Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Felnőttek, ti mindent megbeszé...

Felnőttek, ti mindent megbeszéltek a szüleitekkel? Az én helyzetemben mit csinálnátok?

Figyelt kérdés

Panaszkodtak, hogy nem beszélek meg velük olyan dolgokat, hogy például jelentkezek egy állásra, mert szerintük "egy családban ezt szokták csinálni". Azt szeretnék, ha elküldeném nekik a hirdetést, hogy erre szeretnék jelentkezni, mi a véleményetek, szerintetek ez való nekem? Ők meg elmondják, hogy igen vagy nem, de a döntés az én kezemben van, vagyis megmondani nem akarják, hogy mit csináljak, csak tudni akarnak róla és tanácsot adni, mert hátha megfogadom és akkor mondjuk megpsórolok egy kis időt azzal, ha nem jelentkezem valahova. Én meg olyan vagyok, aki szereti a saját bőrén megtapasztalni a dolgokat, nekem az nem időpazarlás, meg nem fölösleges, ha pl dolgozom valahol egy hónapot és rájövök, hogy nem tetszik és otthagyom.

Ez egy példa volt, de úgy eleve a mindennapjaimról is szeretnének tudni, de én igazából elég unalmas életet élek :D Úgyhogy max azt tudnám mondani, mi volt a munkában, filmet néztünk este a párommal, vettem egy pólót... Ezek ilyen "mizu?" jellegű dolgok, én inkább az érdekesebbeket szoktam elmondani. Bár ez még belefér nekem is.

Csak az a legnagyobb bajom, de ezen megbeszéltük, hogy fognak változtatni, csak hát ehhez vagyok még szokva: Ha valami olyan tanácsot adnak, amit számukra fontos lenne, hogy megfogadjak és nem fogadok meg, akkor nagyon rosszul reagálnak. Beállítanak mindenféle hülyének és megsértődnek. Illetve a pozitív dolgokra is negatívat mondanak, oké nem csak azt, de van olyan is. Ami mindenki számára pozitív, például dicsérem a barátomat, de arra se azt mondják, hogy örülünk a boldogságodnak, hanem valahogy néha kihozzák a negatívat is. Például anyám volt hogy nem bírta az exemet és közölte amikor jókat mondtam róla hogy csak most gondolom így hogy vele jó. De legalább a mostani páromat szereti.

Sajnos emiatt vannak dolgok, amikben hazudok is nekik, mert jobb nekik azt a kegyes hazugságot hallani, mint az igazságot, amit egyrészt ők sem bírnának el, másrészt én is megkímélem magam a ba szogatástól.

Ti mennyit osztotok meg a szüleitekkel?

2023. máj. 31. 08:01
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
86%
Én mindent (mármint állásokat nem szoktam nekik küldeni, hogy mi a véleményük róla😂), de az én szüleim nem ilyen beleszólogatósak, felfogták, hogy felnőtt vagyok, majdnem minden nap beszélünk, de majdnem ugyanolyan, mintha akármelyik barátommal beszélnénk. Szóval csak dumálunk, hogy kivel mi a helyzet, de nincs bszogatás. Ha olyanok lennének, én sem beszélnék velük gyakran és mindenről. Valahogy értesd meg velük, hogy már nem tini vagy.
2023. máj. 31. 08:23
 2/18 anonim ***** válasza:
98%
Ha ilyen éretlenül viselkednek, minél kevesebbet kellene mesélni nekik.
2023. máj. 31. 08:29
 3/18 anonim ***** válasza:
93%

"Azt szeretnék, ha elküldeném nekik a hirdetést, hogy erre szeretnék jelentkezni, mi a véleményetek, szerintetek ez való nekem?"

"egy családban ezt szokták csinálni"

Na, itt kéne megmondanod nekik, hogy most már te és párod vagytok egy család. Vagyis a pároddal beszéled meg mindezeket, nem velük. Vele viszont tényleg meg kéne, én így érzem természetesnek. Már csak azért is, mert vagyonközösségben éltek, tehát a magasabb vagy alacsonyabb fizetés az ő bevételét is érinti. Másrészt meg az is érinti, ha több vagy kevesebb szabadidőd lesz, amit vele tudsz tölteni, ill. több vagy kevesebb stressz ér munkahelyen, ami - akár akarod akár nem - többé-kevésbé otthon fog kijönni és a párodnak kell elviselnie. Mindezek viszont a szüleidet (ha nem velük laksz) nem érintik.

"Ha valami olyan tanácsot adnak, amit számukra fontos lenne, hogy megfogadjak és nem fogadok meg, akkor nagyon rosszul reagálnak. Beállítanak mindenféle hülyének és megsértődnek."

Itt kíváncsi lennék konkrét példákra, de általában véve ha így reagálnak, akkor ne csodálkozzanak, ha kevés dolgot osztasz meg velük. Én valószínűleg keményen helyre raknám őket. Úgyhogy rám duplán sértődnének meg: nemcsak azért, mert nem fogadom meg a tanácsukat, hanem azért is, mert jó keresetlen stílusban kiosztanám őket. És ráadásul engem nem is érdekelne, ha megsértődnek rám.

Egyetértek veled, nem kell mindent az orrukra kötni, és ha pattognak, meg kell nekik mondani, hogy megvan a saját életed a pároddal közösen, és azt úgy akarod élni, ahogy nektek jó. Tanácsot pedig akkor adjanak, ha kérsz. Amikor nem mondasz el nekik valamit, sokszor pont azért nem mondod el, mert nem akarod hallgatni a kéretlen tanácsukat.

2023. máj. 31. 08:44
 4/18 anonim ***** válasza:
96%
"Azt szeretnék, ha elküldeném nekik a hirdetést, hogy erre szeretnék jelentkezni, mi a véleményetek, szerintetek ez való nekem? Ők meg elmondják, hogy igen vagy nem," - hát ez így nem nagyon szokás. Ha ilyen típusú szüleim lennének, akkor csak felszínes, hétköznapi dolgokat, pont, amiket írtál (szombaton elmentünk venni néhány ruhát/megláttam egy jó nadrágot egy butikba és megvettem, tegnap a Trónok harcát néztük és közben kínait vacsoráztunk, jövő szombaton elmegyünk kirándulni stb.). Munkaügyek, pénzügyek, párkapcsolati dolgok - minél kevesebbet, ha ilyen beledumálós fajták.
2023. máj. 31. 08:47
 5/18 anonim ***** válasza:
45%
Bocsi, de addig olvastam, hogy "egy családban ezt szokták csinálni". Nem, értelmezhetetlen ez a mondat. Nulla önállóság, nulla önismeret. Csak birkanarrativa.
2023. máj. 31. 09:34
 6/18 anonim ***** válasza:
100%
Te hány éves vagy?
2023. máj. 31. 09:51
 7/18 anonim ***** válasza:
100%

Nem, nem beszélek meg mindent anyukámmal. Sőt, inkább csak utólag mesélem el neki, hogy képzeld anya ez meg ez történt velem mostanság.

A férjemmel szoktam megosztani mind a rövid, mind a hosszabb távú terveimet, céljaimat, álmaimat legyen szó karrierről, családról vagy az élet egyéb területeiről.

2023. máj. 31. 10:59
 8/18 anonim ***** válasza:
86%
mindent. en igy nottem fel. meg azt is anno kivel randiztam milyen volt (ok kiveve a szex temat :D) anno tudtak hogy mikor voltam elosszor az elso baratommal de ennyi. ja meg nogyogyaszhoz kisertek el mindig rendesen
2023. máj. 31. 11:09
 9/18 anonim ***** válasza:
92%
Csip-csup dolgokat elmondok, de semmi komolyat
2023. máj. 31. 11:19
 10/18 anonim ***** válasza:
100%
Anyukám van amit tud és van amit nem . Tudja hol dolgozom ,hol lakunk de nem mindent tud meg azonnal.
2023. máj. 31. 14:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!