Első szerelem, mélyen vallásos család? Mit tennétek a helyemben, hogy kezeljük ezt okosan a lányunkkal?
Lányom 17 éves, szeptembertől végzős. Tehát tudom, nem tilthatjuk semmitől, nem az a megoldás, ha bezárjuk a szobájába. Most mégis ezt tenném...
Megismerkedett egy barátnője/osztálytársa által egy fiúval, halálszerelmes épp.
A bajom, hogy a fiú és a családja mélyen vallásos, baptisták. Minden hétvégén imaház, ilyen-olyan misszió, kicsit olyan érzés, mint egy szekta. Főleg, hogy a szülőkre rákerestem, a közösségi oldalaik tele vannak a gyerekekkel, unokákkal. És rossz volt látni a 20-21 éves, szinte még gyereklányokat menyasszonyként, vagy épp nagy hassal... Házasság előtt náluk nincs együttélés, nemi élet, emiatt hamar házasodnak (ezt a lányunk mondta).
Eddig az volt a terve, hogy érettségi után itt, Pesten megy egyetemre, férjemmel beszéltünk már esetleges lakásvásárlásról is. Most előállt azzal, hogy a barátja Nagyváradon tanul, ő is az ottani keresztény egyetemre jelentkezik. Az apja mondta, hogy ezt felejtse el, nem engedi el Romániába, ki az a hü:ye, aki Budapestről kimegy oda... És hogy ő nem fog ott albérletet fizetni, románokkal szóba állni. Ő erre közölte, hogy nem baj, van kollégium, inkább lakna ott, tudván, hogy a barátja 2 utcára van tőle, mint Pesten egyedül egy lakásban, 300 kilométerre tőle.
A férjem engem hibáztat, mert hogy ennek az egésznek még az elején kellett volna pontot tenni a végére, miért engedtem, hogy találkozgassanak, hogy ide jöjjön a fiú. Akivel amúgy nincs baj, kedves, tisztelettudó, okos. De azért nem akarnám, hogy a lányom 20 évesen már feleség, 21 évesen meg anyuka legyen, utána sorban szülje a gyerekeket. Lehet ezért fujjolni, meg azzal jönni, hogy nem vagyok elfogadó... De ez az igazság és fogalmam sincs, hogy rángassam ki ebből a gyerekemet?
Ez nagyon egyszerű helyzet.
Nagyapám bölcs, bár vulgáris mondása, hogy nem a tehén feladata, hogy b..a bikát. Azaz ne a lányod fusson a srác után, hanem ha a srác járni akar a lányoddal, akkor igazítsa ő ehhez az életmódját.
Budapest - Nagyvárad vonattal kevesebb mint 4 óra. Egy havi diák Magyarország országbérlet 1900 Ft. Romániában is biztos vannak kedvezmények. Azaz helyjegyekkel együtt max. 20 ezer forintból minden hétvégén jöhetne Pestre látogatni a lányod.
Ha egy ifjú férfinak akárcsak tisztességtelen szándékai is vannak egy hölggyel, akkor is tesz ennyi erőfeszítést. Amikor sorkatona voltam, akkor nagyon sok katonatársam utazott kéthetente 10-20 órákat azért hogy csajával lehessen pár órát.
Fogadhatnátok a srácot otthonotokban, vagy akár egy-egy alkalommal pár napos itthoni kikapcsolódásra is mehetnének együtt, úgy hogy a felét fizetnétek.
A lányoddal meg elég tudatosítani, hogy ennél könnyebb akadály nem is lehetne a srác előtt, egy komoly szándékú ifjú férfi a világ másik felére is szerelme után menne, ott megteremtené megélhetését.
48F
Igen képzeld dolgoztam együtt románokkal, Kolozsvárról, Aradról és Temesvárról származó románokkal (nem határon túli magyar!), egyik sem volt "vadember", hanem diplomás, több nyelven beszélő fiatalok, akikkel sosem volt semmi gond, sem emberileg, sem a munkájukat tekintve. Talán nem a nemzetiség alapján kellene megítélni az embereket ismeretlenül. Azt, hogy te milyen körökben mozogsz, már téged minősít.
26, a szép keresztény házasságok hazugságra, tudatlanságra épülnek. A nőnek kb semmi szava sincs, nem is tudna szólni, mert tabu a szex, intimitás. Hogyan szóljon, ha bántják? Nem szól, mert azt se tudja, hogy bántják.
Rengeteg ilyen sztori van, én is leírtam a szomszédunkét. Ezek után, ha a gyerekeim közelébe férkőzne egy BÁRMILYEN szektás, azonnal likvidálnám az ismeretségi körből.
Mert a keresztények annyira szentek... 😂
Apám is odamegy a misékre, játssza a nagy szentet, de itthon meg csak ordibál és úgy viselkedik, mint valami idióta.
A papunk pár éve a bevándorlókról prédikált valami nyári ünnepségen, amin ott volt a nem tudom honnan, de arab országból jött városi főorvosunk és azt hallgathatta, hogy az összes menekült meg bevándorló csak fel akarja robbantani az országot meg terrorista... Fogta a kis családját és kivonultak inkább a templomból akkor. 🥲
"Itt legalább nem kell attól félned, hogy lelép a csávó, ott hagyja terhesen"
Persze, hiszen a válás nem elfogadott náluk.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!