Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ebben a történetben tényleg...

Ebben a történetben tényleg én vagyok a rossz?

Figyelt kérdés

Szüleimmel élek együtt,húszas éveimben járok.

Van a családomnak egy nagyon gazdag ismerőse,aki mindent osszevásárol,majd ráun,és kidobja őket,vagy a családomnak adja.

Így történt,hogy apám elhozott tőlük egy 120 ezer ft-os air fryer gépet,ami nem is volt szinte használva.Én és a tesóm szeretünk sütni főzni,ezt a szüleim tudják jól.Az apám viszont nekem nem ajánlotta fel,hogy kell e,hanem az egyik ismerősének a lányának adta oda egyből,ki sem próbálhattam.A lány albérletbe költözik,amit én anyagilag sajnos nem engedhetek meg,ő viszont 20 évesen igen,mert a szülei állják és még egy 120 ezres air fryert is adunk neki.Van nekünk alapból otthon egy de az lidlis,én nem igazán szeretem,ezért az az ötletem támadt,hogy a jóformán vadidegen lánynak adjuk oda inkább azt,a teljesen új,drágább,jobb helyett.Emiatt én minden önző szemetládának lelettem hordva és anyám is nagyokat csalódott bennem,hogy én milyen ember vagyok,és hogy az a SZEGÉNY lány hogy örülne neki.Én nekem ebből az jön le,hogy idegenek előtt akarják eljátszani,hogy jó emberek engem meg letojnak.

Mi a véleményetek?

júl. 7. 12:17
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/76 anonim ***** válasza:
78%
Én mondjuk apádat nem értem, hogy miért ajándékozott oda kapásból egy 120 ezres gépet egy olyan embernek, aki elmondás szerint nem szorulna rá, és nem miattad, hanem a család miatt. Mármint, kézenfekvőbb lett volna odaadni a ti lidlben vásárolt gépeteket, ha nem hibás, vagy nincsen agyonhasználva, és azzal is simán tud sütni. Akkor nektek még marad az, amit ti kaptatok.
júl. 7. 13:06
 22/76 A kérdező kommentje:

"Kérdező, ne várjál itt a gyakorin megértést."

Ezt jól megfogalmzatd,konkrétan tényleg csak gyakorló,komplexusos,elmebetegek írtak eddig.Mindenesetre jó látni,hogy van itt értelmes ember is.

júl. 7. 13:07
 23/76 anonim ***** válasza:
92%

Abszolút megértelek. Nekem se esne jól. Nekünk is van egy no name, régen vettük, használjuk, szeretem. DE! Minden vágyam egy Cosori, ami ezerszer jobb és többet tud. Ha valaki adna egy ilyet valamelyik családtagomnak, nagyon rosszul esne, ha elajándékoznák megbeszélés nélkül.

Ha a másik oldalt nézem, akkor se viselkednék így. Pl ha kapok egy sporttáskát, a lányomnak már van, akkor is megmutatom neki, hátha az jobban tetszene neki, mint a sajátja. Majd csak utána ajándékozgatnék idegeneknek.

júl. 7. 13:09
 24/76 anonim ***** válasza:
8%
Az továbbra sem derült ki, miért lenne jobb a másik, azon kívül, hogy a kérdező csak irígy.
júl. 7. 13:09
 25/76 anonim ***** válasza:
15%
Épp eléggé támogatnak azzal hogy huszonévesen még a mamahotelben terpeszkedhetsz. Nem az ő hibájuk hogy otthon lakva se tudtál még egy kaució se összespórolni. Ha normális végzettséged lenne, te is meg tudnád venni magadnak a drága air fryert és nem kéne más lepattanójáért remegni
júl. 7. 13:12
 26/76 A kérdező kommentje:

Az továbbra sem derült ki, miért lenne jobb a másik, azon kívül, hogy a kérdező csak irígy.

Mert továbbra sem akarom senkinek a szájába rágni,húgy egy 120 ezres air fryer miben jobb,mint egy lidlis.Nézzél róla videókat,vagy csak használd a józan eszedet,feltéve ha van ilyen.Ha az irigység,hogy embernek rosszul esik az,hogy a szülő előbb gondol az idegenre,mint a gyerekére akkor ehhez sem tudok sokat hozzá fűzni.

júl. 7. 13:15
 27/76 anonim ***** válasza:
19%
Tehát lövésed sincs, csak viszket a tenyered. Azt könnyen meg lehet oldani: eltakarodsz és keresel értelmes állást.
júl. 7. 13:16
 28/76 anonim ***** válasza:
76%

#25 Ez a "mamahotel" kifejezés már egyáltalán nem helytálló a 2020-as években, amikor sokszor egy kevésbé frekventált területen is annyi egy albérlet ára egy hónapra, mint egy gyengébb használtautó, hozzádva a rezsit is.

Ezt a mamahotelt a 70-es 80-as években még lehetett használni elfogadható érvnek, amikor kb pusziért adtak neked lakást valami élmunkás lakótelepen, ha jól helyezkedtél, ma már nem.

júl. 7. 13:16
 29/76 anonim ***** válasza:
27%
Azért vicces lenne ez a szituáció: a kérdező apja felajánlja az air fryert a barátja lányának, majd másnap közli, hogy "Bocs, mégsem adom oda, mert a lányom kiverte a hisztit, hogy az kell neki, de van nekünk egy ócska használt lidlis, odaadjuk azt."
júl. 7. 13:19
 30/76 A kérdező kommentje:

"Épp eléggé támogatnak azzal hogy huszonévesen "

Nem tudom neked milyen végzettséged van de konkrétan írni sem tudsz.Amúgy a szövegértés sem ártana,mivel leírtam,hogy a lan szülei fizetik az albérletet.Lakhatasi válság van,üdv a valóságban.

júl. 7. 13:20
1 2 3 4 5 6 7 8

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!