Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit gondolsz, reális lenne...

Mit gondolsz, reális lenne megváltoztatni a keresztnevem?

Figyelt kérdés

A keresztnevem Fanni, külföldön élek. Mondanom sem kell, hogy aki nem magyar az azonnal félreérti, nem tudja sem leírni, sem kimondani, az angol funny szóval azonosítják, voltak akik konkrétan a szemembe röhögtek, nagyon zavaró. A munkámból kifolyólag sok új emberrel találkozom, és egyszerűen utálok bemutatkozni, illetve ha telefonon keres egy új ügyfél, ő is "fáni"-nak hív, ezzel pedig én nem tudok azonosulni.

A külföldi barátaimmal már egy becenevet használok, ami egyébként egy hivatalos név is, ezt szeretném anyakönyveztetni, meg mellé egy második keresztnevet, mivel csak egy viszonylag rövid vezetéknevem van.

Nem tudom egyszer hazaköltözöm-e a jövőben, ezért is dilemma ez számomra, de az új név otthon sem jelentene gondot...

Köszi a válaszokat, véleményeket!

2020. júl. 15. 11:47
1 2 3 4
 1/33 anonim ***** válasza:
100%

Akkor nem tudnád azt megtenni, hogy simán csak még egy keresztnevet hozzáteszel.

Kovács Fanni Viktória.

Angliában meg csak a Kovács Viktóriát használod szóban.

Ha meg hivatali ügyet intézel és kérik a nevedet, akkor adsz egy névjegykártyát a teljes neveddel.

2020. júl. 15. 12:01
 2/33 anonim ***** válasza:
100%
Lehetnél Stephanie és itthon továbbra is Fanninak hívhatnának.
 3/33 anonim ***** válasza:
100%
Én középső névként meghagynám a helyedben, és választanék egy olyat amit az adott országban is értenek.
 4/33 anonim ***** válasza:
21%

fáni :D

Ha szereted a neved akkor ne változtasd meg csak azért mert mások félreértik vagy nem értik

A fakanalat is félreérthetik viccesen meg a Hungary-t is egyből Hungry-nak mondják

Egyébként megváltoztatható a keresztnév de csak itthon, 10.000 Ft-os illetékbélyeg kell hozzá meg egy igénylő lap a kormányablakból

2020. júl. 15. 12:04
 5/33 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem teljesen jogos és életszerű ebben az esetben, hogy megváltoztasd a nevedet. Bár én ismerek olyat, aki "művésznevet" használ, mindenki Bélának ismeri, így van fent Facebookon, ezen a néven fut a weboldala, stb, de közben meg Zoltán. Szóval nem feltétlen muszáj törvényesen megváltoztatnod a neved. Bár ha külföldön élsz, akkor a hivatalos ügyintézések meg hasonlók miatt is érdemesebb.
2020. júl. 15. 12:18
 6/33 A kérdező kommentje:

Köszi mindenkinek a hozzászólást.

Röviden reagálnék is az ötletekre:

Egy sima új 2. keresztnév esetében ugyanúgy Fanninak szólítanak. Ha pedig àtrakom a Fannit második keresztnévnek, és mondjuk az első Viktória lenne, hiába szólítanának így, ha nem figyelek rá oda... A becenév amit jelenleg használok nagyon hasonló a Fannihoz, tehát hallgatok rá és anyakönyvezhető, hivatalos utónév is.

A Stephanie/Tiffany és társai pedig nagyon "külföldiesek", a magyarságomat pedig nem szeretném ezzel letagadni, illetve ha hazaköltöznék szerintem nagyon furán hangzana egy magyar vezetéknévvel.

De azért nagyon köszönöm mindenkinek, aki segít ötletelni :)

2020. júl. 15. 12:28
 7/33 anonim ***** válasza:
100%
Jól gondolkodsz szerintem. Elárulod, hogy mi lenne az új neved, ami hasonlít a Fannihoz?
2020. júl. 15. 12:30
 8/33 anonim válasza:
Miért titok az új név?
2020. júl. 15. 12:33
 9/33 anonim ***** válasza:

"Egy sima új 2. keresztnév esetében ugyanúgy Fanninak szólítanak. Ha pedig àtrakom a Fannit második keresztnévnek, és mondjuk az első Viktória lenne, hiába szólítanának így, ha nem figyelek rá oda... "

Akkor konkrétan minek?

2020. júl. 15. 12:35
 10/33 A kérdező kommentje:

Anni lenne, szóval csak elhagynám az "F" betűt. Utánanéztem, elfogadott női keresztnév.

Az emberek nagy része már így szólít.

2020. júl. 15. 12:46
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!