Ebben a történetben tényleg én vagyok a rossz?
Szüleimmel élek együtt,húszas éveimben járok.
Van a családomnak egy nagyon gazdag ismerőse,aki mindent osszevásárol,majd ráun,és kidobja őket,vagy a családomnak adja.
Így történt,hogy apám elhozott tőlük egy 120 ezer ft-os air fryer gépet,ami nem is volt szinte használva.Én és a tesóm szeretünk sütni főzni,ezt a szüleim tudják jól.Az apám viszont nekem nem ajánlotta fel,hogy kell e,hanem az egyik ismerősének a lányának adta oda egyből,ki sem próbálhattam.A lány albérletbe költözik,amit én anyagilag sajnos nem engedhetek meg,ő viszont 20 évesen igen,mert a szülei állják és még egy 120 ezres air fryert is adunk neki.Van nekünk alapból otthon egy de az lidlis,én nem igazán szeretem,ezért az az ötletem támadt,hogy a jóformán vadidegen lánynak adjuk oda inkább azt,a teljesen új,drágább,jobb helyett.Emiatt én minden önző szemetládának lelettem hordva és anyám is nagyokat csalódott bennem,hogy én milyen ember vagyok,és hogy az a SZEGÉNY lány hogy örülne neki.Én nekem ebből az jön le,hogy idegenek előtt akarják eljátszani,hogy jó emberek engem meg letojnak.
Mi a véleményetek?
"Tehát lövésed sincs, csak viszket a tenyered"
Láthatóan neked nincs lövésed,hisz te kérdezel egyértelmű dolgokat
nekem meg nagyon buta embereknek nincs kedvem a szájába rágnom egyértelmű dolgokat.Nyilván neked olyan értelmes állásod van,ahol 120 ezres dolgokat nem fogadsz el.Mondjuk az az ismerősöm akitől kaptuk tényleg gazdag,nem ilyen kamu nagyzolós,mint te.
Nem értitek a lényeget! Nem az a baj, hogy az idegen kapott ajándékot, hanem hogy a családtól meg se lett kérdezve, hogy melyikre lenne szükség. Amelyik nem kell a családomnak, azt ajándékozom idegennek. Ez a szitu olyan érzést kelthet a kérdezőben, hogy ő nem fontos, nem számít a véleménye.
Van egy tragacsa a gyerekednek. Kapsz egy két éves pöpec járgányt, de azt megbeszélés nélkül elajándékozod, mert megteheted, hisz te vagy a családfő. Mit érez a család többi tagja??? Na nyilván nem ekkora összegről beszélünk. És azért túloztam el a példát, hogy értsétek a kiírás lényegét.
"Van egy tragacsa a gyerekednek. "
De nincs. Egy normálisan működő járgánya van.
"Egész jól eltaláltad"
Hú,ez nagyon szánalmas.Mondjuk ettől még ugyanúgy elfogadnál egy 120 ezres ajándékot.Amúgy vicces,hogy nekem írod,hogy másnak a "lepattanója"holott pont az fogadta el az ajándék 120 ezres gépet,aki elköltözött otthonról.Amúgy egy segédmunkás ismerősöm is megkeres annyit mint te.Te kis értelmes.
"Képzeld! Az enyémnek sincs. Ez csak egy elméleti példa volt..."
Tehát a saját példádat sem érted? Vagy a szádba kell régni, hogy a "kedves kérdező" sütője működik, csak neki a drágább kell, mert... az drága volt?
"Hú,ez nagyon szánalmas."
Szánalmas, hogy a tévképzeted ellenkezőjét bizonyítom?
"Mondjuk ettől még ugyanúgy elfogadnál egy 120 ezres ajándékot."
Igeen, elfogadnám. Miért ne tenném? Mi köze egyáltalán enneek a kérdéshez?
"vices,hogy nekem írod,hogy másnak a "lepattanója""
Az nem én vagyok.
"segédmunkás ismerősöm is megkeres annyit mint te"
Rugalmas 8 órában, klimatizált home office pozícióban? Magyarországon? Hogyne.
Először nézd meg,hogy kinek válaszolsz,mert az első idézetet nem is én írtam
"Igeen, elfogadnám. Miért ne tenném? Mi köze egyáltalán enneek a kérdéshez?"
Akkor az én kérdésemhez hogy jön a te fizetésed és a lusta,anyuci apuci által beprotezsált munkád?Nem értem.Jó,nyilván valahol kompenzálnid kell,hogy tíz centis a micsodád és magányos vagy de akkor sem tartozik a témához.
"Először nézd meg,hogy kinek válaszolsz,mert az első idézetet nem is én írtam"
Egy szóval sem állítottam.
"Akkor az én kérdésemhez hogy jön a te fizetésed "
Nem is tudom... 31-es hozzászólásod? Mi szerepel abban? Lássuk csak:
"Mondjuk az az ismerősöm akitől kaptuk tényleg gazdag,nem ilyen kamu nagyzolós,mint te."
"lusta,anyuci apuci által beprotezsált munkád"
A szüleimnek az ég világon semmi közük az állásomhoz. De vergődj csak :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!