Az miért olyan ördögtől való gondolat, hogy a szülők esetleg elindíhatnák a gyereküket az életben legalább egy kicsit?
"Mi is felnőttünk valahogy." - szokták mondani az okosok. És kifejtik, hogy ők 8an laktak egy lakásban, meg pénzük sem volt, mégis ember lett belőlük.
Mondja ezt az a korosztály, ahol mindenki depressziós, frusztrált, szorong, boldogtalan; akik cigiznek, piálnak, akiknek a házasságuk romokban, akiknek az a boldogság, ha nézik a tévét. Ez ám a felnövés, mondhatom.
És persze aki a szülőktől várná el a pénzt, az életképtelen lúzer.
És ez most így tényleg rendben van? Tényleg olyan elvetemült ötlet lenne, hogy a szülők ne csak megcsinálják a gyereket a semmire, hanem esetleg a jövőjéről is gondoskodjanak egy kicsit? Tanulmányok, jogosítvány, vagy akár egy lakás.
Igen, ez mind pénz pénz pénz (jajj tudom, dehát "nekem sem adtak").
És akkor csodálkozunk, hogy újra és újra csak egy boldogtalan, jövőkép nélküli nemzedék nő fel. Nem baj, az ember jó esetben felvehet egy lakáshitelt egy nyomorult panelra, ahol még azt is hallja, ha a szomszéd fingik egyet, és eladósíthatja magát évtizedekig.
De nem baj, legalább majd 60 évesen verheti a mellét, hogy höhö hát ezt én egyedül értem el.
62
Csak hogy a kérdező kérdése az volt, rendben van e ez így. És nem, nincs rendjén.
Attól függetlenül persze megélünk és haladunk tovább, de NINCS rendben.
11
Én megértelek. Ott ahol ennyi föld van, ott van egy komoly földbérlet is. Mi is dolgozunk a férjemmel, spórolunk de tök jó érzés volt mikor a családom lemondott az adott évi földbérletről és nekünk adta. Ez többször is megtörtént. Azért abból a pénzből sok mindent lehet csinálni.
Csak ennyit kellene tenni a szüleidnek egyszer egyszer lemondani róla a javadra.
Sajnálom hogy ilyenek de vigasztaljon a tudat, hogy te öröklöd a földeket és te majd tudsz adni a földbérletből a gyerekednek.
47 -"Lehet nyavalyogni, hogy milyen sz.r az élet és milyen szemetek a szülők, de egyszerűbb ha felemeled a s.gged es megszerzed magadnak azt ami kell. Jobban is fogod becsülni, mint azt amiért nem te dolgoztál."
Mondod ezt te, aki az irományod alapján beleült a készbe meg a tutiba.
68-as, miből szűrted le azt hogy beleültem a keszbe meg a tutiba?
Én nem kaptam otthonról egy vasat sem.
Viszont elvégeztem egy egyetemet, meg utána még több képzést, folyékonyan beszélek 3 nyelven a sajatomon kívül, és van egy jó munkahelyem, ahol nem minimálbért keresek. Külföldre is a saját szakállamra mentem ki.
Vagy arra gondolsz, hogy a férjemnek van háza? Ezzel mi a gond? Hogy egy normális férfit választottam, akivel lehet együttélni meg tervezni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!