Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Az miért olyan ördögtől való...

Az miért olyan ördögtől való gondolat, hogy a szülők esetleg elindíhatnák a gyereküket az életben legalább egy kicsit?

Figyelt kérdés

"Mi is felnőttünk valahogy." - szokták mondani az okosok. És kifejtik, hogy ők 8an laktak egy lakásban, meg pénzük sem volt, mégis ember lett belőlük.

Mondja ezt az a korosztály, ahol mindenki depressziós, frusztrált, szorong, boldogtalan; akik cigiznek, piálnak, akiknek a házasságuk romokban, akiknek az a boldogság, ha nézik a tévét. Ez ám a felnövés, mondhatom.

És persze aki a szülőktől várná el a pénzt, az életképtelen lúzer.

És ez most így tényleg rendben van? Tényleg olyan elvetemült ötlet lenne, hogy a szülők ne csak megcsinálják a gyereket a semmire, hanem esetleg a jövőjéről is gondoskodjanak egy kicsit? Tanulmányok, jogosítvány, vagy akár egy lakás.

Igen, ez mind pénz pénz pénz (jajj tudom, dehát "nekem sem adtak").

És akkor csodálkozunk, hogy újra és újra csak egy boldogtalan, jövőkép nélküli nemzedék nő fel. Nem baj, az ember jó esetben felvehet egy lakáshitelt egy nyomorult panelra, ahol még azt is hallja, ha a szomszéd fingik egyet, és eladósíthatja magát évtizedekig.

De nem baj, legalább majd 60 évesen verheti a mellét, hogy höhö hát ezt én egyedül értem el.

2023. aug. 13. 09:20
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/74 anonim ***** válasza:
65%
És annak szerinted van értelme, hogy ezen siránkozol hogy ez mennyire borzasztó? Igen, vannak ilyen szülők, könyveld el, hogy ez van és lépj tovább, ne magadat mérgezd azzal hogy ezen tanakodsz. Te majd a te gyerekeiddel máshogy csinálod, szuper, sok szerencsét hozzá :)
2023. aug. 13. 15:48
 62/74 anonim ***** válasza:
41%

62

Csak hogy a kérdező kérdése az volt, rendben van e ez így. És nem, nincs rendjén.

Attól függetlenül persze megélünk és haladunk tovább, de NINCS rendben.

2023. aug. 13. 16:03
 63/74 anonim ***** válasza:
55%
Ez a te véleményed, az enyém meg az, hogy onnantól, hogy szülő útnak indította a gyereket, semmi kötelessége nincsen a további finanszírozásokat illetően. Mondom ezt úgy, hogy engem sem finanszíroztak.
2023. aug. 13. 16:05
 64/74 anonim ***** válasza:
87%
Ez azért ördögtől való gondolat, mert egy normális lakásért ebben a nyamvadék országban annyit kell gürizni, hogy mire összejön rá a pénz egy átlagos magyar házaspárnak, a feleség már a menopauza küszöbén áll. És akkor a kocsiról, egyetemről még ne is beszéljünk. Én annak is örülök ha szüleim a saját lakás és egyéb hiteleiket ki tudják fizetni életük végére, nem hogy még nekem is vegyenek valamit, pedig kb. havi 750K az összjövedelmük. Egyszerűen az ország jelen helyzetében ez szürreális elvárás. Persze egy szülő támogassa a gyerekét, de csak amennyire tudja (egy milliárdostól elvárható hogy megvegye a gyereknek a 30 milliós házat, de egy gyári munkás pártól nem feltétlenül).
2023. aug. 13. 17:11
 65/74 anonim ***** válasza:
27%
Egyetértek veled egyébként, de mi havi 700-ból nevelünk két tini gyereket és még tudunk is félre tenni a hitelünk mellett, szóval azért a mai magyar 40+ generációk nem is igazán tudnak jól gazdálkodni a pénzzel. Ha 300 van, abból is megélnek, de ha 700, azt is elverik.
2023. aug. 13. 17:23
 66/74 anonim ***** válasza:
79%
Mi a férjemmel teremtettünk meg mindent. El kellett vállalni másodállást, fusit, sokszor megalázó munkát is, de nem bánom. 35 éves voltam, amikor végre lakáshoz jutottunk. 4 évig éltünk egy szanálásra ítélt házban, egy 30 m2-es földszinti lakásban, amit aztán komoly ráfizetéssel el tudtunk cserélni. Egyikünk szülei sem voltak abban a helyzetben, hogy pénzzel tömjenek bennünket, mégsem vernyákoltunk. Örülök annak, amit együtt elértünk.
2023. aug. 13. 18:48
 67/74 anonim ***** válasza:
57%

11

Én megértelek. Ott ahol ennyi föld van, ott van egy komoly földbérlet is. Mi is dolgozunk a férjemmel, spórolunk de tök jó érzés volt mikor a családom lemondott az adott évi földbérletről és nekünk adta. Ez többször is megtörtént. Azért abból a pénzből sok mindent lehet csinálni.

Csak ennyit kellene tenni a szüleidnek egyszer egyszer lemondani róla a javadra.

Sajnálom hogy ilyenek de vigasztaljon a tudat, hogy te öröklöd a földeket és te majd tudsz adni a földbérletből a gyerekednek.

2023. aug. 13. 21:55
 68/74 anonim ***** válasza:
40%

47 -"Lehet nyavalyogni, hogy milyen sz.r az élet és milyen szemetek a szülők, de egyszerűbb ha felemeled a s.gged es megszerzed magadnak azt ami kell. Jobban is fogod becsülni, mint azt amiért nem te dolgoztál."

Mondod ezt te, aki az irományod alapján beleült a készbe meg a tutiba.

2023. aug. 13. 22:48
 69/74 anonim ***** válasza:
26%

68-as, miből szűrted le azt hogy beleültem a keszbe meg a tutiba?

Én nem kaptam otthonról egy vasat sem.

Viszont elvégeztem egy egyetemet, meg utána még több képzést, folyékonyan beszélek 3 nyelven a sajatomon kívül, és van egy jó munkahelyem, ahol nem minimálbért keresek. Külföldre is a saját szakállamra mentem ki.

Vagy arra gondolsz, hogy a férjemnek van háza? Ezzel mi a gond? Hogy egy normális férfit választottam, akivel lehet együttélni meg tervezni?

2023. aug. 14. 07:51
 70/74 anonim válasza:
62%
Én be is pereltem volna a szüleimet, ha a világra szarnak nincstelenül és se lakást, se autót nem biztosítanak az élethez...
2023. aug. 14. 08:33
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!