Mennyire kérdőjelezhető meg erkölcsileg meg eleve amúgyis, hogy anyám,ha év végén megbukok, nem hagyja, hogy befejezhessem az iskolát, hanem elküld dolgozni?
Figyelt kérdés
18 éves vagyok, 11. osztályba járok. Életemben SOHA,EGYSZER SEM BUKTAM MEG SEMMIBŐL (illetve hetedik osztályban félévkor matekból,de az nyilván nem bukás, év végén semmi sem volt, de amit akkor kaptam 14 éves fejjel,sosem felejtem el,illetve tavaly három tantárgyból félévkor,de év végén ismét semmi).Tavaly sem. Már tavaly is eljátszottuk ezt. Tudni kell, hogy eleve nagyon rossz viszonyban vagyunk, most ezt nem részletezném. A lényeg, hogy tavaly, amikor a féléviben három tantárgynál elégtelen értékelés volt, teljesen ki volt akadva, hogy ő ezeket nem is tudta, és hogy év végén is biztos meg fogok bukni, és ha a pótvizsga sem sikerül, akkor nem kezdhetem újra a 10-ediket,hanem elküld dolgozni. Namost,ezt ismét eljátszotta, nem félévi elégtelen értékelés miatt,hanem amiatt, hogy napokon-heteken belül magántanuló leszek a személyes problémáim miatt (ilyen csodás anya mellett beilleszkedési nehézség, szociális szorongás testi tünetekkel, ráadásul azt mondják, hogy minden otthonról,a családból indul... és ezt nem hisztinek szánom,nem véletlenül van támogató szakvéleményem). Namost nagykorú vagyok,de nyilván az áldását kértem,amire ő, bár sokára,de rábólintott. Legalább erre,ha már tavaly szinte semmit sem segített, amikor iskolát akartam váltani és a mai napig fel sem fogja józan paraszti ésszel, hogy milyen mentális problémáim vannak. Én ekkor felhívtam a figyelmét a nagyon sok 21,azaz 21 tantárgyra és az itthon tanulás nehézségére,kihívásaira, és arra, hogy akármennyire is igyekszek, nem látok a jövőbe, és nem tudhatom, hogy minden igyekeztem elég lesz e ahhoz, hogy mind a 21 tantárgyból átmenjek, lehetőleg nyilván nem 2-essel. Ha akár egyből is megbukok nyilván az is bukás. Aztán megint jött a fenyegetés,mint tavaly. Mindezt úgy, hogy mondta, hogy le a kalappal előttünk,meg hogy mennyire embertelennek és TELJESÍTHETETLENNEK tartja a 21 tárgyat. Saját magának mond ellent. Rosszul teszem, hogy erre ennyire ki vagyok akadva? Nincs olyan ember,aki megbukott akár egyszer is, és a szülei hagyták, hogy befejezze az iskolát, és ma sikeres felnőtt? Nem egy általános iskolában megbukó, bukdácsoló hülyegyerek vagyok,aki harmadszor bukik meg. Tényleg egy rossz, utolsó szemétláda ember lennék,ha megbukok mégis valaha?febr. 26. 11:03
61/110 A kérdező kommentje:
Hát akkor az vagyok. Pont. 😁
febr. 26. 12:53
62/110 gabor49 válasza:
szerintem meg nem szabad abbahagyni egy anya nem tehet ilyet a gyermekével de a 21 tantárgy nekem is sántít az nagyon sok
63/110 A kérdező kommentje:
Pedig 21 tantárgy van. És ez nem azt jelenti, hogy heti 50-60 óránk van. Nyilván néhány tantárgynál heti/kétheti 1/2 óra van,ami nagyon kevés. ETTŐL,A TANTÁRGY ÓRASZÁMÁTÓL FÜGGETLENÜL kellenek abból is jegyek.
febr. 26. 13:03
64/110 anonim válasza:
Menj dolgozni és estin befejezed. Más is tanult estig. A kettes érettségi amúgy se ér sokat.
65/110 anonim válasza:
Azért van 21 tárgy, hogy sajnáltathassa magát, és legyen mi kifogást találni. Ha év végén is megbukik, akkor már hirtelen 60 tárgy lesz 😂
66/110 anonim válasza:
#62 De, tehet. Jogilag mindenképpen.
Bár a történetből hiányzik az apa (nem tudom, hogy véletlenül lett "kifelejtve", vagy egyedül álló anyáról beszélgetünk), de a tanulmányi eredmények mindig a diák felelőssége. Nem a szülőé, nem a tanáré, nem a szomszédé.
Bár nem értem a kérdést sem, ha valaki megkérdőjelezi, hogy erkölcsileg helytelen, akkor a kérdező az anyukája orra alá tartja, hogy na ugye, megmondtam, kérj szépen elnézést, aztán hagyjál békén?
Mert azt látom, hogy mivel kevesen adnak neki igazat, az nem tetszik.
67/110 anonim válasza:
Amúgy lehet hogy én vagyok tudatlan de a magántanár hogy fogja oktatni a kertész gyakorlatot?
68/110 anonim válasza:
Attól, hogy egy tantárgyból van elméleti meg gyakorlati rész, attól az még mindig egy tantárgynak számít.
69/110 anonim válasza:
Nézd, anno én vendéglátóipari szakmunkaskepzobe jártam. Volt pl felszolgalasi ismeretek elmélet és volt felszolgalasi ismeretek gyakorlat. Nyilván két külön jegyet kaptunk rá, de konkrét a gyakorlat azt jelentette, alkalmazod amit elméletben megtanultal. Az etelkeszitesnel pl az elmélet azt jelenti, megtanulod a receptet, a gyakorlat meg hogy elkészíted. Ha megtanultad a receptet, el is tudod készíteni az ételt
70/110 anonim válasza:
Arra továbbra sem akarsz válaszolni, hogy mit akarsz csinálni suli után. Eltudsz, egyáltalán el akarsz helyezkedni ebben a szakmában?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!