Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mennyire kérdőjelezhető meg...

Mennyire kérdőjelezhető meg erkölcsileg meg eleve amúgyis, hogy anyám,ha év végén megbukok, nem hagyja, hogy befejezhessem az iskolát, hanem elküld dolgozni?

Figyelt kérdés
18 éves vagyok, 11. osztályba járok. Életemben SOHA,EGYSZER SEM BUKTAM MEG SEMMIBŐL (illetve hetedik osztályban félévkor matekból,de az nyilván nem bukás, év végén semmi sem volt, de amit akkor kaptam 14 éves fejjel,sosem felejtem el,illetve tavaly három tantárgyból félévkor,de év végén ismét semmi).Tavaly sem. Már tavaly is eljátszottuk ezt. Tudni kell, hogy eleve nagyon rossz viszonyban vagyunk, most ezt nem részletezném. A lényeg, hogy tavaly, amikor a féléviben három tantárgynál elégtelen értékelés volt, teljesen ki volt akadva, hogy ő ezeket nem is tudta, és hogy év végén is biztos meg fogok bukni, és ha a pótvizsga sem sikerül, akkor nem kezdhetem újra a 10-ediket,hanem elküld dolgozni. Namost,ezt ismét eljátszotta, nem félévi elégtelen értékelés miatt,hanem amiatt, hogy napokon-heteken belül magántanuló leszek a személyes problémáim miatt (ilyen csodás anya mellett beilleszkedési nehézség, szociális szorongás testi tünetekkel, ráadásul azt mondják, hogy minden otthonról,a családból indul... és ezt nem hisztinek szánom,nem véletlenül van támogató szakvéleményem). Namost nagykorú vagyok,de nyilván az áldását kértem,amire ő, bár sokára,de rábólintott. Legalább erre,ha már tavaly szinte semmit sem segített, amikor iskolát akartam váltani és a mai napig fel sem fogja józan paraszti ésszel, hogy milyen mentális problémáim vannak. Én ekkor felhívtam a figyelmét a nagyon sok 21,azaz 21 tantárgyra és az itthon tanulás nehézségére,kihívásaira, és arra, hogy akármennyire is igyekszek, nem látok a jövőbe, és nem tudhatom, hogy minden igyekeztem elég lesz e ahhoz, hogy mind a 21 tantárgyból átmenjek, lehetőleg nyilván nem 2-essel. Ha akár egyből is megbukok nyilván az is bukás. Aztán megint jött a fenyegetés,mint tavaly. Mindezt úgy, hogy mondta, hogy le a kalappal előttünk,meg hogy mennyire embertelennek és TELJESÍTHETETLENNEK tartja a 21 tárgyat. Saját magának mond ellent. Rosszul teszem, hogy erre ennyire ki vagyok akadva? Nincs olyan ember,aki megbukott akár egyszer is, és a szülei hagyták, hogy befejezze az iskolát, és ma sikeres felnőtt? Nem egy általános iskolában megbukó, bukdácsoló hülyegyerek vagyok,aki harmadszor bukik meg. Tényleg egy rossz, utolsó szemétláda ember lennék,ha megbukok mégis valaha?
2024. febr. 26. 11:03
 51/110 anonim ***** válasza:
87%
Na csak kibukott, hogy unatkozó trollal van dolgunk.
2024. febr. 26. 12:39
 52/110 A kérdező kommentje:
*ráadásul a sajátodat, és még menőnek is akarsz tűnni,mert úgy írod, hogy bucira vernéd a fejemet.
2024. febr. 26. 12:39
 53/110 anonim ***** válasza:
86%
16-nak is jó lesz az a 21 tárgy. A többi tesi, rajz, megy gyakorlatok. Látszik, hogy már hetedikben sem ment a matek 😂
2024. febr. 26. 12:41
 54/110 A kérdező kommentje:
Egyáltalán nem, csak hát ti trollt akartatok, úgyhogy megkaptátok.
2024. febr. 26. 12:41
 55/110 A kérdező kommentje:
#53 Gonosz,rosszindulatú és ostoba vagy. Ugyanakkor valószínűleg vicces karakter lehetsz,mert smile-t használsz. :)
2024. febr. 26. 12:42
 56/110 anonim ***** válasza:
93%
Te meg egy élhetetlen semmirekellő nagypofájú kis mamahoteles.
2024. febr. 26. 12:43
 57/110 A kérdező kommentje:
Éljeeen! ;)
2024. febr. 26. 12:44
 58/110 anonim ***** válasza:
96%

Mit teszel szülőként az ellen, hogy ezt megakadályozzad?

Szerinted mit kéne tennem? Írjak neki írásos kérvényt, hogy készüljön a másnapi órákra? Este üljek le a lassan 16 évessel és lapozzuk fel a könyvet, hogy miből hol tartanak és azt hányszor olvasta el?

De, nulla energiát tesztek bele, ha egyeseket kaptok. Te is meg az enyém is.

Képzeld el, én is végeztem középiskolát. Nem ilyen eredményeim voltak. Aztán munka mellett 8 féléves főiskola, közgazdász lettem. Nem buktam meg, pedig napi 10 órát mellette az irodában voltam.

Ha egy picit is akarja az ember, akkor azért kettessel át lehet menni. Szerintem. Nekem négyes-ötössel is ment. Gondolom nektek is ugyanolyan agyatok van. Képesek lennétek rá, csak nem érdekel.

2024. febr. 26. 12:46
 59/110 anonim ***** válasza:
97%

"Akkor ki beszél itt 0 energiáról. Még egy kettest sem lehet összeszedni 0 tudással"

Ha 0 a tudásod az nem azt jelenti, hogy 0 energiát fektettél bele?

Én lusta voltam max dolgozatok előtt átnéztem az adott anyagot

De óra közben figyeltem annyira hogy egy 2-3 as mindig összehoztam

Persze ezek olyan tantárgyak voltak amik nem kapcsolódtak a későbbi szakmámhoz

Az hogy anyukád nem akar támogatni érthető hisz azt látja hogy nem érdekel és csak bukdácsolsz

2024. febr. 26. 12:49
 60/110 anonim ***** válasza:
92%
Aki minimum egy kettest nem tud összekaparni, félévet is beleszámítva, az értelmileg akadályozott.
2024. febr. 26. 12:49

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!