Mennyire kérdőjelezhető meg erkölcsileg meg eleve amúgyis, hogy anyám,ha év végén megbukok, nem hagyja, hogy befejezhessem az iskolát, hanem elküld dolgozni?
16 éves korig vagy tankötelezett.
18 éves korodig vagy a szüleidre utalva.
Ha 18 éves korod után nem akar eltartani, hogy te tanulj, szíve joga, erkölcsileg lehet vitatható, de jogilag nem.
Oké, így látjátok, nem fogadom el,de tudomásul veszem.
#11 Az utolsó soraid számomra jó szándékú tanácsok,ezt köszönöm.
Egyébként azért sem értek egyet ezzel az egésszel,mert az osztálytársaim közük buktak már meg különböző dolgok miatt, és ott fel sem merült ez. Na erről ennyit. Nagyon sok embernek vaskalapos hozzáállása van.
Az én fiam is most 9. osztályban 3 tárgyból kapott egyest félévkor.
Mondtam, ha év végén megbukik, akkor jövőre még tanköteles, aztán kiíratom a suliból, menjen el segédmunkásnak. Ha ennyire nem érdekel titeket az egész, hogy nulla energiát tesztek bele, akkor nem kell odajárni. Én biztos nem fogom őt 25 éves koráig eltartani, míg valahogy elvégzi a technikumot. Vagy nem.
Akkor lehet menni a gyárba szalag mellé. Hátha az jobban fog tetszeni. Nem lesz 10 évig herevere egy középiskolában.
"Életemben SOHA,EGYSZER SEM BUKTAM MEG SEMMIBŐL (illetve hetedik osztályban félévkor matekból,de az nyilván nem bukás, év végén semmi sem volt, de amit akkor kaptam 14 éves fejjel,sosem felejtem el,illetve tavaly három tantárgyból félévkor,de év végén ismét semmi)"
Tehát sosem buktam meg, csupán konkrétan négyszer. Innen nézve neked esélytelen az érettségi
Soha életedben nem buktál meg semmiből, csak egyszer az egyikből, aztán három másikból, aztán most... és már előreirányozod, hogy úgyis meg fogsz bukni másból is év végén, mert csak. (Ebben mondjuk pont igazad van, ha az elmúlt években az iskolában magasról tojtál a tanulásra, akkor nyilván otthon magántanulóként még inkább tojni fogsz rá, a bukták már most borítékolhatóak a hozzáállásod alapján.)
Tök igaza van anyukádnak, nem otthon vakarózni kell. Vagy tanulsz, vagy ha olyan felnőtt vagy, akkor lehet menni munkát keresni. Vissza fogod te még sírni az iskolaéveket.
Kiváló szülő vagy, gratulálok. Ja, nem...
Ki beszél itt nulla energiáról? Sokan azzal jöttök, hogy félévkor tavaly 3 tárhyból egyes voltam. Igen, a 19-ből összesen 3-ból. Félévkor. Akkor ki beszél itt 0 energiáról. Még egy kettest sem lehet összeszedni 0 tudással. Kíváncsi lennék,a válaszadók a tanulmányaikat milyen eredménnyel végezték el (de mind a tizen X év alatt).
Tessék, bevallom,ha szülő lennék én sem járatnám valószínűleg a gyermekemet iskolába évekig, ha már nem tanköteles és 2-szer, 3-szor bukott meg,de egyszeri bukás után közölni vele, hogy kiadom az útját ekkor meg akkor undorító. Mit teszel szülőként az ellen, hogy ezt megakadályozzad?
Fuu meglepődtem itt jópár válaszon.
Szerintem nem nagy dolog megbukni. Van akire pikkel a tanár, és olyan hülyeségekért kap egyest, hogy nincs nála a füzete stb.
Én támogatnám a gyerekem akkor is ha megbukna.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!