Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyek? Nem tudok mit...

Mit tegyek? Nem tudok mit kezdeni a helyzetemmel

Figyelt kérdés

Ugy erzem kivetelezesbe vannak a szuleim

Van egy 16eves ocsem aki nem dolgozik tanul (neha bejar igen)

Es mindig itthonrol keri a penzt

Neki a zsebpenze hetibe keves 10ezer

Multkor egyetlen egyszer eleteben elment dolgozni (oda se kell vissza mennie tobbet szoltak neki)

Keresett 100ezret es 80ezerert vett cipot itthonrol a valasz = jol tette

En mar 3honapja szemezek egy cipovel ami 28ezer. nem kellett leadjon 1ft ot sem

Mar aznap penzt kert hogy "jarhasson" az iskolaba

Semmiert nincs raszolva kegyetlen csunyan beszel itthon tobbek kozott rolam is es ha vissza szolok ram van szolva hogy vegyek vissza a szambol (???)

Januar 5en mikor fizetest kaptak kaptam 3ezret toluk iskolaba utoljara.

Diakmunkai fizetesem februar 3.

(50-60ezret szoktam keresni es ebbol adnom kell itthon legalabb 30at)

Most emiatt akartam kerni penzt jovohetre es nem tudnak adni hova tettem a penzt?

A mamamtol vegul kaptam termeszetesen vissza fogom adni

Ocsemnek baratnoje van mindig mas 🙂

A mostani zsebpenzet a baratnojere koltotte kifizette a kormoset

Ezt tudjak itthon is nincs kuldve dolgozni mert nem allja meg a helyet sehol de o a kis kedvenc

Ha el akarom mondani a velemenyem errol akkor le vagyok csititva hogy magammal foglalkozzak mindent megkap mindig kikonyorog minden penzt o az elso mindenben es tamogatva van

Hol az igazsag? Mar azon gondolkozok szeretnek koliba elmenni nem vagyok fontos

En 17eves vagyok

tegnap 17:41
 1/9 A kérdező kommentje:

Lany vagyok egyebkent.

Ha csak februar vegen toltom a 18at akkor kell a szuleimnek a beleegyezese hogy kolis legyek?

tegnap 17:46
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

hát ez elég nagy cigánység a részükről, az is h öcsédet hagyták így elkanászodni és h tőle nem kértek pénzt de az is h tőled meg igen úgy h diák vagy még és önszántadbol mentél el dolgozni

hát ha 18 leszel azt csinálsz amit akarsz papíron, ha koleszos akarsz lenni az leszel de sanszos h azt mondják rá h akkor fizesd magadnak az eddigi dolgaikbol az jön le h ha nem azt csinálod amit ők mondanak ráfázol

de nyugodtan nyisd ki a szád és vond őket kérdőre hogy hogy is van ez? mindezekről amit leírtál, ha már úgy is pikkelnek rád ne ok nélkül legyen

mondd meg amit gondolsz, és követeld a választ

hogy lehet h ennyire különbözően vagytok kezelve, mi rosszat tettél mivel érdemelted ki vagy öcséd miért él úgy mint egy kiskirály

aztán még felhuzhatsz példákat h te miben vagy jobb öcséd miben roszabb meg minden vagy simán kiprobálod azt h amit öcséd mond azt te is elereszted h a te szádbol mit vált ki és utána is megkérdőjelezed azt h hogy is van ez h neked a torkodnak esnek öcséd meg ha mondja akkor vicces jol van az úgy stb?

tegnap 17:58
 3/9 anonim ***** válasza:
7%
Romák vagytok?
tegnap 19:10
 4/9 A kérdező kommentje:
Nem vagyunk romak..
tegnap 19:18
 5/9 anonim ***** válasza:
93%
Nagyon érthető, hogy rosszul érzed magad ebben a helyzetben. Teljesen jogos, hogy zavar a kivételezés, főleg, hogy te már most dolgozol és felelősséget vállalsz. Próbáld nyugodtan elmondani a szüleidnek, hogy ez mennyire bánt, például úgy, hogy a saját érzéseidről beszélsz: „Úgy érzem, engem nem értékelnek ugyanúgy.” Néha az is segíthet, ha inkább a saját dolgaidra koncentrálsz, és nem az öcséd viselkedésére. Ha úgy érzed, a kollégium jó döntés lenne, érdemes lehet átgondolni, mert az önállóság sokat segíthet. Kitartás, mert amit most teszel, hosszú távon biztosan kifizetődik!
tegnap 21:00
 6/9 A kérdező kommentje:

Ha el akarom mondani barhogy mondom vita orditas van. Es meg biztatja ellenem az ocsem oket

a koli koltsegeit kell megkerdeznem

Igy hogy felora tavolsagra van igy nem tudom egyaltalan engedi e a suli vagy megvan szabva valami..

tegnap 21:06
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Hát, ez ilyen. Ha nem mész el tőlük, akkor számítsd, hogy neked kell pelenkázni őket, míg az öcséd meg kiforgat az örökségedből. Szívesen.
tegnap 22:06
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

így is ugy is megy a problémázás, de ha kiállsz magadért jobban fogod érezni magad mint ha csak meghunyászkodnál

a koliba az megy aki akar, már ha van hely és fizetve van bár félórára annyira nem valoszinü h engedik/fizetik majd a kolit

volt ismerősöm ő se lakott messzire kolitol talán 1 órára 2 busz, és neki engedték

de ahogy mindennek a kolinak is van hátránya, lehet olyanokkal kerülsz össze akikkel nem lesz jó, sok a lopás főleg egymás kajáját közös wc/zuhanyzo több tucat más emberrel és persze a kaja pénzed ami otthon ugy nincs külön koleszosnak azért nem árt ha van bőven mert mindig mindenki éhes

de ha jó helyed van, olyanokkal lennél együtt akikkel jol meg vagy akkor egy nagy buli az egész kicsit olyan mint a felnőtt élet albiban

csak lényegesen többet szocializálodhatsz meg megtanulsz másokka legyütt élni meg magadnak megcsinálni mindent

csak ezzel a szituval ha el is költözhetnél, nem lenne megoldás a nem egyenlő bánásmodra az öcséd viselkedésére és arra h a szüleid védik

tegnap 22:13
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

Ahogy tudsz, menekülj! Örök életedre megnyomorítanak. Ne haragudj, hogy ezt mondom, de ez nem fair. És később sem tudsz önálló életet kezdeni, ha folyton le kell jattolnod.

A szülőknek, ha segíteni nem is tudnak, legalább hátráltatniuk nem kellene a saját gyereküket.

ma 18:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!