Jogos, ha nem akarom, hogy apám a nevemre írassa a telket?
Apám eléggé lusta, alig dolgozik, sőt. Szinte már mindenen hitel van, többek között a telken is (több, mint 3m Ft). Nagyon ritkán járunk ki oda, apám nem is foglalkozik vele, a zár sem jó a kapun és tartok attól, hogy bárki bemehet oda, stb. De ez már más kérdés.
Nyáron egy teherautóját a nevemre íratott (én bolond, alá is írtam a papírokat). Pár hete a bankba bementem, hogy szüntessem meg a számlámat, mert nem használom. A nő mondta, hogy majd' 10.000 Ft incasso van a számlámon. Majdnem idegrohamot kaptam. Először a Vatera-ra gondoltam, de utána jártam. Kimentem a telekre (oda vagyok bejelentve) és nem egy postai értesítő szelvény jött a nevemre, majd a NAV(?)-tól egy hivatalos levél, amiben lényegében az állt, hogy az autó után kell fizetni 34.000 Ft-ot (ebből valahogy 8.000 Ft lett és a késedelmek miatt a számlámon a 10.000 Ft-hoz közeli összeg, azóta kitudja mennyire hízott fel az összeg).
Lényeg a lényeg, hogy apám fülét rágom hetek óta, hogy kerítse elő a pénzt minél hamarabb, nehogy még több legyen az összegből, de ez mellékes.
Nem olyan régen mondta, hogy tisztázni fogja a tartozását (magam sem tudom miből, hogyan) és a nevemre fogja íratni a telket.
Jogosan nem tartom ezt jó ötletnek?
19l
Nem akarja eladni a telket, de szerintem nem kell e miatt aggódnia, mert elfogják venni tőle...
Természetesen nem akarok semmit aláírni ezek után!
Ezt amúgy totál nem értem. Egy jelzáloggal terhelt telket nem lehet eladni sem elajándékozni a bank beleegyezése nélkül tudtommal. A bank meg hülye lenne kiengedni a hitel fedezetét.
Az autó után érthető, ott valószínűleg valamiféle adóról (pl. teljesítményadó, esetleg biztosítás) nem fizetéséről van szó, nem hitelről.
Szia!
Velük élsz? Ők tartanak el? Ha nem függsz tőlük akkor kijelentheted, hogy van 2 hete oda adni neked a pénzt amit te befizetsz. És innentől kezdve az összes ilyen ügyben a szükséges összeget a határidő előtt legalább 14 nappal oda adja. Ha egyszer is csúszik akkor már viszed is eladni az autót az első neppernek aki hajlandó érte pénzt adni.
Eszedbe se jusson aláírni!
Tartsd magadtól jó távol, ha ilyen sötét, zűrös ügyei vannak.
nemnemnemnem!!! soha ne tegyél ilyet, ne írj alá semmit, ne vegyél fel neki semmiféle hitelt...semmit!!! ne érdekeljen, hogy zsarolnak, sírnak akármi...ne tedd...férjemmel még másfél évig nyögjük a hitelt ugyanilyen miatt...(vele felvetettek anno régesrég hitelt...mindegyis...)
ne irj alá semmit! ne legyen a neveden semmi! és ne vegyél fel neki semmit!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!