Kollégista gyereknek mennyi költőpénz a reális?
16 éves, hétfőtől péntekig koliban van.
Ruhát, tisztálkodószert, étkeztetést, közlekedést, tanszert állom külön.
Amire költenie kell az a programok(most nem sok van, de vegyük úgy, hogy nincs vírus, lehet moziba stb menni) , kényelmi dolgok(pl tizedik díszpárna vagy hajcsatt) , tízórai, étel olyan napokon, amikor nem jót főznek a menzán(sajnos ez elég gyakori).
Mennyi költőpénz reális hetente, ami nem olyan, hogy kenyéren-vízen él, de azért ne is költsön irreális összegeket?
Hű, így olvasva a kommenteket jövök rá, hogy én nagyon kevés pénzt kapok.
Heti kb. 3-5000 forintot kapok, úgy hogy abból még lejön a buszra a jegy ár (összesen 1500 ft). És ha megmarad a héten pénz, akkor a következő héten kevesebbet kapok, tehát nem tarthatom meg zsebpénznek. Az igaz, hogy ha van valami program, amit előre tudok (mozi, színház), akkor kapok több pénzt, illetve a bankkártyám mindig nálam van, ha sürgősen kéne valamire. A kolis/menzás kaja nálunk még egész elfogadható, viszont én nem fogyasztok sertés húst, így az ételek felét nem tudom megenni. Vasárnap viszek magammal nagy adag kaját, meg alapból van egy "mini éléskamrám", tehát tudok magamnak főzni tésztát, különböző kásákat, stb. Néha rendelek pizzát a szobatársaimmal együtt, de sokszor inkább megvesszük a gyorsfagyasztottat és azt sütjük meg.
Én nem bánom, hogy így kapom a pénzt, egyébként se költenék többet, és ha mégis kell valami (ruha, könyv, stb.) akkor azt is fizetik szüleim.
17l
33-as: Hol van most koli?
Amúgy pedig, ha MAJD lesz koli, akkor érdemes előrelátóan bevásárolni, kenyérfélét az utolsó "nagy"boltban vasárnap, akár 4-5 napra előre. (Ha van mélyhűtő, akkor be lehet tenni pár szelet kenyeret csütörtök-péntekre, ha nincs, lehet venni tartós kenyeret.)
Zacskós leves nem túl jó opció (bár én szeretem, de nem ez a lényeg.) Hétfőtől szerdáig kitart az otthonról hozott főtt kaja. Csütörtök-pénteken lehet akár konzervet is enni, netán a koleszhoz rendelni főtt kaját (persze ha van erre lehetőség.)
Egyéb esetben tényleg maradnak a forró vízzel felöntős fast foodok, de ha belegondolsz, egyetlen húzós nap van, mikor nem jutsz főtt kajához: a csütörtök - mert péntek este otthon, vagy akár hazafelé ehetsz frisset.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!