Mennyire kérdőjelezhető meg erkölcsileg meg eleve amúgyis, hogy anyám,ha év végén megbukok, nem hagyja, hogy befejezhessem az iskolát, hanem elküld dolgozni?
Mert egy középiskolában ha valaki igyekszik, akkor nem bukik meg. Pláne egy szakiskolában. Szóval ha igyekezni fogsz, akkor nem buksz meg és tárgytalan a kérdés.
Anyàd megmondta mi lesz ha mègis. Elküld dolgozni. Attól még estin szerezhetsz érettsègit ha akarsz.
Azt ugye tudod, hogy technikumban nics lehetőség egyéni tanrendre, amit te a régi nevén magántanulónak nevezel?
Azt is tudod ugye, hogy nagykorú gyerek felé nincs a szülőnek tartási kötelezettsége?
Innen egyenesen következik, hogy nagykorú embernek kell lenni, egy ilyen helyzetre B tervének, mint pl munkába állás szakma nélkül, és szakma szerzése estin.
Azt még megkérdezheted anyádtól, hogy az "elküld dolgozni" mit jelent. Az azért erős lenne ha egyből utcára is rakna, de jogilag amúgy megteheti. Jó esetben csak arra gondol, hogy havi X összeggel járulj hozzá a családi kasszához. Ez pl nem lenne mindegy, hogy melyik opciót tervezi.
Az, hogy azt mondod, igyekezni fogsz, de semmit nem tudsz garantálni, kb olyan mintha anyád azt mondaná, hogy igyekezni fog de nem tudja garantálni hogy ezentúl képes lesz pénzt keresni.
Átolvastam a kommenteket is. Minek magyarázkodsz annyit ? Egyoldalúan látod a dolgokat, próbáld anyád helyébe képzelni magad. Lehet csak meg akar ijeszteni annak érdekében, hogy vedd komolyan a tanulást, mert hamarosan érettségi következik.
Most pedig reagálok az utolsó mondatra, mert erről még nem írtak. Szemétláda lehetsz, igen. Mert annyit érsz akkor, ha nem tudod majd elvégezni a technikum szakot. Egy szakiskola közel sem annyira erős, mint a többi. A matematikát nem olyan emelt szinten kérik, mint a reál tagozatokon.
A#90-es válaszodra csak annyit hogy a kérdésben még fixre írod hogy magántanuló leszel napokon-heteken belül most meg azt írod hogy HA az leszel
Illetve ahhoz minek magántamár hogy:
"még jobban igyekeznék,mindent beleadnék, így állnék neki, már
csak a bizonyítási vágy miatt is"
Ezt a suliban is meg tudnád tenni
Anyádnak igaza van. Vagy gyerek vagy, aki iskolába jár, az a dolga, hogy tanuljon. Vagy pedig felnőtt, aki dolgozik, pénzt keres. Az, hogy nem teljesítesz az iskolában, az azt jelenti, hogy legalább pénzt adj haza, mert a lábadat lógatva ingyen lakva valahol, a kajádat is fizetik... na az nem állapot.
Ha viszont az egészségügyi állapotod nem teszi lehetővé egyiket sem, akkor irány az orvos, terapeuta. Ne itt a gyakorin nyígj, hanem szakemberekkel beszéld ezt meg.
Mindegy, hogy év végén kettessel átcsúszol, ahogy a féléves bukásaidat év végén könyörületből mindannyiszor megúsztad.
A tudásod akkor is nulla.
Ennyi tudással akkorát bucskázol érettségin, mint egy elefánt.
Semmi esélyed a továbbtanulásra. Szakmád nincs, tudásod, műveltséged nudli.
Nem tartanálak el.
Ezek után hogy jössz te ahhoz, hogy anyádat erkölcsileg megkérdőjelezd?!
Mit tettél le az asztalra? Hogy igenis végigbukdácsoltad a középiskolát?
Te vagy egyedül erkölcsileg deficitben!
Minden kommentet nem olvastam végig, mert mire rátaláltam erre a kérdésre volt már vagy 97 komment, szóval bocs, ha ismétlem az előzőeket, vagy értetlenkedek. A kérdező kommenteit nagyjából elolvastam.
Igen felfogtam, hogy év végén már semmiből nem buktál meg, de az, hogy félévkor több tantárgyadból van/volt egyesed, az mégis ad némi aggodalomra okot. Valahol édesanyád is megértem, mert nehezen megy. Az, hogy mit tennék a helyébe, arról azért nem nyilatkozom, mert szerintem egyoldalúan mutattad be őt. Azért meghallgatnám őt is.
Én értem, hogy szorongsz meg, hogy az iskola nehéz, generalizált szorongásom van és én is tanuló vagyok, hülyét kapok a sok tanulástól, nem kell ezt nekem bemutatni. BAn, hogy este 9-kor is tanulok.... Volt, hogy majdnem megbuktam 3 tantárgyból, de aztán mégiscsak változtattam a stratégiámon, az időbeosztásomon és meg sem buktam, egyesem se lett félévkor sem, azaz valamin változtattam.
Szóval az az alap, hogy újrakalkulálod az időbeosztásod, mert ez így nem fain. Mi az oka, hogy egyáltalán egyesre értékelnek? Az is a mentális egészséged miatt van?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!