Az miért olyan ördögtől való gondolat, hogy a szülők esetleg elindíhatnák a gyereküket az életben legalább egy kicsit?
"Mi is felnőttünk valahogy." - szokták mondani az okosok. És kifejtik, hogy ők 8an laktak egy lakásban, meg pénzük sem volt, mégis ember lett belőlük.
Mondja ezt az a korosztály, ahol mindenki depressziós, frusztrált, szorong, boldogtalan; akik cigiznek, piálnak, akiknek a házasságuk romokban, akiknek az a boldogság, ha nézik a tévét. Ez ám a felnövés, mondhatom.
És persze aki a szülőktől várná el a pénzt, az életképtelen lúzer.
És ez most így tényleg rendben van? Tényleg olyan elvetemült ötlet lenne, hogy a szülők ne csak megcsinálják a gyereket a semmire, hanem esetleg a jövőjéről is gondoskodjanak egy kicsit? Tanulmányok, jogosítvány, vagy akár egy lakás.
Igen, ez mind pénz pénz pénz (jajj tudom, dehát "nekem sem adtak").
És akkor csodálkozunk, hogy újra és újra csak egy boldogtalan, jövőkép nélküli nemzedék nő fel. Nem baj, az ember jó esetben felvehet egy lakáshitelt egy nyomorult panelra, ahol még azt is hallja, ha a szomszéd fingik egyet, és eladósíthatja magát évtizedekig.
De nem baj, legalább majd 60 évesen verheti a mellét, hogy höhö hát ezt én egyedül értem el.
38, 40
Ti tényleg értelmi sérültek vagytok? Nem azt mondtam, ahogy senki más sem, hogy a szüleimnek a születésem után mindenről le kellett volna mondania értem, értünk, hogy éhezniük kellett volna, szenvedni, csak hogy nekünk tudjanak például önerőt adni. Itt csakis azokról a szülőkről van szó, akik pénzesek, mégsem tesznek semmit a gyerekeik boldogulásáért, inkább hagyják, hogy 20-30 milliós hiteleket vegyenek fel, holott 10-15 milliós segítség is aprópénz lenne nekik!
"De azért az elvárja h a segge alá tegyenek mindent."
De ez csak a ti téveszmétek. Senki nem beszélt arról, hogy mindent a gyerek s*gge alá kell tenni, kocsit, autót, munkát, de azért a nagy büdös semmivel elindítani, és itt hőbörögni, hogy teremtsen meg magának mindent egyedül a szerencsétlenje, kínlodjon, éhezzen, dolgozza ki a belét a minimumért, hát ez gáz.
Most komolyan, mindenki látja, mennyibe kerül egy lakás, honnan vegyenek a fiatalok egyáltalán 2-3 szobás panelt, ahova gyereket lehet vállalni, mikor azok 30-40 millióval kerülnek? Szülői segítség nélkül ez már ilyen halott dolog, majd mennek külföldre, ahogy 10 éve tették sokan, az jó lesz? Az itt károgók akkor örülni fognak, ha évi kétszer látják a gyereküket?
Ahogy írta valaki, van egy átemenet a minden és a semmi között. És igen, mikor valaki azt látja, hogy másnak a szülei segítenek, hogy ne fordulna meg a fejében, hogy az övék miért nem tették, pláne ha még telt is volna rá?
44
Bullshit.
Ki a faxnak kell örökség? Inkább éljenek örökké a szüleim, miért akarnánk a halálukat?
Amíg élnek és rengeteg pénzük van, addig segítsenek inkább belőle.
Mit kezdek már amúgyis 50-60 évesen az ő örökségükkel, mikor már az én életem is oda van, és azt is végig szoptam, míg a szüleim habzsi dőzsöltek a millióikból?
Nem vagyok értelmi sérült, de nem igazán értem, hogy miért kell ezen tombolni, hogy a szülők nem veszik meg neked a lakást.
Elmesélek neked valamit, en most egy gazdag nyugat európai országban élek. Itt sem divat, hogy a szülők mindent megvesznek a gyereknek, holott megtehetnék. A férjemnek már felnőtt gyerekei vannak, ő kitaníttatta őket, mindenuk megvolt addig amíg tanultak, fizette a tandijakat a drága iskolákban, az utazásokat, az alberleteket,a zsebpénzt, a két gyerek együtt kapott egy egyszerű középkategóriás autót, amivel beosztották hogy ki mikor közlekedik. Onnantól kezdve hogy befejezték a sulit es munkába álltak, saját magukról gondoskodtak mindketten, vettek maguknak kocsit, saját maguknak intézték a lakhatást, sőt mikor az egyikük egy ideig nálunk lakott, itt fizetett egy bizonyos összeget ami a számlák rá eső részét fedezte. Ünnepekkor, esküvő stb mindig kapnak ajándékot, pénzt, unokák szintúgy, de egyikőjük sem várja el h az apjuk tömje őket pénzzel, mivel az iskolájuk befejezéséig az egész élete arról szólt, hogy az ő kiadásaikat finanszírozta. Most szeretné egy kicsit a saját életét is élvezni.
Masik példa, a férjem a házat amiben lakunk, a saját szüleitől megvette (nem ajándékba kapta) mert ok szerettek volna máshol házat venni. Ő sem kapott tőlük ajándékba hazat, sem kocsit, pedig vállalkozó családról beszélünk, nem szegény emberekről. És nem Magyarország, hanem nyugat.
Lehet nyavalyogni, hogy milyen sz.r az élet és milyen szemetek a szülők, de egyszerűbb ha felemeled a s.gged es megszerzed magadnak azt ami kell. Jobban is fogod becsülni, mint azt amiért nem te dolgoztál.
44es nem kell 2-3 szobás panel. Vegyen egy garzont, utána adja el és vehet nagyobbat.
Nem a szülő kötelessége 90nm-es lakást adni a gyereknek ahova lepujázhat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!