Váláshoz kell ügyvéd?
Figyelt kérdés
Van házassági szerződésünk, szóval az anyagi része tisztázva van. Van egy kiskorú gyermekünk, de szóban megegyeztünk. Közös felügyeletben és gyerektartást sem kell fizetni . Ha ügyvéd megcsinálja a beadványt akkor így úgy gondolom, hogy a tárgyaláson már nincs szükség jogi képviselőre. De valaki meg azt mondja, hogy ügyvéd nélkül nem lehet elválni, hogy kell...2020. nov. 1. 19:40
2/9 anonim válasza:
2x váltam, egyszer sem volt ügyvédünk, holott a másodikból gyerek is volt.
3/9 anonim válasza:
A szüleim néhány éve váltak, nem volt ügyvédük.
4/9 anonim válasza:
A beadványhoz sem kell ügyvéd, le tudod tölteni a nyomtatványt.
5/9 A kérdező kommentje:
Letöltöttem a beadványt, de inkább bízom ügyvédre mint visszadobják... köszönöm szépen a válaszokat!
2020. nov. 1. 20:36
7/9 anonim válasza:
#5: Az uj PP ota tenyleg ajanlott, mert a birok szeretnek mindent visszadobni formai okokra hivatkozva.
8/9 anonim válasza:
Nekem nem kellett. Ott hagytam a vagyon nagy hányadát Aztán a képembe lett vágva, hogy otthagytam a nagy lakást a rezsivel együtt. Aki hülye az is marad de a fiam aki még főiskolásként vele élt megkért, hogy nem szóljak vissza mert rajta csattan ha az anyja ideges. De ismerek olyat, hogy sok sok évog pereskedtek a vagyonon miközben már rég elváltak hivatalosan. A végére a két ügyvéd szinte felélte a közös vagyont.
9/9 anonim válasza:
azért ajánlott az ügyvéd, mert különben vissza fogják dobni, ha nem felel meg az előírt formaságoknak. és akkor csak elhúzódik az egész. igazából így is visszadob hatják még ha ügyvéd írja. borzasztóan rosszul működnek a bíróságok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!