Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Csak a születési anyakönyvi...

Csak a születési anyakönyvi kivonat elegendő, hogy bizonyítható legyen, hogy ki az adott gyermek apja?

Figyelt kérdés
Ha ott az áll, hogy apja neve pl.: Kovács István, akkor hogyan lehet egyértelműen meghatározni, hogy melyik Kovács István is az apa?
ma 17:54
 1/10 anonim ***** válasza:
58%
Nem feltétlenül értem a kérdést, de apaként az a férfi lesz beírva, akivel az anya házasságban élt a gyermek fogantatása körüli időben, vagy apasági nyilatkozatot tett. De attól még biológiailag nem biztos, hogy Kovács István az apa.
ma 18:08
 2/10 anonim ***** válasza:
47%
Feltétlenül nem érted a kérdést, 1-es, én meg nem tudom a választ, de jó kérdés. Gondolom, valahol az anyakönyvi hivatalban vannak rögzítve további adatok is.
ma 18:13
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Jahh, hogy az a kérdés, hogy a nagyon gyakori nevek pl. Kovács István közül hogyan lehet eldönteni, hogy melyik kovács István a sok közül..ezt nem tudom, de legalább értem a kérdést.
ma 18:18
 4/10 anonim ***** válasza:
66%
A legtöbb esetben nem csak az apa neve van feltüntetve, hanem egyéb adatok is, pl a szülei neve, születési ideje, stb
ma 18:28
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Milyen legtöbb esetben, 4-es? A legtöbb születési anyakönyvi kivonat eltér a többitől?

A születési anyakönyvi kivonat tartalmazza

a) a gyermek

aa) születési családi és utónevét,

ab) nemét,

ac) születési helyét és idejét,

ad) származási helyét,

b) az apa és az anya születési családi és utónevét, (meg még 1-2 általában irreleváns, speciális dolgot, pl örökbefogadás).

Forrás: [link] - Wolters Kluwer - Minden jog fenntartva!

ma 18:36
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Bocs, ami nekem van, azon még a szülök foglalkozása is fel van tüntetve - igan, nem mai
ma 19:17
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ha ez kell, egy adatbázisban biztos benne van az, hogy mi az apa személyszáma (nem tudom ezt hogy mondják rendesen) és az alapján könnyen lehet azonosítani, hogy ki az
ma 19:31
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Anyakönyvezéskorelkérnek még pár adatot az apáról. Szóval megvan az csak a kivonatba nem kerülbe.
ma 19:34
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

A választ én sem tudom, de valóban elgondolkodtató...

Ha egy teljesen más Kovács István érkezne a gyerekkel mondjuk a repülőtérre, akkor simán ellophatná a gyereket (és most ne számoljunk azzal, hogy ott kérhetik anyuka hozzájárulását, mert nálunk sosem kérték apukáét...)?

ma 19:40
 10/10 anonim ***** válasza:
A fent hivatkozott torvenyben benne van hogy mit rogzitenek az anyakonyvben. Ugy tunik, a szulokrol joval tobbet mint ami a kivonaton van.
ma 20:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!