Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hány éves kor reális gyermekvá...

Hány éves kor reális gyermekvállalásra?

Figyelt kérdés

Lehet megosztó a téma, de kivi vagyok más véleményére.

Nos, 30-hoz közel járok és nem érzem azt magamról hogy képes lennék gyermeket vállalni, nevelni.

Sokszor eszembe jut, hogy képes lennék rá, de ahogy jön ez a gondolat, kb. úgy megy is.

Hány éves kor a reális gyermekvállalásra?

Én személy szerint elítélem a 20 év alatti gyermekvállalásokat.

szept. 9. 17:23
1 2 3 4 5 6 7
 11/63 anonim ***** válasza:
37%
30 éves kor körül.
szept. 9. 19:00
 12/63 anonim ***** válasza:
57%
A "reális" (feltehetően a kérdező az észszerű-re gondol) a 25-30 közötti életkor, amikor már önálló kereső valaki és biológiailag is benne van a megfelelő életkorban (nemcsak a szaporodóképességet, hanem a gyereknevelésre való pszichés képességet tekintve is).
szept. 9. 19:03
 13/63 anonim ***** válasza:
81%

40 éves voltam, amikor első gyerekem született, feleségem 36 volt.

De csak azért alakult így, mert későn találtunk egymásra.

És a legkevésbé sem érdekel, hogy ki hogyan ítélkezik erről.

Az ideális kor az, amikor két ember elkötelezett párkapcsolatban, a szükséges lelki és anyagi feltételek mellett ezt vállalja. De még az is szubjektív, hogy kinek mi a szükséges lelki és anyagi feltétel.

Innentől a kérdés csak az emberek hergelésére jó, semmi másra.

szept. 9. 20:19
 14/63 anonim ***** válasza:
51%

26 és 31 évesen szültem. 31 évesen már sokkal nehezebben viseltem a terhességet, nagyon nehezen jött össze a baba is, 26 évesen sokkal könnyebb volt minden. Szóval szerintem fiatalabban sokkal jobb szülni. Most 42 vagyok, már eszembe sem jutna a gyerekvállalás.

A nőgyógyászom azt mondta az lenne a legjobb, ha minden nő 30 éves koráig szülne, utána már minden sokkal nehezebb. Nagyon kitolódott a gyerekvállalás, ezért is van annyi meddő nő.

szept. 9. 20:36
 15/63 anonim ***** válasza:
67%
Most vagyok 25, már próbálkozunk, de még nem jött össze. Jó lett volna hamarabb, de most lett jó állásom.
szept. 9. 20:42
 16/63 anonim ***** válasza:
41%
Nekem a munkával nem volt szerencsém: mikor tűrhető munkahelyen voltam, szarul kerestem, ezért nem tudtunk még gyereket vállalni.Mikor elkezdtem jól keresni, akkor meg olyan szar helyen kellett dolgoznom (emberileg elviselhetetlen) hogy akkor meg valszeg pszichésen, nem jött össze a baba sehogyse. A korom miatt lépnem kellett.Így felmondtam és nemsokára teherbe is estem, még épp "utolsó pillanatban". Most baba mellett kell munkát keresnem... Visszatekintve úgy látom, néha muszáj bátornak lenni, és ha ÉRZED, hogy jöjjön már a baba, akkor a többit rabízni a Jóistenre. Ez van...
szept. 9. 21:16
 17/63 anonim ***** válasza:
64%

Biollógialag ideális szülni 23-24 évesen.

Akkor regenerálódik a test rekord idő alatt, nem lóg semmi, stb.

30 körül már a test jobban megérzi, azaz maradandó nyomokat hagy a testen általában.

Mentálisan azonban az ember nem áll készen 24 évesen.

Viszont 30 évesen sem. Sokszor idősebb anyák sem állnak készen se agyilag, se lelkileg.

Nincs erre recept.

Egy gyerek fejreállítja az életet és lehet idősebb korban nehezebb, 35 felett, amikor már ki vannak alakulva szokások, napi kávézó, napi fürdőzés a kádban stb

Egy gyerek fejreállítja az életet durván, minden korban. Talpraesett lehet egy fiatal is.

Ami a furcsa ebben az életben, hogy semmit nem AKKOR CSINÁL az ember, amikor itt volna az ideje.

Pl fiatalon szexelne folyton, de tanulni kell, meg nincs hely, meg nincs hol, meg nincs pénz hotelre, stb.

Mikor már van idő és pénz már nincs kedv a szexre, mert az ember már idősebb!

Azt mondják ráérsz bulizni!

Dehogyis!

Szerinted lesz kedved bulizni 28-30 évesen? Megsúgom, nem akkora, mint 17 évesen!

Nekem 30 éves koromra elmúlt teljesen a kedvem!

Idősebb korban mikor már minden van, pl 45 évesen ki a franc akar szexelni egész éjjel meg bulizni? Inkább otthon áztatja a lábát a melegben az ember, néz ki az ablakon, hogy de jó hogy otthon van a melegben!

Szóval valahogy mindent IDŐBEN kell csinálni, ez az élet titka!

szept. 9. 21:20
 18/63 anonim ***** válasza:
80%

Mentálisan azonban az ember nem áll készen 24 évesen.

Érettebb voltam 20 évesen, mint sok mai harmincas (és nem a hetvenes években szültem).

szept. 10. 06:42
 19/63 anonim ***** válasza:
31%
Amikor anyagilag úgy állsz, hogy el tudsz egyedül(!) is tartani egy gyereket + magadat. Nem korhoz kötött.
szept. 10. 07:28
 20/63 anonim ***** válasza:
12%
30 körül kb.
szept. 10. 10:29
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!