Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mennyire kérdőjelezhető meg...

Mennyire kérdőjelezhető meg erkölcsileg meg eleve amúgyis, hogy anyám,ha év végén megbukok, nem hagyja, hogy befejezhessem az iskolát, hanem elküld dolgozni?

Figyelt kérdés
18 éves vagyok, 11. osztályba járok. Életemben SOHA,EGYSZER SEM BUKTAM MEG SEMMIBŐL (illetve hetedik osztályban félévkor matekból,de az nyilván nem bukás, év végén semmi sem volt, de amit akkor kaptam 14 éves fejjel,sosem felejtem el,illetve tavaly három tantárgyból félévkor,de év végén ismét semmi).Tavaly sem. Már tavaly is eljátszottuk ezt. Tudni kell, hogy eleve nagyon rossz viszonyban vagyunk, most ezt nem részletezném. A lényeg, hogy tavaly, amikor a féléviben három tantárgynál elégtelen értékelés volt, teljesen ki volt akadva, hogy ő ezeket nem is tudta, és hogy év végén is biztos meg fogok bukni, és ha a pótvizsga sem sikerül, akkor nem kezdhetem újra a 10-ediket,hanem elküld dolgozni. Namost,ezt ismét eljátszotta, nem félévi elégtelen értékelés miatt,hanem amiatt, hogy napokon-heteken belül magántanuló leszek a személyes problémáim miatt (ilyen csodás anya mellett beilleszkedési nehézség, szociális szorongás testi tünetekkel, ráadásul azt mondják, hogy minden otthonról,a családból indul... és ezt nem hisztinek szánom,nem véletlenül van támogató szakvéleményem). Namost nagykorú vagyok,de nyilván az áldását kértem,amire ő, bár sokára,de rábólintott. Legalább erre,ha már tavaly szinte semmit sem segített, amikor iskolát akartam váltani és a mai napig fel sem fogja józan paraszti ésszel, hogy milyen mentális problémáim vannak. Én ekkor felhívtam a figyelmét a nagyon sok 21,azaz 21 tantárgyra és az itthon tanulás nehézségére,kihívásaira, és arra, hogy akármennyire is igyekszek, nem látok a jövőbe, és nem tudhatom, hogy minden igyekeztem elég lesz e ahhoz, hogy mind a 21 tantárgyból átmenjek, lehetőleg nyilván nem 2-essel. Ha akár egyből is megbukok nyilván az is bukás. Aztán megint jött a fenyegetés,mint tavaly. Mindezt úgy, hogy mondta, hogy le a kalappal előttünk,meg hogy mennyire embertelennek és TELJESÍTHETETLENNEK tartja a 21 tárgyat. Saját magának mond ellent. Rosszul teszem, hogy erre ennyire ki vagyok akadva? Nincs olyan ember,aki megbukott akár egyszer is, és a szülei hagyták, hogy befejezze az iskolát, és ma sikeres felnőtt? Nem egy általános iskolában megbukó, bukdácsoló hülyegyerek vagyok,aki harmadszor bukik meg. Tényleg egy rossz, utolsó szemétláda ember lennék,ha megbukok mégis valaha?
febr. 26. 11:03
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 11/110 anonim ***** válasza:
98%
Teljesen érthető hogy anyukád nem engedné hogy újra járd az évet. Hiszen mit bizonyitottál eddig csak bukdácsoltál oké hogy év végén nem de évközben is sztem nagyon nem izgat a tanulás mert ha tennél érte hogy jobb jegyeid legyenek és esetleg annak ellenére se menne akkor anyukád se így reagálna a bukásra. Én se engedném hogy újra kezdjed. Látszik rajtad hogy egy link alak vagy aki csak átt susszan az iskolán. De dolgozni se lesz egy leány álom 0végzettséggel főleg nem. Sztem nagyon gyorsan változtass a hozzáállásodon és akkor talán meggondolja magát.
febr. 26. 11:36
 12/110 anonim ***** válasza:
94%

16 éves korig vagy tankötelezett.

18 éves korodig vagy a szüleidre utalva.

Ha 18 éves korod után nem akar eltartani, hogy te tanulj, szíve joga, erkölcsileg lehet vitatható, de jogilag nem.

febr. 26. 11:38
 13/110 A kérdező kommentje:

Oké, így látjátok, nem fogadom el,de tudomásul veszem.

#11 Az utolsó soraid számomra jó szándékú tanácsok,ezt köszönöm.

Egyébként azért sem értek egyet ezzel az egésszel,mert az osztálytársaim közük buktak már meg különböző dolgok miatt, és ott fel sem merült ez. Na erről ennyit. Nagyon sok embernek vaskalapos hozzáállása van.

febr. 26. 11:44
 14/110 anonim ***** válasza:
92%

Az én fiam is most 9. osztályban 3 tárgyból kapott egyest félévkor.

Mondtam, ha év végén megbukik, akkor jövőre még tanköteles, aztán kiíratom a suliból, menjen el segédmunkásnak. Ha ennyire nem érdekel titeket az egész, hogy nulla energiát tesztek bele, akkor nem kell odajárni. Én biztos nem fogom őt 25 éves koráig eltartani, míg valahogy elvégzi a technikumot. Vagy nem.

Akkor lehet menni a gyárba szalag mellé. Hátha az jobban fog tetszeni. Nem lesz 10 évig herevere egy középiskolában.

febr. 26. 11:45
 15/110 anonim ***** válasza:
86%

"Életemben SOHA,EGYSZER SEM BUKTAM MEG SEMMIBŐL (illetve hetedik osztályban félévkor matekból,de az nyilván nem bukás, év végén semmi sem volt, de amit akkor kaptam 14 éves fejjel,sosem felejtem el,illetve tavaly három tantárgyból félévkor,de év végén ismét semmi)"

Tehát sosem buktam meg, csupán konkrétan négyszer. Innen nézve neked esélytelen az érettségi

febr. 26. 11:50
 16/110 anonim ***** válasza:
94%
Mik a terveid a jövőre nézve? Oké most kihisztized, hogy anyád még egy évig tartson el, de utána mi lesz? Szerintem mélyen legbelül te is pontosan tudod, hogy még annyit sem fogsz tanulni magántanulóként, mint amennyit eddig tanultál, kb esélyed nincs rá, hogy leérettségizz. Minek pazarolod az időt? Menj el dolgozni, tanulj ki egy szakmát, hogy tényleg legyen belőled valaki, ne csak egy pióca, aki az anyján élősködik.
febr. 26. 11:51
 17/110 anonim ***** válasza:
88%

Soha életedben nem buktál meg semmiből, csak egyszer az egyikből, aztán három másikból, aztán most... és már előreirányozod, hogy úgyis meg fogsz bukni másból is év végén, mert csak. (Ebben mondjuk pont igazad van, ha az elmúlt években az iskolában magasról tojtál a tanulásra, akkor nyilván otthon magántanulóként még inkább tojni fogsz rá, a bukták már most borítékolhatóak a hozzáállásod alapján.)

Tök igaza van anyukádnak, nem otthon vakarózni kell. Vagy tanulsz, vagy ha olyan felnőtt vagy, akkor lehet menni munkát keresni. Vissza fogod te még sírni az iskolaéveket.

18/110 anonim ***** válasza:
93%
21 tantargy?????
 19/110 A kérdező kommentje:

Kiváló szülő vagy, gratulálok. Ja, nem...

Ki beszél itt nulla energiáról? Sokan azzal jöttök, hogy félévkor tavaly 3 tárhyból egyes voltam. Igen, a 19-ből összesen 3-ból. Félévkor. Akkor ki beszél itt 0 energiáról. Még egy kettest sem lehet összeszedni 0 tudással. Kíváncsi lennék,a válaszadók a tanulmányaikat milyen eredménnyel végezték el (de mind a tizen X év alatt).

Tessék, bevallom,ha szülő lennék én sem járatnám valószínűleg a gyermekemet iskolába évekig, ha már nem tanköteles és 2-szer, 3-szor bukott meg,de egyszeri bukás után közölni vele, hogy kiadom az útját ekkor meg akkor undorító. Mit teszel szülőként az ellen, hogy ezt megakadályozzad?

febr. 26. 11:56
 20/110 anonim ***** válasza:
16%

Fuu meglepődtem itt jópár válaszon.

Szerintem nem nagy dolog megbukni. Van akire pikkel a tanár, és olyan hülyeségekért kap egyest, hogy nincs nála a füzete stb.

Én támogatnám a gyerekem akkor is ha megbukna.

febr. 26. 11:57
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!