Végig kell néznem hogy a gyerekem hajléktalan lesz?
"Röhögj csak. Én fix nem fogok dolgozni soha. Nem fogok besöpörni egyetlen gyárba sem. Lefosom, hogy kergetni fog az éhség, kergessen. Max éhenhalok, de őszintén nem érdekel. Számomra nincs fontosann, csak hogy ne dolgozzak."
"Fixen fogok találni egy módszert, hogy legyőzzem az életösztöneimet.
De amőgy meg a kérdező fia is nélkülözik, sátorban lakik egy telken. Még sem ment gyárba. Érdekes, ha ő meg tudta csinálni, hogy nem megy dolgozni akkor én is megtudom."
"...vagy harcolsz az univerzum működése ellen az utolsó lehelletedig, mint pl. én és lesz majd valami."
Persze, nyilván! :D Most még ezt mondjátok. :)
De honnan jön ez, hogy a munka rossz? Én egész életemben dolgoztam és szeretek dolgozni. Sőt a munkahelyen kívüli életem is sokszor munka, mert dolgozom a kertben stb és azt is szeretem. Az se kis munka, ha vendégek jönnek és főzök nekik, de ezek mind jó dolgok.
A másik meg, hogy nem csak gyári munka van. Azt hajtogatni, hogy én akkor se fogok dolgozni, mert a gyári munka rossz, valami beszűkült gondolkodásra vall.
Egyrészt de, szabadúszóként te osztod be az idődet(nyilván vagy egy leadási határidő, de ha te épp éjjel kettőkor akarsz dolgozni, megteheted. Vagy egyéni vállalkozóként bármilyen szakmában annyi munkát vállalsz, amennyit akarsz és bírsz.
Másrészt, mire mész az idővel ha nem telik semmire?
Értékes időt írsz, de 0 pénzből nem igazán lehet értékesen eltölteni. Oké, vannak ingyenes programok, ki lehet menni a természetbe ingyen, stb, de egy csomó mindenből kizár a teljes pénztelenség, amitől az az idő valóban értékes lehetne. Még egy párkapcsolatot is nehéz így kialakítani. Ki akarná eltartani a párját csak azért hogy az egyik nap aludhasson délig, másik nap 14:00ig, mert épp olyanja van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!