Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Az miért olyan ördögtől való...

Az miért olyan ördögtől való gondolat, hogy a szülők esetleg elindíhatnák a gyereküket az életben legalább egy kicsit?

Figyelt kérdés

"Mi is felnőttünk valahogy." - szokták mondani az okosok. És kifejtik, hogy ők 8an laktak egy lakásban, meg pénzük sem volt, mégis ember lett belőlük.

Mondja ezt az a korosztály, ahol mindenki depressziós, frusztrált, szorong, boldogtalan; akik cigiznek, piálnak, akiknek a házasságuk romokban, akiknek az a boldogság, ha nézik a tévét. Ez ám a felnövés, mondhatom.

És persze aki a szülőktől várná el a pénzt, az életképtelen lúzer.

És ez most így tényleg rendben van? Tényleg olyan elvetemült ötlet lenne, hogy a szülők ne csak megcsinálják a gyereket a semmire, hanem esetleg a jövőjéről is gondoskodjanak egy kicsit? Tanulmányok, jogosítvány, vagy akár egy lakás.

Igen, ez mind pénz pénz pénz (jajj tudom, dehát "nekem sem adtak").

És akkor csodálkozunk, hogy újra és újra csak egy boldogtalan, jövőkép nélküli nemzedék nő fel. Nem baj, az ember jó esetben felvehet egy lakáshitelt egy nyomorult panelra, ahol még azt is hallja, ha a szomszéd fingik egyet, és eladósíthatja magát évtizedekig.

De nem baj, legalább majd 60 évesen verheti a mellét, hogy höhö hát ezt én egyedül értem el.

2023. aug. 13. 09:20
1 2 3 4 5 6 7 8
 71/74 anonim ***** válasza:
75%

Azért amit pár válaszoló írt, hogy a szülő segíteni tudta volna, de nem tette, miközben (tíz)milliókat költöttek magukra, miközben elnézték, hogy a felnőtt gyerekük a párjával külföldön a gyárban robotoljon az önerő összerakásáért, stb...stb...

Szóval most konkrétan ezekre a szülőkre gondolván: Ezek a szülők hogy fogják majd lereagálni, ha 20-30 év múlva egészségügyi gondjaik lesznek (vagy csak megöregszenek, és bár nem betegek konkrétan, de azért rájuk kellene nézni napi párszor), szóval hogy fogják lereagálni, ha a gyerekük nem dob el a kezéből mindent, és nem rohan egyből segíteni?

2023. aug. 14. 10:24
 72/74 anonim ***** válasza:
85%
Bár (előző voltam) az ilyennek van kerete az időskorra is, jó minőségű otthonra is, szóval így átgondolva, hülye kérdés volt.
2023. aug. 14. 10:25
 73/74 anonim ***** válasza:
74%

Akár egy lakás - és ugyan, minek?

Nekem is van, asszed, éltem ott egy percet is? Agglomeráció, eladni nem lehet, cserébe ott áll, mert én meg 1000 km-re élek :D

A főiskola az oké, a lakás teljesen felesleges, mert lehet, a gyerek nem is ott él, ahol a szülők "elgondolják" a dolgot.

2023. aug. 14. 11:50
 74/74 anonim ***** válasza:
23%

73

Tudod a normális szülő nem csak kiokádja magából, hogy nesze itt egy lakás Bivalybasznádon, hanem megkérdezi a gyerek véleményét esetleg. Az én debreceni unokahúgom például Pesten vett a gyerekeinek lakást. Ha nem is laknának benne (de laknak) akkor is kitudnák adni.

2023. aug. 14. 17:22
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!