Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mennyire kérdőjelezhető meg...

Mennyire kérdőjelezhető meg erkölcsileg meg eleve amúgyis, hogy anyám,ha év végén megbukok, nem hagyja, hogy befejezhessem az iskolát, hanem elküld dolgozni?

Figyelt kérdés
18 éves vagyok, 11. osztályba járok. Életemben SOHA,EGYSZER SEM BUKTAM MEG SEMMIBŐL (illetve hetedik osztályban félévkor matekból,de az nyilván nem bukás, év végén semmi sem volt, de amit akkor kaptam 14 éves fejjel,sosem felejtem el,illetve tavaly három tantárgyból félévkor,de év végén ismét semmi).Tavaly sem. Már tavaly is eljátszottuk ezt. Tudni kell, hogy eleve nagyon rossz viszonyban vagyunk, most ezt nem részletezném. A lényeg, hogy tavaly, amikor a féléviben három tantárgynál elégtelen értékelés volt, teljesen ki volt akadva, hogy ő ezeket nem is tudta, és hogy év végén is biztos meg fogok bukni, és ha a pótvizsga sem sikerül, akkor nem kezdhetem újra a 10-ediket,hanem elküld dolgozni. Namost,ezt ismét eljátszotta, nem félévi elégtelen értékelés miatt,hanem amiatt, hogy napokon-heteken belül magántanuló leszek a személyes problémáim miatt (ilyen csodás anya mellett beilleszkedési nehézség, szociális szorongás testi tünetekkel, ráadásul azt mondják, hogy minden otthonról,a családból indul... és ezt nem hisztinek szánom,nem véletlenül van támogató szakvéleményem). Namost nagykorú vagyok,de nyilván az áldását kértem,amire ő, bár sokára,de rábólintott. Legalább erre,ha már tavaly szinte semmit sem segített, amikor iskolát akartam váltani és a mai napig fel sem fogja józan paraszti ésszel, hogy milyen mentális problémáim vannak. Én ekkor felhívtam a figyelmét a nagyon sok 21,azaz 21 tantárgyra és az itthon tanulás nehézségére,kihívásaira, és arra, hogy akármennyire is igyekszek, nem látok a jövőbe, és nem tudhatom, hogy minden igyekeztem elég lesz e ahhoz, hogy mind a 21 tantárgyból átmenjek, lehetőleg nyilván nem 2-essel. Ha akár egyből is megbukok nyilván az is bukás. Aztán megint jött a fenyegetés,mint tavaly. Mindezt úgy, hogy mondta, hogy le a kalappal előttünk,meg hogy mennyire embertelennek és TELJESÍTHETETLENNEK tartja a 21 tárgyat. Saját magának mond ellent. Rosszul teszem, hogy erre ennyire ki vagyok akadva? Nincs olyan ember,aki megbukott akár egyszer is, és a szülei hagyták, hogy befejezze az iskolát, és ma sikeres felnőtt? Nem egy általános iskolában megbukó, bukdácsoló hülyegyerek vagyok,aki harmadszor bukik meg. Tényleg egy rossz, utolsó szemétláda ember lennék,ha megbukok mégis valaha?
febr. 26. 11:03
 81/110 anonim ***** válasza:
100%

nekem kėrdező ne puszi pacsizål jåtszd a kėnyes kirålylånyt mert nincs okod rå. fėlėvkor megbuksz fontosabb volt baråtnőzės bulik pasik stb mint az hogy tanulj ?

magán tanulokėnt fökėpp nem fogsz tanulni .menj el dolgozni keres munkåt magadnak a nyårtol.

miért mentėl kertėsznek ha nem megy .

olyan van hogy gyakorlat vezető tanår nem kedvel bár egy kertésznél ezt nem tudom elkėpzelni

febr. 26. 14:42
 82/110 anonim ***** válasza:
94%
Attól hogy a fél osztály lusta még nem jelenti azt hogy nehéz sulitok. Nem nehéz legalább 3ast, nem is 2est összehozni. Agyon nem kell tanulni magad hozzá. Azt viszont el tudom képzelni hogy mivel réges rég óta nem keszülsz rendesen, hiányoznak az alapok és egyre rosszabb a helyzet. De ne akarj már belehalni egy közepsuliba.
febr. 26. 15:12
 83/110 anonim ***** válasza:
95%

"Nincsenek nagy követelmények? Mégis több,mint a fél osztály legalább egy tárgyból elégtelen lett félévkor. Hasonlóan az évfolyam többi osztályában is..."

Bocs, Kérdező, ezzel nekem csak azt bizonyítottad be, hogy igenis VANNAK, akik meg tudják csinálni bukás/elégtelen nélkül is ezt a sulit... szóval a hiba nem anyádnál és a válaszolóknál van, hanem nálad. Mert lusta vagy, mint a föld.

febr. 26. 15:29
 84/110 A kérdező kommentje:
Ágazati alapvizsgám 92 %-os lett. Most jöhet az, hogy hazudok,vagy hogy puskáztam. 😁 Szánalmas férgek vagytok szinte egytől egyig.
febr. 26. 16:21
 85/110 A kérdező kommentje:
Az élet gondolom jó néhányatokat megviselt. Frusztrált idióták vagytok. Már Urambocsá. 🙂
febr. 26. 16:22
 86/110 A kérdező kommentje:
Hiénák vagytok,csak azt várjátok, hogy jöjjön egy ilyen kérdés és a kérdezőt hogyan szedhessétek szét. Nem így nyilvánul meg egy egészséges ember. :)
febr. 26. 16:26
 87/110 anonim ***** válasza:
95%
Kisfiam, itt egyelőre te vagy megviselve, 18 éved eddigi nulla produktumával. Halálba sajnálod magad, a semmire. Inkább kösd fel végre a fehérneműt.
febr. 26. 16:26
 88/110 anonim ***** válasza:
94%

Nem így nyilvánul meg egy egészséges ember. :)

Hanem hogy, te bölcs férfi? Mesélj!

febr. 26. 16:27
 89/110 anonim ***** válasza:
100%
Az a baj, hogy téged fog nagyon megvisleni az élet. Egy szakközepet nem tudsz elvégezni időben, beilleszkedni szintén nem tudsz. Így nem sok babér terem az életben. Ezért is jó lenne ha dolgoznál valamit, látnád hogy ilyen hozzáállással nem mész semmire. Felnőtt ember vagy. Senkit nem érdekel a pszichológiai papírod, a mittudomén milyen vizsgád, meg az anyáddal való kapcsolatod. A kérdés hogy képes vagy-e munkát találni, beilleszkedni és megmaradni, vagy nem. Most ha ki is hisztized, hogy a 11. osztályt járhasd kétszer, még mindig ott a 12. meg az érettségi, szóval még mindig nem vagy sehol. Bocs, de ezt a heréskedő életmódot senki nem finanszírozná. A te érdekedben, hogy kapj már egy kicsit a fejedhez.
febr. 26. 16:45
 90/110 A kérdező kommentje:
Akkor tisztázzuk a szerintem nyilvánvalót. Miért akarnék önként megbukni? Most,ha átmennék magántanulónak, még jobban igyekeznék,mindent beleadnék, így állnék neki, már csak a bizonyítási vágy miatt is. De ha tegyük fel,csak feltételes módban, hogy valamiből meghúznak, és a pótvizsga sem megy,na akkor mi lesz. Ez ihlette a kérdést...
febr. 26. 17:01

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!