18 éves vagyok még tanulok de szeretnék elköltözni. A szüleim ebben megakadályozhatnak? Mert apám felesége ügyvéd és így egy kicsit jobban félek hogy mi lessz ebből.
Nem akadályozhatnak meg benne.
A kérdés az, hogy el tudod-e tartani magadat a szülők nélkül?
Mi a terved?
Ha a következő kérdésekre igen a válasz, akkor tegyed.
Elmúltál 18?
Van havi rendszeres bevételed vagy eltartód?
Lenne hol laknod?
"Ha még nem is tanulsz akkor nem kötelesek eltartani."
Ez nem egy értelmes mondat...
Mindenesetre, kérdező, azt csinálsz, amit akarsz, hiszen nagykorú vagy - viszont senki más nagykorút nem kényszeríthetsz arra, hogy eltartson, arról tudjál, mielőtt tényleg elköltözöl.
Nem érdemes minden hidat felégetni magad mögött. Okosan lépjél, ha lépsz, ne menekülve!
Azért merész dolog 18 évesen elköltözni, fölig egyedül.
Még nekem is okoz néha álmatlan éjszakákat, ha megnézem a jövedelmet és a bérleti díjat, pedig azért van pár év önállóság a hátam mögött...
Jogilag nem támadhatják, de ha lelkiismeretes szülőkről beszélünk akkor nem fogják annyiban hagyni a dolgot, teljesen érthető módon...
“ viszont senki más nagykorút nem kényszeríthetsz arra, hogy eltartson”
Ez nem egészen igaz
Amíg tanul jár neki a rokontartás, mindkét szülőtől (amennyiben élnek) ill. a családi pótlék, árvaellátás (ha nem él a szülő) is az övé
Nyilván ezeket a megfelelő hivatalokban/bíróságon el kell intézni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!