Kollégista gyereknek mennyi költőpénz a reális?
16 éves, hétfőtől péntekig koliban van.
Ruhát, tisztálkodószert, étkeztetést, közlekedést, tanszert állom külön.
Amire költenie kell az a programok(most nem sok van, de vegyük úgy, hogy nincs vírus, lehet moziba stb menni) , kényelmi dolgok(pl tizedik díszpárna vagy hajcsatt) , tízórai, étel olyan napokon, amikor nem jót főznek a menzán(sajnos ez elég gyakori).
Mennyi költőpénz reális hetente, ami nem olyan, hogy kenyéren-vízen él, de azért ne is költsön irreális összegeket?
13-as egy jo nagy facarcú. Nalunk kolisoknak kotelezo volt menzat fizetni, de olyan s*ar volt, hogy inkabb egy heten keresztul olcso zsemlen es parizsin eltem, vagy inkabb nem ettem. Aki a kajat is lesporolja a gyerekrol, az inkabb ne vallaljon gyereket. Majd azt is meg kel halalnia hogy tető volt a feje fölött, ugye? Mert ezek nem alap dolgok mikor gyereket vallalsz?
En es ocsem is kolisok voltunk, otezret kaptunk fejenkent. Ezert havi 20.000 nem sok, annyit en is elkoltottem. Ha akar meg neha ezt meg azt melle, pl egy pizzat egy colaval, siman elmegy 25-30 ezer is egy hoban.
Az esetek felében biztosan nem a menzán eszik.
Még úgy oké lenne többet fizetnem, ha nem vásárolnék be minden héten külön neki a koliba.
Mert jelenleg úgy néz ki, hogy havi 25 000+heti 7-8000 bevásárlás+menza 16 000 (nem lemondható) és akkor még csak evett a gyerek.
Nem az, hogy sajnálom tőle az ételt, de azért nem erre számítottam mikor az volt hogy napi 3x kapnak enni.
Kollegista fiam van, igaz ket honapot alig jart suliba, kilencedikes de alig evett valamit. A menza kotelezo, de csak a reggeli jo. Meg csomagolnak nekik enni is a suliba. Mindig friss pekaru, felvagottak, es kencek vannak allandoan van tej muzli. Szoval ezzel semmi gond sincs. Na de az ebed es a vacsora botranyos. Elkuldte a gyerek egy hetig minden nap natur rizs volt es egy fajta szaftos hus.
30 ezret kap 4 hetre, dr en csomagolok is neki kajat. Amennyit jart abbol ugy 15 ezer fogyott el egy honapban a tobbi megmaradt. Bankkartyan kapja a penzt. Sporolos megbizhato. Nincs minden nap mekizes, de tobbszor rendeltek ketten egy pizzat megfeleztek. Vagy vett maganak valami elore lesz etelt megmelegitette. A nevelok segitenek amugy, a konyhaban es a nagyobbak is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!