Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Kollégista gyereknek mennyi...

Kollégista gyereknek mennyi költőpénz a reális?

Figyelt kérdés

16 éves, hétfőtől péntekig koliban van.

Ruhát, tisztálkodószert, étkeztetést, közlekedést, tanszert állom külön.

Amire költenie kell az a programok(most nem sok van, de vegyük úgy, hogy nincs vírus, lehet moziba stb menni) , kényelmi dolgok(pl tizedik díszpárna vagy hajcsatt) , tízórai, étel olyan napokon, amikor nem jót főznek a menzán(sajnos ez elég gyakori).

Mennyi költőpénz reális hetente, ami nem olyan, hogy kenyéren-vízen él, de azért ne is költsön irreális összegeket?

2021. jan. 7. 15:29
1 2 3 4
 1/35 A kérdező kommentje:
Tudom, hogy most nincs koli, de mondom vegyük úgy, hogy nincs vírus.
2021. jan. 7. 15:31
 2/35 anonim ***** válasza:
25%
Heti 10000
2021. jan. 7. 15:31
 3/35 anonim ***** válasza:
68%
Lány? Akkor 15-20/hó.
2021. jan. 7. 15:36
 4/35 anonim ***** válasza:
52%
Havi 25-30 ezer
2021. jan. 7. 15:37
 5/35 anonim ***** válasza:
43%
Én heti 5ezerből éltem egyetem alatt. Mondjuk nem tudom hogy, minden nap söröztünk, de simán elég volt
2021. jan. 7. 15:37
 6/35 anonim ***** válasza:
67%
Én heti 5-6 ezernél nem adnék többet. Vagy adnék mondjuk egy 20ast hó elején és ossza be. Ha elfogy már az első héten akkor így járt. Legalább magtamul gazdálkodni a pénzzel.
2021. jan. 7. 15:38
 7/35 anonim ***** válasza:
64%
Én adnék neki heti 5000 Ft-ot és ossza be magának, hogy mikor mire költi vagy ha épp nem kell semmire, akkor rakja félre. Így, hogy mindent te fizetsz és ez már csak az extrákra van, ennyinek elégnek kell lennie.
2021. jan. 7. 15:45
 8/35 anonim ***** válasza:
77%
Nem világos, hogy most akkor állod-e külön az étkeztetést vagy nem. Nagyon nem mindegy, hetente hányszor főz a menza és hányszor nem.
2021. jan. 7. 15:46
 9/35 anonim ***** válasza:
90%
8-as, én úgy értelmeztem, hogy fizeti a kajáját és kap a gyerek enni minden nap, de ha épp olyan van a menzán, amit ő nem szeret, akkor tudjon venni magának valami mást ebből a plusz pénzéből.
2021. jan. 7. 15:49
 10/35 A kérdező kommentje:

Nálunk is ez ez van, hogy havi 20-25-öt adtam, de nem elég. Kb 2-2 és fél hétig tart.

Azt lehagytam, hogy minden héten felpakoltam kajával, bevásároltam száraz élelmiszert (ropi, keksz, müzli, gyümölcs ilyesmi).

Egy nagy táska étellel ment vissza mindig.

Amúgy lány, igen. Sajnos, nagyon válogatós. Volt olyan hét, hogy 5 napból négyben nem ette meg a kolis kaját. Van hogy se az ebédet, se a vacsorát.

Az a dilemmám, hogy most tényleg ennyire rossz a kaja, vagy jópofább kimenni a mekibe és hasonlók?

2021. jan. 7. 15:49
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!