Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mennyire kérdőjelezhető meg...

Mennyire kérdőjelezhető meg erkölcsileg meg eleve amúgyis, hogy anyám,ha év végén megbukok, nem hagyja, hogy befejezhessem az iskolát, hanem elküld dolgozni?

Figyelt kérdés
18 éves vagyok, 11. osztályba járok. Életemben SOHA,EGYSZER SEM BUKTAM MEG SEMMIBŐL (illetve hetedik osztályban félévkor matekból,de az nyilván nem bukás, év végén semmi sem volt, de amit akkor kaptam 14 éves fejjel,sosem felejtem el,illetve tavaly három tantárgyból félévkor,de év végén ismét semmi).Tavaly sem. Már tavaly is eljátszottuk ezt. Tudni kell, hogy eleve nagyon rossz viszonyban vagyunk, most ezt nem részletezném. A lényeg, hogy tavaly, amikor a féléviben három tantárgynál elégtelen értékelés volt, teljesen ki volt akadva, hogy ő ezeket nem is tudta, és hogy év végén is biztos meg fogok bukni, és ha a pótvizsga sem sikerül, akkor nem kezdhetem újra a 10-ediket,hanem elküld dolgozni. Namost,ezt ismét eljátszotta, nem félévi elégtelen értékelés miatt,hanem amiatt, hogy napokon-heteken belül magántanuló leszek a személyes problémáim miatt (ilyen csodás anya mellett beilleszkedési nehézség, szociális szorongás testi tünetekkel, ráadásul azt mondják, hogy minden otthonról,a családból indul... és ezt nem hisztinek szánom,nem véletlenül van támogató szakvéleményem). Namost nagykorú vagyok,de nyilván az áldását kértem,amire ő, bár sokára,de rábólintott. Legalább erre,ha már tavaly szinte semmit sem segített, amikor iskolát akartam váltani és a mai napig fel sem fogja józan paraszti ésszel, hogy milyen mentális problémáim vannak. Én ekkor felhívtam a figyelmét a nagyon sok 21,azaz 21 tantárgyra és az itthon tanulás nehézségére,kihívásaira, és arra, hogy akármennyire is igyekszek, nem látok a jövőbe, és nem tudhatom, hogy minden igyekeztem elég lesz e ahhoz, hogy mind a 21 tantárgyból átmenjek, lehetőleg nyilván nem 2-essel. Ha akár egyből is megbukok nyilván az is bukás. Aztán megint jött a fenyegetés,mint tavaly. Mindezt úgy, hogy mondta, hogy le a kalappal előttünk,meg hogy mennyire embertelennek és TELJESÍTHETETLENNEK tartja a 21 tárgyat. Saját magának mond ellent. Rosszul teszem, hogy erre ennyire ki vagyok akadva? Nincs olyan ember,aki megbukott akár egyszer is, és a szülei hagyták, hogy befejezze az iskolát, és ma sikeres felnőtt? Nem egy általános iskolában megbukó, bukdácsoló hülyegyerek vagyok,aki harmadszor bukik meg. Tényleg egy rossz, utolsó szemétláda ember lennék,ha megbukok mégis valaha?
febr. 26. 11:03
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 31/110 A kérdező kommentje:
Amúgy annyira szánalmas, hogy nem fogjátok fel sokan, hogy félévkor nincsen bukás, és hogy a félévi elégtelen értékelést mennyi munka nekem kijavítani. Egyáltalán nem tudtok azzal megbántani, hogy én igen is megbuktak ennyiszer meg annyiszor. Vaskalaposok. 🙂
febr. 26. 12:03
 32/110 anonim ***** válasza:
64%

Én talán kicsit talán árnyaltabban látom ezt, mert nem rég még én is gimnáziumba jártam. 23 éves vagyok, jelenleg egyetemen tanulok. Én is baromi lusta voltam gimnáziumban, mert akkoriban még a felvételi pontszámolásnál lehetett az érettségit duplázni, azt meg tudtam hogy érettségim úgyis jó lesz. Sose írtam házit, haza se hordtam a cuccaimat. Igaz, egyesre sosem álltam semmiből, de volt olyan hogy lett kettesem félévkor, év végén hármasnál rosszabb jegyem sosem volt. Dolgozataim szinte mind 4-es 5-ösök voltak, de mivel nem írtam házit, a sok házihiány egyes lehúzta az átlagot. Ha hasonló cipőben vagy, hogy a dolgozataid mind jók, érted az anyagot és tudod hogy az érettségi tuti jól fog sikerülni, akkor nem gondolnám hogy van probléma a kettessel, mert a későbbiekben semmit nem fog számítani. Nem tudom hogy számolják manapság a pontokat egyetemi felvételinél, de nekem így, hogy gimnáziumi átlagom 3,4 körül volt, de az érettségik mind 90% fölött (+ nyelvvizsgák) 472 pontom lett. És cserébe nem égettem ki magam a sok felesleges gimnáziumi tárgyon, volt időm barátokra, stb.

Ezzel csak azt akarom mondani, hogy mérlegeld hogy mit akarsz az életben. Ha nagyon nem megy a tanulás és azért buksz mert nem érted az anyagot, akkor vagy tanulj szorgalmasabban, vagy tényleg menj el dolgozni és ne várd el anyádtól hogy eltartson. Ha meg házihiányok miatt állsz rosszul, azt meg tojd le magasról. Senkit nem fog érdekelni hogy nem csesztél el otthon órákat arra hogy befejezz egy rajzot rajzórára, vagy lekottázz valamit ének órára. Asszem volt valami variálás a felvételi pontszámítással, úgyhogy talán vannak már egyetemek ahol nézik a gimnáziumi eredményeket, ennek nézz utána. Ha meg amúgy sem akarsz tovább tanulni, akkor meg kb mindegy hogy hányasra állsz, úgyis csak egy papír kell

febr. 26. 12:05
 33/110 anonim ***** válasza:
100%
Arra nem válaszoltál kérdező, hogy a suli után mik a terveid. Mivel lesz jobb neked, ha még egy évig kínlódsz és kiszenvedsz magadból egy gyatra érettségit? Ez a suli ad valami szakmát is? Az legalább megy? El akarsz abban helyezkedni?
febr. 26. 12:06
 34/110 anonim ***** válasza:
90%
kérdező, de, értjük hogy félévkor TECHNIKAILAG nincs bukás. De attól még azt jelzi, hogy a fél éves munkád ELÉGTELEN. Érted? Nem a bukás itt a lényeg, hanem az, hogy egy lusta ember vagy, aki ráadásul még a jelek szerint ostoba is.
febr. 26. 12:06
 35/110 anonim ***** válasza:
93%
Ez a 21 tantárgy engem is érdekelne. Gondolom ebben benne van a magatartás, szorgalom, osztályfőnöki...
febr. 26. 12:11
 36/110 anonim ***** válasza:
98%

Pontosan, tényleg nincs bukás félévkor! Nagyon jól írod kedves kérdező! Ezt tényleg nem értik így. Szóval félévkor nincs bukás! Szimplán csak az első féléved 0-ás teljesítményed mutatja.

De hát az első félévekre is szükség van a vizsgák során, nem csak minden második félév számít.

Amúgy arra szeretnénk rávilágítani, hogyha egy folyamatos tanulást produkálnál akkor sokkal könnyebb lenne.

Ezt írod: " Amúgy annyira szánalmas, hogy nem fogjátok fel sokan, hogy félévkor nincsen bukás, és hogy a félévi elégtelen értékelést mennyi munka nekem kijavítani. "

Egy félévi elégtelent persze hogy baromi nehéz év végére kijavítani, ezt mindannyian elismerjük. Azt nem érted, hogyha félévid nem elégtelen lenne akkor a második féléved nem lenne annyira baromi nehéz. Önmagad szivatod.

febr. 26. 12:13
 37/110 A kérdező kommentje:

Matematika

Magyar nyelv

Magyar irodalom

Történelem

Biológia

Testnevelés

Angol nyelv

Vizuális kultúra érettségire felkészítő tantárgy

Kerttechnika

Kerttechnika gyakorlat

Kerttervezés

Növényismeret

Növényismeret gyakorlat

Parkfenntartás

Parkfenntartás gyakorlat

Szakmai gyakorlat

Műszaki ismeretek

Munka- és környezetvédelem

Munka- és környezetvédelem gyakorlat

Pénzügyi és vállalkozói ismeretek

Munkavállalói ismeretek

febr. 26. 12:13
 38/110 anonim ***** válasza:
97%
A gyakorlatok nem külön tantárgyak, tehát 17 tantargyad van, ebből egy testneveles.
febr. 26. 12:19
 39/110 anonim ***** válasza:
94%

Na ne hülyéskedj, kérdező. A 21 tárgyat redukáljuk már le. Húzd ki a testnevelést meg az összes gyakorlatot, mert azokból csak akkor buksz meg, ha meg sem jelensz. A vizuális kultúra is kb. a legkamubb érettségi tárgy, szóval abból sem kell tanulni.

A matek, magyar, történelem és angol lehet húzós, mert az összes többihez van affinitásod, különben miért mentél volna ebbe az iskolába.

febr. 26. 12:20
 40/110 anonim ***** válasza:
98%

32 ne viccelj már. Én is csináltam olyat, hogy utolsó órán üresen beadtam a dolgozatot, hogy hamarabb húzhassak haza, de 1-2 ilyen "szarok bele mert amúgy tudom, hogy tudom" húzás miatt nem bukdácsolja végig valaki a sulit.

Aki egyes-kettes között egyensúlyos több tantárgyból is már általános óta, az vagy buta, vagy lusta, vagy képességeihez mérten túl erős iskolát választott, vagy ezek keveréke.

febr. 26. 12:21
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!