Mit gondolsz, reális lenne megváltoztatni a keresztnevem?
A keresztnevem Fanni, külföldön élek. Mondanom sem kell, hogy aki nem magyar az azonnal félreérti, nem tudja sem leírni, sem kimondani, az angol funny szóval azonosítják, voltak akik konkrétan a szemembe röhögtek, nagyon zavaró. A munkámból kifolyólag sok új emberrel találkozom, és egyszerűen utálok bemutatkozni, illetve ha telefonon keres egy új ügyfél, ő is "fáni"-nak hív, ezzel pedig én nem tudok azonosulni.
A külföldi barátaimmal már egy becenevet használok, ami egyébként egy hivatalos név is, ezt szeretném anyakönyveztetni, meg mellé egy második keresztnevet, mivel csak egy viszonylag rövid vezetéknevem van.
Nem tudom egyszer hazaköltözöm-e a jövőben, ezért is dilemma ez számomra, de az új név otthon sem jelentene gondot...
Köszi a válaszokat, véleményeket!
Kovács Anni Fanni
Kovács Fanni Anni
Szerintem még így is beváltható
Nekem eszembe se jutna megváltoztatni. A te neved ez és kész.
Ismerősöm sokat járt külföldre egyetemi kapcsolatai miatt. Vezetékneve Kiss volt, ami ugyebár angolul csókot jelent. Semmi gondja nem volt ebből, inkább mindenki könnyen megjegyezte, mert tudta mihez kötni.
Ha nem bírod magadat elfogadni, akkor az új név csak tüneti kezelés lesz. Majd találsz magadon mást, ami szintén zavarni fog.
11es: szerintem az Anni Fanni nagyon furán hangzana :D
13as: a vezetéknevemet se tudják kimondani, de az annyira nem zavar, viszont a keresztnév az amin napi szinten szólítanak, és ha azt kiröhögik minden egyes alkalommal, az nagyon bántó tud lenni.
Haha :D
Nem, a második keresztnévnek hangzásra semmi köze nem lesz az elsőhöz
Nem tudom, milyen tapló alakok között mozoghatsz.
Felnőtt, intelligens emberek között evidens, hogy senkinek a nevén nem röhögünk. Pláne, ha külföldi, tehát szükségképpen számunkra szokatlan hangzású/jelentésű neve van.
Orrba-szájba nyomják az elfogadást, a toleranciát minden agresszív viselkedés iránt, aztán ott tartunk, hogy még egy külföldi nevet se képesek kulturáltan lereagálni.
Szia Viki !
Ha nem figyelsz fel erre a keresztnévre, akkor válaszd a "Hé Te" keresztnevet, arra csak odafigyelsz.
:)
Nézd, még mindig szerencsésebb helyzetben vagy, mint a Kombi Ernő felesége.
Őt Kombiné-nek hívják.
:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!