Az miért olyan ördögtől való gondolat, hogy a szülők esetleg elindíhatnák a gyereküket az életben legalább egy kicsit?
"Mi is felnőttünk valahogy." - szokták mondani az okosok. És kifejtik, hogy ők 8an laktak egy lakásban, meg pénzük sem volt, mégis ember lett belőlük.
Mondja ezt az a korosztály, ahol mindenki depressziós, frusztrált, szorong, boldogtalan; akik cigiznek, piálnak, akiknek a házasságuk romokban, akiknek az a boldogság, ha nézik a tévét. Ez ám a felnövés, mondhatom.
És persze aki a szülőktől várná el a pénzt, az életképtelen lúzer.
És ez most így tényleg rendben van? Tényleg olyan elvetemült ötlet lenne, hogy a szülők ne csak megcsinálják a gyereket a semmire, hanem esetleg a jövőjéről is gondoskodjanak egy kicsit? Tanulmányok, jogosítvány, vagy akár egy lakás.
Igen, ez mind pénz pénz pénz (jajj tudom, dehát "nekem sem adtak").
És akkor csodálkozunk, hogy újra és újra csak egy boldogtalan, jövőkép nélküli nemzedék nő fel. Nem baj, az ember jó esetben felvehet egy lakáshitelt egy nyomorult panelra, ahol még azt is hallja, ha a szomszéd fingik egyet, és eladósíthatja magát évtizedekig.
De nem baj, legalább majd 60 évesen verheti a mellét, hogy höhö hát ezt én egyedül értem el.
Apósómék ki kellett, hogy költözzenek külföldre 3 gyerekkel anno, hogy megélhessenek, mindeközben a szüleik szerényen is megfogalmazva, igen jómódúak voltak, de xartak a fejükre. Minden vagyonukat örökölte apósom néhány évvel ezelőtt.
Előre leszögezném, hogy megtudunk élni a férjemmel, úgyis, hogy 2 gyerekünk van. De soha egy k*rva pillantra sem kérdezték meg, hogy segítsünk valamit a háznál, tudjátok fizetni a hitelt, ne vigyük el vásárolni a gyerekeket?
Igen, megtudunk élni, tudjuk fizetni a hitelt, köszönjük szépen. De évek alatt újítottuk fel a házunkat, szószerint csupasz falak és tető volt csak a ház. Mindenért mi küzdöttünk meg, de nem tölt el büszkeséggel, pedig a saját szüleim szerint is az a menő, ha kuporognod kell azért, amid van mert így lesz belőled ember.
Én simán jobban örültem volna, ha amikor tudtak, pénzügyileg segítettek volna minekt apósómék is, hogy ne kelljen 15 évig fizetni a hitelt, amiből hálistennek már nem sok van. De nem, ők xartak ránk nagyívben. A ház is már csak akkor volt nekik érdemes megnézni, mikor kész lettünk vele.
Engem nagyon bánt és férjemet is. Mi a mi gyerekeinknek lehetőségeinkhez mérten ennél sokkal többet szeretnénk adni. Ha pénzügyileg nem is fogunk tudni segíteni, ott leszünk mellettük minden helyzetben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!