Mennyire kérdőjelezhető meg erkölcsileg meg eleve amúgyis, hogy anyám,ha év végén megbukok, nem hagyja, hogy befejezhessem az iskolát, hanem elküld dolgozni?
Én megbuktam egy erős gimiben 10. év végén, miután általánosban végig közel kitűnő voltam, a gimiben pedig rettentő gyenge. Még a tanár is utált, több emberrel együtt, mégse mondom azt, hogy ebben nem volt benne vaskosan az én lustaságom, dacosságom, mert de, rohadtul benne volt és ezt már akkor is elismertem, hogy az én hibám is. Otthon megmondták, hogy a nyáron fizetni fogják a magántanárt, bármennyiszer, viszont ha azt látják, hogy nem készülök, nem gyakorlok otthon is és nem sikerül, akkor kivesznek az iskolából és mehetek a helyi gyengébe, mert ezek szerint nem tudok ott teljesíteni, ők pedig nem fogják megvárni, amíg az igazgató tesz ki (ugye 16 év a tankötelezettség felső határa, nem 18) vagy épp 25 évesen végre befejezem. Illetve hogy ha a jövőben is folytatom ezt a hozzáállást, akkor 18 éves koromtól dolgoznom kell, mert az nem járja, hogy valaki nem tanul rendesen, csak úgy van a légüres térben. Döntsem el, mit akarok, mert nem nekik tanulok, hanem magamnak, hogy az én életem legyen jó és ne abból álljon, hogy rabszolgamunka mellett még esti iskolába is járhassak. Anyukám így érettségizett le anno, mondta, hogy ha magamnak is ezt az utat akarom, nem akadályoz meg, de olyan nem lesz, hogy mutatóban tanulgatás.
Hát eldöntöttem, átmentem a pótvizsgán, sosem álltam utána semmiből bukásra és az érettségi meg az év végi átlagom is 4,6 lett. Ja és de, a félévi bukás is bukás, ilyet még én se állítottam, hogy nem az. Szar is volt év végére kijavítani, de érdekes módon ez többet nem fordult elő, mikor első félévben is komolyan vettem a felkészülést.
Szóval dióhéjban leszel szíves a pofádból visszavenni. Elismerni első körben, hogy de, te NÉGY alkalommal buktál meg, utána max átcsusszantál, mert a tanároknak sincs kedve pótvizsgáztatni. Másodszorra anyádtól qrva gyorsan bocsánatot kérni, hogy eddig elnézte a gyökérkedésedet és nem zavart el már általános után valami gyatra szakmunkásképzőbe, mondván, hogy úgyis alkalmatlan vagy érettségit szerezni. Illetve még most sem tette meg, ad neked még néhány hónapig esélyt, hogy bizonyíts. És nem, teljesen jogosan zavar el dolgozni, ha ezzel sem élsz, az kéne még, hogy otthon magántanulókázz meg te válassz másik helyet, ahol ugyanúgy lószart sem fogsz csinálni. Nyilván.
Az van, hogy a gimi olyan iszonyat egyszerű. Nem nehéz négyes-ötös átlaggal rendelkezni. Én a legtöbb évben mindenből ötös voltam, egy-két kivétel volt, amikor matekból vagy fizikából négyest kaptam…Az érettségim matek kivételével minden tárgyból ötös lett, a matekot elcsesztem, de abból is hármas lett.
Ezt most komolyan mondom, hogyha nem szeded össze magad, akkor nagyon szomorú és nehéz életed lesz. Gimi 11. osztály rendkívül egyszerű, csak az áll kettesre, aki nem készül, lesz@rja. Jelenleg jogra járok. Rendkívül nehéz, 3-as átlagom van úgy, hogy gimiben mondhatni kitűnő voltam. Komolyan és a legnagyobb tisztelettel mondom, hogy szedd össze magad, mert ha tényleg ilyen az átlagod, akkor ne csak arra ne számíts, hogy egyetemre bekerülsz, de az emberektől semmilyen tiszteletet és megbecsülést nem fogsz kapni, le fognak nézni. Próbálj meg készülni dolgozatokra.
18 evesen mar nem vagy gyerek, muci
De mivel se tanulni, se dolgozni nem tudsz, lassuk be, h eletkeptelen vagy. Vered magad a semmire, erkolcscsoszkodsz, mikozben idejossz anyadat ocsarolni? Nem sul le a bor a pofadrol? Takarodjal inkabb tanulni, ostoba csitri
Nagy valószínűséggel technikumba jársz vagy szakgimnáziumba. Próbálod a gyenge tanulmányi eredményedet a 21 tantárggyal mentegetni. Igaz ebben benne van a testnevelés és még hasonlóan teljesíthetetlen tantárgy is.
Ne haragudj de a technikumban nincsenek olyan hatalmas követelmények mint az orvosi egyetemen. A tanáraid azért engednek át a tanév végén mert kell a létszám az iskolába és ha megbuktatnak akkor az rossz lesz az iskolai statisztikában.
Anyádnak abban igazad van hogy egy kicsit jobban is tanulhatnál. Némi pénzt is adnak aki a szakmát jól tanulja.
OFF: nem magántanuló leszel hanem egyéni munkarended lesz.
Te azt várod, hogy a saját lustaságod mitt szidjuk anyádékat?
Teljesen igaza van édesanyádnak. Ha nem tanulsz akkor nem köteles eltartani 18 éves korod után. Ennek megfelelően tanulj vagy menj el dolgozni és tartsd el magad. Nevezhetsz ezért rosszindulatunak de gáz amit csinálsz most.
Gondolom az ágazati vizsgán átmentél egy kegyelem kettessel. Ha elvégzed a sulit akkor lesz egy szakmai papírod tudás nélkül. Csak úgy kapkodnak majd utánad majd a munkaerőpiacon.
Én egyszer megbuktam, de akkor még tanköteles voltam. Egész nyáron sehova nem mehettem, csak matekoztam. Kemény nyár volt, többé eszembe sem jutott annyira lustának lenni év közben, érettségim hármas lett.
A leírtak alapján én sem tartanálak el tovább. Kb végig szar jegyeket kapsz, épphogy átcsusszansz, erre elmész magántanulónak. De már előre leszögezed, hogy így sem tudod garantálni hogy legalább egy kettest elérj. Ne vicceljünk már. Ha ennyire nem megy, akkor kár ezt a sulit erőltetni, nyilván így jó szakember soha nem leszel. Felesleges otthon vakargatnod magadat. Két opció van, vagy az IQ-d jelentősen átlagon aluli, vagy a szorgalmad. Egyik esetben sincs értelme tovább nyúzni ezt a tanulás dolgot. Azért nem az orvosi egyetem fog ki rajtad ennyire, hanem valami technikum. A barátnőm oxigénhiánnyal született fia aki az értelmi fogyatékosság határán táncol, simán el tudta végezni a kertészeti szakközépet. Igaz, ő szorgalmas, csak károsodott sajnos az agya születésekor.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!