Szerintetek mennyi pénz a reális?
Egyetertek, dolgozzon valamennyit.
Amugy a kerdesben leirtakon kivul naponta kajara (menza ebedennjivul tehat reggeli vacsora, tizorai, uzsonna) kell kb 500 -1000 ft de semmikepp nem tobb. Nem kell a starbucksba iszogatni 800 ft ert a kàvèt. A tobbire (ruhazkodas, higienia stb alkamilag adnèk penzt)
Ez teljesen szülő és pénztárca függő. Az albérletet, rezsit és menzát fizetni is gyakorlatilag luxus, nem kötelessége kifizetni a szülőnek (és sok esetben nem is tudná). Ez tényleg a szülők döntése.
Reálisan nézve a kaja, közlekedés, telefon töltés, egyetemi költségek, ruházkodás, szórakozás kb 60 ezer.
De szerintem akár ezeket már diákmunkából is meg lehet tenni, ha nem futja rá.
Nekem is ez jutott eszembe 17-es.
De nemhogy a nyugdíjasok, nagyon sok aktív dolgozó ember sem visz haza ennyit (pl 250ezer)
Ja, én nem keresek ennyit sajnos 34 évesen, egyelőre esélyem sincs kitörni ebből.
Ettől függetlenül örömmel tölt el, ha valakinek megadatik, hogy továbbtanulhasson akár Budapesten is.
A kérdésre válaszolva: amire tehát költeni kell a fentieken kívül:
- reggel és vacsora; (napi 1000 ft-tal számolva 20 ezer, ha hazajár hétvégente)
- a tanulás költségei (jegyzetek, könyvek, laptop...) ??? Meg kell kérdezni felsőbb éveseket.
- tisztálkodási szerek; (én 5000/hó gondolnék)
- szórakozás; (hát igen, szokásoktól függ, egy mozi kapásból 5000 ft, koncert szintén, alsó hangon 20 ezer/hó)
- ruházat; ööö, nehéz kérdés, nagyon átlagolva 20 ezer/hó
- orvosi és esetleges gyógyszerköltségek: egyénfüggő, de egy fogorvos, (ha lány, akkor nőgyógyász) egy-egy betegségre gyógyszer, legyen átlagolva, tekintve, hogy nem kell minden hónapban, havi 5000
Tehát kb. 70 ezer + iskolai költségek
Esetleg ez a gyerek végigveheti a fenti listát.
(apró OFF megjegyzés: vajon a CSOK miatt több gyereket vállalók gondoltak arra, hogy az a 3 gyerek egyszer felnő és tovább akar tanulni?)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!