Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Az miért olyan ördögtől való...

Az miért olyan ördögtől való gondolat, hogy a szülők esetleg elindíhatnák a gyereküket az életben legalább egy kicsit?

Figyelt kérdés

"Mi is felnőttünk valahogy." - szokták mondani az okosok. És kifejtik, hogy ők 8an laktak egy lakásban, meg pénzük sem volt, mégis ember lett belőlük.

Mondja ezt az a korosztály, ahol mindenki depressziós, frusztrált, szorong, boldogtalan; akik cigiznek, piálnak, akiknek a házasságuk romokban, akiknek az a boldogság, ha nézik a tévét. Ez ám a felnövés, mondhatom.

És persze aki a szülőktől várná el a pénzt, az életképtelen lúzer.

És ez most így tényleg rendben van? Tényleg olyan elvetemült ötlet lenne, hogy a szülők ne csak megcsinálják a gyereket a semmire, hanem esetleg a jövőjéről is gondoskodjanak egy kicsit? Tanulmányok, jogosítvány, vagy akár egy lakás.

Igen, ez mind pénz pénz pénz (jajj tudom, dehát "nekem sem adtak").

És akkor csodálkozunk, hogy újra és újra csak egy boldogtalan, jövőkép nélküli nemzedék nő fel. Nem baj, az ember jó esetben felvehet egy lakáshitelt egy nyomorult panelra, ahol még azt is hallja, ha a szomszéd fingik egyet, és eladósíthatja magát évtizedekig.

De nem baj, legalább majd 60 évesen verheti a mellét, hogy höhö hát ezt én egyedül értem el.

2023. aug. 13. 09:20
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/74 anonim ***** válasza:
57%

9

Csak azon hisztizünk, hogy a szüleimnek például annyi földje van, ha eladnák az egészet is kapnának érte legalább 50 milliót. Plusz a sajátjukon kívül van még egy lakásuk, amit bérbeadnak, plusz mellette dolgoznak, kettejük bevétele HAVI nettó 700 körül van.

Szerinted felajánlottak bármikor is akár csak kerek 1 millió forintot a gyereküknek és az unokáiknak?

Ennyit a családról...

És igen, ÉN fogom támogatni az én gyerekeimet. Annak örülnék a legjobban, ha annyi pénzem lenne, hogy házat építtessek nekik. :)

2023. aug. 13. 10:03
 12/74 anonim ***** válasza:
44%

10es, felnőtt embernek kellene lennie akkora iq szintnek, hogy képes legyen önálló döntéseket hozni. Tudom, nehéz, könnyebb a földön fetrengve mutogatni a szemét szülőkre.

Remélem ti már most spóroltok hogy minden gyereketeknek tudjatok kocsit, házat egyetemet fizetni. Mert ha nem akkor milyen szemét szülők vagytok.

2023. aug. 13. 10:04
 13/74 anonim ***** válasza:
65%
Nyilván könnyebb lenne, de ott a lehetőség a tanulásra, jól fizető szakma kitanulására, ami után keresel annyit hogy pár év alatt összejön önerőre, majd meg sem kottyan a havi törlesztő. Ha te nem ezen az úton indulsz el, azért már ne a szülőket hibáztasd felnőttként. :D
2023. aug. 13. 10:10
 14/74 anonim ***** válasza:
87%
Engem támogattak a szüleim erejükhöz mérten. Lakáshoz részben szülői segítséggel jutottam, részben saját erőből. Őket csak anyai részről támogatták a nagyszülők, az apai nagyszülők a másik gyereküket segítették, apámat nem. Én is támogatni fogom a gyerekemet erőmhöz mérten. DE: számomra baromi visszatetsző elvárni a támogatást, és passzív agresszív durcogással turkálni a szülők, apósék zsebében, hogy mit tudnának adni, és milyen szemetek, hogy nem adtak. Ha kitanították, felnevelték a gyereket, onnan minden csak plusz, amit adnak, amit jó szívvel el lehet fogadni, de elvárni nem szép dolog.
2023. aug. 13. 10:15
 15/74 anonim ***** válasza:
44%

12

Téged biztos nem járattak iskolába, mert olvasni sem tudsz. Az én, vagy a férjem szüleinek meg van kb mindene, amivel tudtak volna alánk kocsit, vagy házat rakni. De NEM tették!

A különbség annyi, hogy nekünk csak annyi van, amit maguknak megtudtunk teremteni, mert az égegyadta világon, senkitől, egy k*rva forintot sem kaptunk. Elhiheted, hogy én nem ülnék a vagyonomon, míg a gyerekem szűkölködik. :)

Most is minden erőmmel azon vagyok, hogy annyit tudjak adni, félretenni a gyerekeimnek, amennyi csak futja az erőmből. Ha beesne hirtelen 10-20 millió forint, a háromnegyedét a gyerekeimnek raknám oda! Nem pedig ülnék rajta, ahogy a mi szüleink, anyósomék teszik.

2023. aug. 13. 10:15
 16/74 anonim ***** válasza:
50%

14

Nekem nem addig terjed a szülői szeretet, hogy na megszültem, megetettem, eljárattam egyetemre, most már takarodjon dolgozni, éljen meg ahogy tud és közben verem a mellem, hogy jajj de jó szülő vagyok. :)

Sose felejtem el, amikor a tesvérem, vagy én is fenn éheztünk Pesten a kollégiumban, mert a szakjaink mellett csak annyit tudtunk dolgozni, hogy a létminimumra futotta, ők meg egy forintot sem utaltak volna nekünk, holott apám külföldön dolgozott, anyum pedig műszakvezető volt egy multinál.

Azt mondták nincs pénzük segíteni nekünk, amíg nem valamit segíteni kellett nekik a bank appon, és tesóm meglátta, hogy csak anyum számláján több, mint 5 millió forint volt.

Sosem hoztuk fel nekik, sosem panaszkodtunk, sosem kérdeztük mennyiük van, mielőtt okoskodnál, hogy kunyeráltunk. Felesleges is lett volna, mert ha egy szülő segíteni akar, akkor utal, nem pedig könyörögni kell érte.

2023. aug. 13. 10:22
 17/74 anonim ***** válasza:
60%
Azért a leponotzás sokat elmond a mai felnövő generációról....Aztán lehet ríni, mert ugrálnak a Dunába az első kudarcnál. 13as nagyon jót írt, mégis nulla %. Sajnálom ezeket a gyerekket és a szüleiket is. Az én gyerekem köszöni szépen boldog és kiegyensúlyozott, tudja jól nem veszek neki házat, viszont elviszem külföldi sportversenyére,hogy csinálhassa amit akar és igen csavargunk együtt vagyunk. Az, hogy a te értékrended nem ez kedves lepontozó, te bajod. elég szomorú hozzáállás, bárcsak kevesebbet mentünk volna és inkább pénzt tettek volna félre nekem. Hát mi a szarért élünk??? Már bocs...aki jól kihasználná a szüleit ahelyett, hogy jól fizető szakmát kitanulna és képes lenne a lábán állni, élmény helyett választja a banki betétet. Hm. Aztán ha nem úgy jön össze lenyírbálod anyut és aput, mert milyen szemetek, nem vettek nekem házat. Szép értékrend mondhatom. Az nem számít,ha a taníttatását, sportját bármilyét fizetem, kell a ház meg kocsi, hát nehogymár küzdenem kelljen. Nem semmi...Utána lehet a facen rikácsolni, pedig hát olyan jól éltek...egzisztenciálisan jó szülei voltak...mindent megadtak neki...nem is értem miért ugrott ki.... Mert nem tud küzdeni bmeg! Nincs kudarctűrése bmeg! Na lehet lepontozni. Mi pedig indulunk a kamaszaimmal a szállásra. Jól elbacunk megint vagy 150 rugót, ahelyett , hogy én szemét szülő félre tenném nekik a lakásra...hahaha
2023. aug. 13. 10:22
 18/74 anonim ***** válasza:
84%

Érdekes dolog ez.

36 éves vagyok és nem Magyarországon élek. De itt teljesen általános, hogy a szülő segíti a gyerekét. Nagyszüleim igy tettek a szüleimmel, ők is velem, és már én is gyűjtök a kétévesemnek. Pedig nem vagyunk gazdag család és nem nyugaton élünk.

Anno a jogsit a szüleim fizették, mikor 18 lettem. Egyetem alatt fizették az albérletet, kaptam egy öreg fapados kocsit közlekedni, hogy legyen rutinom a vezetésben. Amikor eljött az ideje, segítettek az ingatlanvásárlásban anyagilag, a felújításában munkával...

Férjemről kb. ugyanez mondható el.

Ismerősöknél, barátoknál ugyanez a helyzet. Itt csak az nem tesz így, aki valóban nagyon szegény.

De senki sincs felakadva azon, ha egy szülő támogatja a gyerekét.

Szóval talán mentalitás kéedése is...

2023. aug. 13. 10:24
 19/74 anonim ***** válasza:
69%

17

Nem mindenki lehet informatikus, meg orvos, mert nem ahhoz van agya. Lehet, hogy tanár akar lenni a gyereked, vagy környezetvédelemmel foglalkozni és nettó 250-nél soha nem fog többet keresni. És akkor mi van? Dögöljön éhen? :D Kb ez a hozzáállásod. Ha nem keres havi 1 milliót akkor semmirevaló ember lesz belőle, mi? Aki a szülein akar élősködni.

2023. aug. 13. 10:27
 20/74 anonim ***** válasza:
72%
15, neked más a mentalitásodat, mint a férjed szüleinek, és a te mentalitásodat nekem szimpatikusabb is, de nem jogos haragudni rájuk azért, mert nem tolták látok lakást, kocsit. Mindenki arra költi a pénzét, amire akarja, kissé gusztustalan, hogy a zsebünkben turkálsz, és eldöntöd, hogy mennyi felesleges pénzük van, és mire kellene költeniük. Te a gyerekedre költöd, költenéd, tök jó, de ők meg nem. Csak ettől nem rossz emberek és nem kéne itt gyűlölködve sziszegni rájuk. Más mentalitás, ennyi, ha tisztességesen felnevelték a férjedet, adtak szakmát a kezébe, amiből meg tud élni, akkor tiszteletet érdemelnek, ha pedig világ körüli utat akarnak tenni a pénzükből, vagy kupacban gyűjteni és felgyújtani, szívük joga.
2023. aug. 13. 10:28
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!