Lehetséges hogy párom rám irassa az 1/3 házrészét?
Párom még gyerek korában örökölt egy házat a két testvérével együtt. Párom rám szeretné iratni mert az egyik testvére követelné tőle.. De ingyen.
Meg tudja oldani,hogy az én nevemre kerüljön a része. Anélkül, hogy a testvéreivel ugymond hadakozzon.
De mi alapján követeli az a testvér?!
Ha egyenlő részben örököltek hárman, akkor nem követelheti csak úgy. Ha követelőző pl be akar költözni, és azt akarja, hogy csak az övé legyen a ház, akkor fel kell értékelni, és kifizetni a többi örököst.
Leírhatnád részletesebben is.
Egyébként úgy tudom, hogy amíg közös a ház, addig csak úgy "adhatja " el a részét, ha a többi tulaj is beleegyezik.
Ezt most nem értem.
A párod még gyerekkorában örökölt. Oké. A testvére pedig követelNÉ tőle, ami jövőidő. A testvér, ha eddig nem követelte, em tud még az öröklésről, vagy mi?
Vagy te próbálod ezt bebeszélni a palidnak, hogy rád írassa a házrészt. Ez esetben kérdésedre a válasz: ha a párod elég hülye, lehetséges.
A tesó hiába követeli, nem adja, és kész. Akkor megyek én is a szomszédba követelni, ha ilyen könnyen megy.
Tök felesleges lenne rád íratnia a részét, mert ha egyenlő részben tulajdonosok akkor a testvér nem követelhet semmit.
Most magasak az ingatlanárak, a legjobb az lenne ha megegyeznének az eladásban és mindenki menne a maga 1/3 részével, mert az ilyen dolgok csak mérgezik az emberek életét.
"– egyedüli örökösként: A magyar jog az özvegyet csak leszármazók és az örökhagyó szülei hiányában tekinti önálló örökösnek. Ebben az esetben azonban az ági vagyon kivételével az egész hagyaték őt illeti."
A kérdésben szereplő ingatlan ági vagyonnak számít.
"ha egyenesági rokonnak adja.Szerintem a házastárs annak minősül,"
Egyenesági rokonok akik egymás leszármazottai vagy egymás felmenői. Érts gyerek, unoka, dédunoka, szülő, nagyszülő, dédszülő stb. Sem a testvér (ő oldalági) sem a házastárs (ő nem rokon).
Köszönöm szépen a választhat!
Sokat segítettetek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!