Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hány éves kor reális gyermekvá...

Hány éves kor reális gyermekvállalásra?

Figyelt kérdés

Lehet megosztó a téma, de kivi vagyok más véleményére.

Nos, 30-hoz közel járok és nem érzem azt magamról hogy képes lennék gyermeket vállalni, nevelni.

Sokszor eszembe jut, hogy képes lennék rá, de ahogy jön ez a gondolat, kb. úgy megy is.

Hány éves kor a reális gyermekvállalásra?

Én személy szerint elítélem a 20 év alatti gyermekvállalásokat.

szept. 9. 17:23
1 2 3 4 5 6 7
 1/63 anonim ***** válasza:
71%
Szerintem valahol 30 és 40 között. De ahogy említetted, nincs megfelelő kor. Ha valaki 25 évesen biztos alapokkal rendelkezik tudatos, és van stabil jövője és úgy érzi készen áll rá.20 év alatt szerintem sem érdemes gyereket vállalni, mert akkor még csak épphogy becsöppentek a felnőttkorba. 20 évesen akinek adott az járjon egyetemre és szórakozzon.
szept. 9. 17:36
 2/63 anonim ***** válasza:
92%
Én 25 éves korom körül szülnék. Van rokonom, aki 20 évesen szült és van olyan is, aki már 32 éves, de csak majd később akar gyereket, mert nem érzi készen rá magát.
szept. 9. 17:37
 3/63 anonim ***** válasza:
91%
Akkor amikor mindkét fél úgy érzi, hogy készen áll rá és fel tud normális körülmények között nevelni egy vagy több gyereket. Valakinél ez 18 évesen jön el , valakinél 38. Szerintem nincs olyan, hogy reális kor.
szept. 9. 17:37
 4/63 anonim ***** válasza:
81%

Ne ítélj, hogy ne ítéltess. Lehet nem leszek népszerű, de senkinek nincs joga egy másik embert elitélni.

Ha ennyiért ítélkezel, akkor mi a véleményed arról aki embert öl???

Szerintem már el sem olvassa senki amit írok, de leírom. Nincs reális kor. Mindenki saját maga érzi ezt. Én 24 éves voltam mikor az első gyermekem megszüntetése. Kirobbanó formában voltam, gondtalan terhességgel, gyönyörű kismamaként.

Majd a másodikat 31 évesen vállaltam, terhességi cukor és magasvérnyomással, kórházi befektetéssekkel, túl sok magzatvízzel, elégtelen magzatmozgásokkal, plusz 30 kg-ot hízva.

De míg az első gyermekeknél a családi körülmények ideálisak voltak, addig a másodiknál egy toxikus munkahelyről mentem szülni, addig dolgoztam míg az orvos be nem fektetett, mégis azt hallgattam a főnökömtől, hogy bezzeg Julcsi. Senkinek nem kívánom.

Soha nem lesz reális életkor és reális élethelyzet. Mint oly sok mindenben itt is mérlegelni kell.

szept. 9. 17:42
 5/63 anonim ***** válasza:
81%
*jav megszületése
szept. 9. 17:43
 6/63 anonim ***** válasza:
49%
Az a baj,hogy 25 felett lenne ideális,tanulmányok,munka,anyagiak és érettség miatt is, de 25 felett rohamosan csökken az esélyed arra, hogy férjet találj hozzá. Nőként 30 felett meg kb.lehetetlen már férjhez menni és gyereket szülni, csak a kattosak, elvált 3-4 gyerekes apák és társai maradnak neked. Mert valamire való férfiak 30 felett is 25 alatti nőkkel alapítanak családot.
szept. 9. 17:47
 7/63 anonim ***** válasza:
80%
Azt ítélsz el, amit/akit akarsz. Én 20 évesen szültem, mert akkor akartam. Ma is ezt tenném.
szept. 9. 18:00
 8/63 anonim ***** válasza:
96%
Ez nem igazán életkor kérdése. Amikor valaki fizikailag és mentálisan is érett rá, van társa és megfelelő anyagi háttere, lakás, munkatapasztalat. Ez így együtt nem mindig van meg, különösen a mentális érettség, ezért van a sok siránkozás.
szept. 9. 18:13
 9/63 anonim ***** válasza:
91%
36 évesen szültem, minden probléma nélkül. Sajnálom, hogy nem tudtunk hamarabb belefogni a baba projektbe, de albérletbe semmiképp nem akartam szülni. 30alatt sem vállaltam volna be, ha megvan mindenünk, akkor meg még nem álltam kész a feladatra.
szept. 9. 18:17
 10/63 anonim ***** válasza:
95%

Biológialig kb 12 éves kortól lehetséges, akár 50 felettig. Biológiailag a legszerencsésebb (a legnagyobb esély, hogy összejön, gond mentes lesz a terhesség és egészséges a baba) az valahol olyan 18 és 25 év között van, utána előbb lassan, később gyorsabban romlanak a mutatók.

Nyílván a mai társadalmi berendezkedés nem kedvez a korán szülésnek.

A harmadik szempont, hogy mikor tudja a szülő a legtöbbet adni a gyereknek. Ez eléggé emberfüggő. Megvannak mindkét végletnek az előnyei és hátrányai.

Szerintem 25-35 között ideális, de el nem ítélnék senkit.

szept. 9. 18:22
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!