Szerintetek mennyi pénz a reális?
Hát persze... 21.
Diákhitelt vettem fel és diákmunkáztam. Így keresek még mindig 185 ezer forintot. Tavaly sikerült visszafizetnem a diákhitelt. Egy cseppet sem lettem előrébb.
Én Szegeden voltam egyetemista, az albérlet nekem 30 es 40ezer forint között volt mindig (6 helyen laktam), rezsivel együtt, de általában 3an 4en laktunk egy panellakasba. 6000 volt a vonatberlet, 4ezer a helyi berlet.
ezen felul kaptam heti 5000-et. fogalmam sincs hogy hogy, de mindig elég volt a pénz, pedig naponta jartunk sörözni.
A fenymasolasdij az semmi, 6-7 ft oldalankent a legdragabb helyeken is, hogy a fenebe lehet 100ezret elkolteni erre? en neha konkret konyveket fenymasoltam le fillerekert. Tankönyvet jegyzettámból vettem, ha az nem.lett volna akkor nem veszem meg, mert amugy felesleges. Nyaron diakmeloztam, evkozbe kaptam 20ezer ft osztondijat havonta, az egyeb koltseimet ebből alltam.
Szocal3 én olyan 80ezerbe kerültem a szüleimnek. Ők megengedhették ezt maguknak, sőt ők mondták, hogy ezek lesznek a legszebb éveim, hasznaljam ki. Igy is volt, imádtam minden percét.
Annak idejen (5 eve), Pecsett:
- Kollegium, majd alberlet 15.000 es 23.000
- Tavolsagi busz+helyi jaratos jegy: heti 2500, szoval, kb havonta 10.000
- Kaptam heti 5000 ftot koltopenznek havi 20.000
-Fenymasolas, jegyzetek, konyvek (volt, amit meg kellett venni, szoval, leosztva havonta) -3000 ft
- Tisztalkodoszerek, tampon stb 5000
Ez havi kb 60.000 forint. (nyilvan volt parszor idoszakos koltseg pl. tobb konyvet kellett venni, SOS fogorvoshoz kellett menni stb
Szoval, szamoljunk egy havi 70.000 forinttal
DE, Havonta kaptam 24.000 forint szoctamot illetve 17.000-28.000 kozti tanulmanyi osztondijat
- volt, hogy az alberletet, volt, hogy a konyveket ill. sajat szorakozasomat ( 5 ev alatt talan 5* voltam moziban es 3* bulizni, szoval, nem vot koltseges.) ebbol alltam, szoval, a havi 70.000 kb felet kellett csak a szuleimnek allnia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!