatározni, hogy mi az ideális - nekem 31 lenne, természetesen. Van, akinek 25, van, akinek 40, én mindkét tábort megértem.
okt. 8. 12:07
46/63 anonim válasza:
44
Az órád ketyeg. A rendellenességek valószínűsége növekszik. Még időben vagy jó eséllyel.
okt. 8. 12:19
47/63 anonim válasza:
#45 a munkáltató, a hivatal kedvére szülsz, vagy saját magad elhatározásából? Ha mi a GYES/GYED és hasonlók kimaxolására vártunk volna, a mai napig nem lenne gyerekünk.
okt. 8. 12:39
48/63 anonim válasza:
46-os vagyok. El nem tudjátok képzelni, milyen sok fogyatékos, sérült gyermek születik és van eldugva az emberek szeme elől csapnivaló ellátási lehetőségekkel, szinte nulla segítséggel, kirekesztve a társadalomból. Lehet lepontozni... Nem várnék 30 felett még 2-3 évet GYED miatt, ha szeretnék gyermeket, az tuti!
okt. 8. 13:36
49/63 anonim válasza:
46-os ne haragudj de nincs igazad.
Kolléganőm 26 volt amikor szült, a gyereke autista lett, egy másik 30 fölött, és egészséges...
Nem tudom ezt honnan szedted de ez biztos, hogy nincs mindenkinél így.
Ha már a pénz, megmondanád ha egy szülőnek nincs pénze eltartani a gyerekét akkor mégis mit csináljon? Egy gyerek tetszik vagy sem, drága mulatság, nincs mindenkinek meg az a biztos anyagi háttér, hogy rendesen felneveljen egy gyereket, sőt nemcsak felnevelje meg is szülje.
okt. 8. 14:27
50/63 anonim válasza:
Húha XD van két példa a környezetedből az ellenkezőjére, és akkor egyből nincs igaza 46-nak XD gondolom nő vagy, ennyi ésszel az a valószínűbb. Egy gyereket eltartani mert nem valami drága dolog, csak a buta nők balfék pasival fekszenek össze, akinek még annyi pénze sincs.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!