Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hány éves kor reális gyermekvá...

Hány éves kor reális gyermekvállalásra?

Figyelt kérdés

Lehet megosztó a téma, de kivi vagyok más véleményére.

Nos, 30-hoz közel járok és nem érzem azt magamról hogy képes lennék gyermeket vállalni, nevelni.

Sokszor eszembe jut, hogy képes lennék rá, de ahogy jön ez a gondolat, kb. úgy megy is.

Hány éves kor a reális gyermekvállalásra?

Én személy szerint elítélem a 20 év alatti gyermekvállalásokat.

szept. 9. 17:23
1 2 3 4 5 6 7
 21/63 anonim ***** válasza:
49%

36 vagyok, sohasem éreztem azt, hogy gyereket kéne szülnöm és nevelnem, sőt!

Tökéletesen jó így, gyerek nélkül :)

szept. 10. 10:29
 22/63 anonim ***** válasza:
31%

Én személy szerint elítélem a 20 év alatti gyermekvállalásokat. - én személy szerint a hozzád hasonló ítélkezőktől előbb kapok hányingert, mint attól, aki 20 év alatt vállal gyereket ;)

Jó szar lehet ilyen keserűen élni, és jobb is, hogy nincs gyereked. Ezt nem rosszindulatból mondom, hanem mert anyám is az ítélkezés nagymestere volt - és csapnivalóan szar szülő.

szept. 10. 10:39
 23/63 anonim ***** válasza:
84%
Kérdező, nincs ezzel semmi baj. Nem vagyunk egyformák, van, aki már húszévesen el tud látni egy gyereket, van, aki csak később, és van, aki soha. Az egyik barátunk lányának 24 évesen már két gyereke volt, szuperül ellátja őket, kirándul, utazik velük, közben tanul is. Nincs segítsége, a férje későig dolgozik, nagyszülők messze. Nem tudom, hogy csinálja, én erre képtelen lennék még most is, nemhogy huszonévesen. Annak idején a kolléganőim általában 20-22 évesen szültek, 1-1,5 év után már újra munkába álltak, én voltam a kakukktojás.
szept. 10. 12:20
 24/63 A kérdező kommentje:

Várható volt hogy megosztó a témakör.

Az ellenséges kommentelőknek üzenném azt, ha nem tudja elfogadni más véleményét, akkor nincs itt keresni valója.

Az hogy én mit és hogyan ítélek meg, az az én dolgom. Nem hasra csapra tettem le a voksom, hogy mért így látom azt amit.

Ismeretségi köreimben pont vannak olyan huszonévesen szült egyének, akik teljesen alkalmatlanok a gyermeknevelésre.

szept. 10. 13:03
 25/63 anonim ***** válasza:
63%
Igaz, de lehet azok 50 évesen is alkalmatlan lenne. Nemcsak korfüggő a dolog!
szept. 10. 16:45
 26/63 anonim ***** válasza:
34%
Én azt ítélem el, aki kockáztatja, hogy sérült gyereke szülessen, azzal, hogy 35-ig vár, mert a karrier ugyebár fontosabb.
szept. 10. 17:14
 27/63 anonim ***** válasza:
35%
A 35 éves kor teljesen rendben van, viszont 40 felett nagyon gáz szaporodni, mindkét nemnél.
szept. 10. 18:12
 28/63 anonim ***** válasza:
36%
Még annyit, ha a gyereket vállalni kell, az már régen rossz.
szept. 10. 21:45
 29/63 anonim ***** válasza:
93%

"Hány éves kor reális gyermekvállalásra?"

25-35 között, nagyon maximum 40, de akkor már elég sok gebasszal kell számolni. Ez van, divatok, szokások, társadalmi irányzatok jönnek-mennek, de a biológiát nem lehet átverni.

szept. 11. 17:49
 30/63 NTBS ***** válasza:
73%
Amikor az adott pár úgy érzi és biológiailag lehetséges.
szept. 13. 18:10
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!