Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » 18 éves vagyok még tanulok de...

18 éves vagyok még tanulok de szeretnék elköltözni. A szüleim ebben megakadályozhatnak? Mert apám felesége ügyvéd és így egy kicsit jobban félek hogy mi lessz ebből.

Figyelt kérdés
tegnap 09:28
 1/10 anonim ***** válasza:
94%
Ha már nagykorú vagy akkor elköltözhetsz. Ha még nem is tanulsz akkor nem kötelesek eltartani.
tegnap 09:31
 2/10 anonim ***** válasza:
80%
Szerintem aki ilyent megkérdez, alkalmatlan az önálló életre.
tegnap 09:32
 3/10 anonim ***** válasza:
98%

Nem akadályozhatnak meg benne.

A kérdés az, hogy el tudod-e tartani magadat a szülők nélkül?

tegnap 09:32
 4/10 anonim ***** válasza:
97%

Mi a terved?

Ha a következő kérdésekre igen a válasz, akkor tegyed.

Elmúltál 18?

Van havi rendszeres bevételed vagy eltartód?

Lenne hol laknod?

tegnap 10:06
 5/10 anonim ***** válasza:
96%

"Ha még nem is tanulsz akkor nem kötelesek eltartani."

Ez nem egy értelmes mondat...

Mindenesetre, kérdező, azt csinálsz, amit akarsz, hiszen nagykorú vagy - viszont senki más nagykorút nem kényszeríthetsz arra, hogy eltartson, arról tudjál, mielőtt tényleg elköltözöl.

Nem érdemes minden hidat felégetni magad mögött. Okosan lépjél, ha lépsz, ne menekülve!

tegnap 10:08
 6/10 AzImi válasza:
37%
Nem szólhatnak bele az öltözködésedbe, de biztosan szólnak majd, ha nem tetszik nekik a stílusod.
tegnap 10:09
 7/10 anonim ***** válasza:
95%
Nem akadályozhatnak meg, de nem is kötelesek támogatni utána. Van valami terved arra hogyan fogod finanszírozni az életed?
tegnap 10:52
 8/10 anonim ***** válasza:
11%

Azért merész dolog 18 évesen elköltözni, fölig egyedül.

Még nekem is okoz néha álmatlan éjszakákat, ha megnézem a jövedelmet és a bérleti díjat, pedig azért van pár év önállóság a hátam mögött...

Jogilag nem támadhatják, de ha lelkiismeretes szülőkről beszélünk akkor nem fogják annyiban hagyni a dolgot, teljesen érthető módon...

tegnap 11:05
 9/10 anonim ***** válasza:
0%
Ha még nem is tanulsz akkor nem kötelesek eltartani.Ha már nagykorú vagy akkor elköltözhetsz.
tegnap 11:52
 10/10 anonim ***** válasza:
54%

“ viszont senki más nagykorút nem kényszeríthetsz arra, hogy eltartson”

Ez nem egészen igaz

Amíg tanul jár neki a rokontartás, mindkét szülőtől (amennyiben élnek) ill. a családi pótlék, árvaellátás (ha nem él a szülő) is az övé

Nyilván ezeket a megfelelő hivatalokban/bíróságon el kell intézni.

tegnap 11:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!