Végig kell néznem hogy a gyerekem hajléktalan lesz?
#49 És mennyi ember él meg szabadúszó egyéni vállakozóként? Született tehetségnek kell hozzá lenni, okosnak és kreatívnak lenni minimum, és k*rva sokat kell dolgozni és tanulni hozzá. Nem pályakezdőként fog az ember ilyen szintre elérni, de még 10 év kemény munka után sem igazán.
Az meg tévhit, hogy annyit dolgozol amennyit akarsz. A lakbért, a számlákat és a kaját nem érdekli, hogy te mennyit akarsz dolgozni. Annyit kell amennyiből kitudod fizetni a dolgaid, sokszor jóval többet kell dolgozni, mint egy átlag 40 óra/hetes bérrabszolgának.
Lehet 0 pénzből is értékes időt eltölteni. Csak meg kell találni a kiskapukat. Nyilván kizár sokmindenből a pénztelenség, de legalább akkor annyival jobb, hogy nem kell dolgozni és szenvedni, hanem a semmittevés az alapállapot és nem a szenvedés az alapállapot. Meg amúgy a munka nem zárna ki millió dologból Hisz munka mellett élni sincs időd.
Párkapcsolat meg engem speciel nem érdekel. Csak púp lenne egy társ a hátamon.
#50 Kétlem hogy elmenne dolgozni.
Én még csak nem is vagyok egyéni vállalkozó, alkalmazottként dolgozom, de én osztom be az időmet, és a fizetésemből jól meg tudok élni, félre tudok tenni. Szerintem te azt láttad, hogy a szüleid gyárban dolgoznak, és mivel nincsenek egyéb kapcsolataid, azt hiszed, hogy kb mindenki ezt csinálja. Nagyon sok fajta foglalkoztatási forma van, és nagyon sokféle munka.
De ez egy szabad ország, ha feküdni szeretnél egész nap és a szüleid ezt finanszírozzák, akkor használd ki a lehetőséget, amíg élnek vagy amíg el nem küldenek.
A Junkiestól a Ne ébressz fel című dalt küldöm a kérdező gyerekének, a 0%-os kis nihilistának és mindenkinek aki szereti!
"Nekem a vágyam / Legyen egy ágyam / Semmi nem érdekel"
#53-mal értek egyet. Lehet ezt csűrni-csavarni, ideológiát gyártani hozzá, de szerintem ez elkényeztetettség és lustaság. A legtöbb szülő nem tűrné el, hogy a bőven felnőtt gyereke ilyen dumába burkolózva kijelenti, hogy tartsák el és ő ugyan nem fog dolgozni, alszik délig, de vacsit, fűtést tiszta ruhát elvárja a 60 körüli szüleitől miközben ő délig fetreng GYK-t böngészve minden nap.
Aki ezt elnézi, az gyerekkorában is mindent elnézett, megadott neki, arra nevelte, hogy neki aztán mindent lehet, aztán ez az eredménye. Nem tud a gyerek beilleszkedni olyan helyre ahol bármilyen szabály vagy elvárás van. Csak bizonyos kor felett már ez ciki a "gyereknek" is, ezért költ mellé egy ideológiát, hogy ő aztán nem lesz a társadalom csicskája. Közben ez egész egyszerűen egy elkényeztetett nagyranőtt ovodás, aki addig lóg az anyja csecsén ameddig csak megteheti.
#52 Szüleim mindent is dolgoztak, de például gyárat nem. Apám volt a vezérigazgatója egy magyarországi nagy multimilliomos média cégnek, de a sok rossz döntés után végül mindene elúszott és mélyszegénységbe repültünk. Anyám pedig apám cégének volt a titkárnője. Apám miután tönkrement a cég, 10 évig nem volt hajlandó dolgozni, anyám tartotta el és kivárta apám a nyugdíjazását. Anyám minimálbérért kellett elmennie dolgozni iskolatitkárnak, mert máshova nem vették fel.
De apám a cége előtt 20 évig taxizott Németországban és azelőtt Magyarország legnagyobb DJ-je volt 16 éves korától 20 éves koráig, amikor ingyen az ölébe hullott az akkori egyik legnagyobb szórakozóhelyen a lehetőség. Ja és amíg DJ volt addig nyugatról hozott be Hollywood filmeket illegálisan és illegális magyar szinkront csinált nekik. Csak a szocik disszidálásra kényszerítették mert le akarták csukni emiatt.
Anyám pedig Au Pairként ment ki Németországba, majd 20 évesen hozzáment apámhoz, aki 40 éves volt és úgy jöttek vissza Németoszágból haza.
Én is dolgoztam mindenféle helyen. Gyárban is 4 napot, de fél évet dolgoztam irodistaként és fél évet dolgoztam informatikus rendszergazdaként. Rabszolgának éreztem magam, pedig az utolsó munkahelyemen főnök se volt aki felügyelt volna, még is rühelltem és nem éreztem magam szabadnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!