Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mi volt a legfájóbb dolog...

Mi volt a legfájóbb dolog amit a szüleid mondtak neked?

Figyelt kérdés

máj. 21. 16:30
1 2 3 4 5
 21/50 anonim ***** válasza:
100%

Anyám a középiskolai jelentkezéskor: Abba az iskolába jelentkezz, oda talán még téged is felvesznek.

Az, hogy szerinte max. kukás leszek, már mindennapos szófordulat volt.

Egy műszaki cikket raktam össze, erre ő: "mindenhez hülye f@sz vagy".

máj. 21. 20:49
 22/50 anonim ***** válasza:
100%

"A nagyképűséged miatt egy szakmunkásképzőt se jelöltél meg" - apám a középiskolai jelentkezéskor, miközben az utolsó 3 félévben az átlagom 4,4-4,7 volt.

"Csak azért vettek fel az egyetemre, mert én beszéltem a tanszékvezetővel" - anyám, aki pontosan tudta, hogy bőven megvolt a szakra szükséges pontszámom

"Nem vagy te olyan jó a szakmádban" - szintén anyám, amikor elmondtam neki, hogy megpályáztam a munkahelyemen egy külföldi kiküldetést

máj. 21. 20:56
 23/50 anonim ***** válasza:
98%
inkább az amikor nem mondtak semmit sem. sokszor büntettek úgy hogy nem szóltak hozzám egy árva szót sem, ha kérdeztem valamit nem válaszoltak.
máj. 21. 21:07
 24/50 anonim válasza:
94%

Több volt, nem tudom melyik a legrosszabb...

"Buta szar" vagyok mindenhez - ez így kiskorom óta.

Vagy k.rva, mert ottaludtam egy haveromnál és nem akartam végignézni, ahogy szétveri a házat ezredjére (meg minket).

Illetve ő sosem akarta, hogy megszülessek, csak anyám. Ezt sokszor hallottam. Tipik agresszív nárcisztikus, pár éve nem beszélek vele, azóta sem bánom...

máj. 21. 21:45
 25/50 anonim ***** válasza:
100%
Apám pl "minek tanulsz", "minek neked jogsi", "semmire nem viszed"....Többre vittem mint ő.
máj. 21. 23:37
 26/50 anonim ***** válasza:
80%

Nem konkrétan nekem címezték, de rajtam csattant.

Kb. olyan 16-17 éves lehettem. Ültünk a szobában, néztük a tv-t, az esti híradót. Közvetítés a Sziget Fesztiválról, épp a Magic Mirror sátorból, ahol épp meleg párok "házasodtak össze" jelképesen. Apám meg felidegesítette magát ezen és rákezdett a homofób szitkozódásra, káromkodásra, hogy ezeket a mocskos b.zikat a töküknél fogva kellene felakasztani mindet, meg hogyan kéne mindet belelőni a Dunába meg stb... Nem házasság kell ezeknek a deviáns férgeknek, hanem kötél meg golyó, hogy dögölne meg az összes rohadt b.zeráns, ... plusz válogatás nélküli szitkozódások, káromkodások hosszú sora.

Én meg ültem a fotelben és próbáltam porszem méretűre zsugorodni, mintha ott sem lennék, nem is léteznék, közben meg a szívemet szaggatta apám minden egyes szava, mintha szándékosan rám dobálta volna az összes dühét és haragját. Akkor még nem tudta, hogy amit róluk mond (a tv-ben látottakra), azt rám is mondja. Nem konkrétan nekem címezte a mondanivalóját, de a legfájóbb dolog volt, amit valaha mondott. 3-4 évvel később coming-outoltam. Na, innen szép nyerni.

máj. 22. 00:49
 27/50 anonim ***** válasza:
100%

Summa cum laude középiskola és kitűnő dícséretes technikusi minősítő után (több országos szakmai helyezés és dícséret után) egy héttel anyám (aki mellesleg a bizonyítványosztáson ott sírt az első sorban):

"- egy heted van elköltözni!"

Hát köszi! Persze ő erre már nem így emlékszik. Sebaj, egy gyerekkel kevesebb.

máj. 22. 05:43
 28/50 anonim ***** válasza:
99%

Nem tudom, mi volt a jobb, amikor mondott vagy amikor csenddel vert néha egy héten! keresztül és tüntetőleg átnézett rajtam.

Amúgy: hülye vagy, ostoba vagy, úgysem lesz belőled semmi, egyetleg férfinak sem kellesz majd, te egyetemre? (és ezt maró gúnnyal), mit kapálózol úgyis megbuksz, ki akarna téged megkérni, nézz már magadra...

A (normál) súlyomon való lovaglás egy külön szekció.

És sorolhatnám.

Mindegy. Bezzeg elvárja, hogy most, hogy idősebb, segítsek neki pénzzel és egyébként is.

Örülhet, ha a temetésére elmegyek majd.

máj. 22. 08:02
 29/50 anonim ***** válasza:
100%

Apám elvett anyámtól 5000 forintot. El is itta az összeset, és rám fogta, hogy én loptam el. Napokig sírtam, majd anyámtól azt kaptam, hogy azért bőgök, mert lebuktam.

Rá 2-3 évre kiderült, hogy apám volt, mert a fizetésemhez is hozzá nyúlt, meg anyámtól is mindig elvett szó nélkül, de soha nem kért senki bocsánatot.

máj. 22. 08:02
 30/50 anonim ***** válasza:
100%
Az anyám folyton másokhoz hasonlított és mindig én voltam a rosszabb, sikertelennek hívott.. Már bőven felnőtt vagyok, de sose heverem ki :(
máj. 22. 08:32
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!