Szerintetek mennyi pénz a reális?
Amennyit megtehetsz. Ezt mi így nem tudjuk megítélni.
Egy átlag albi most 130-150 között mozog (ha többen veszik ki többfelé oszlik), bérlet stb. Azon kívül mi számít megélhetésnek? Napi 1000ftból azért a kaja megvan ha a menzát nem számoljuk
+ utazás + többi étkezés, tisztálkodószerek?...
Ez mért maradt le?
Szerintem ez egyéni megállapodás kérdése.
Én pl. rengeteg különórára jártam, azok tandíjasok voltak.
Az egyetemi tankönyvek és fénymásolás fél év alatt 100-120 000 Ft-ba kerültek. Akkor még nem kellett laptop és internet a tanuláshoz.
Rengeteg vidéki ismerősöm rászabadult a kultúrára és moziba, színházba, koncertekre jártak doszt, ezeknek pedig a határa pénzben a csillagos ég.
Az utazást sem kell beleszámítani. *
Tudom, hogy egyén függő, csak érdekel, hogy szerintetek egy 20 éves gyereknek ezek alpaján havonta mennyi pénz a reális.
Az albérleten sokat lehet spórolni, ha számít a pénz.
Ha nem számít, akkor lehet az egyetem szomszédságában egy kétszobás polgári lakást is kibérelni horror összegekért.
Kérdező!
Ha fizeted a tanulmányait, a koleszt vagy albit, a menzát, besegítesz a kajájába egy kis "hazaival" ellátod a szükséges tisztálkodószerekkel, akkor - szerintem - kutya kötelessége diákmunkával megteremtenie a passzióira a "zsebpénzt"
Persze, ha dúskálsz a pénzben, akkor adj neki amennyit igényel! ... de egy nagykorú esetében az életre felkészítés alapja, hogy dolgozzon és tudjon a saját keresetével bánni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!