Ki kellene találnom anyám gondolatait?
Anyám csinálja a dolgát, de nekem nem szól hogy segítsek neki, és utána meg azon veszekszik, hogy neki az egészsége károsodik ettől a sok munkától, és hogy természetesen ez az én hibám lesz. Elvárná hogy a gondolatait kitaláljam, hogy tudtam hogy ő mit csinál, miért nem mentem ki hozzá.
Ha ő nincs itthon, és kitakarítom a hazat, vagy főzök valamit, utána is azt mondja én csináltam semmit. De magát feldicséri, hogy ő mi mindent megcsinál, meg mindent ő tud a legjobban.
De ha még valami miatt szomorú is vagyok, akkor is még belém rúg, hogy azt a fapina fejemet kell látnia egész nap.
Kitakarítod a szobádat, a konyhát, fürdőt rendben hagyod magad után (feltörölve, kád-mosdó-WC kitakarítva, haj kiszedve), elmosogatod a csetresedet, kimosod-kivasalod a holmidat, mert ezek egyébként is alapok egy kultúrlénynél és akkor anyádnak nem kell megszakadnia!
Anyádnak gondolom nem "segíteni" kell, hanem a helyzetét nem nehezíteni pluszban még a munka mellett és rápakolni a te tevőleges dolgaidat és tuti, hogy rögtön jobb hangulatban lesz!
Várj, segítek és kitalálom anyád gondolatait!
"Borzalmas, hogy mielőtt még hazajövök a munkából be kell vásárolnom legalább a tejet/kenyeret/zöldséget/gyümölcsöt/friss húst/felvágottat, hogy főzni tudjak, itthon meg áll a kupleráj! Kezdem a második műszakot dög fáradtan, a hétvégék meg a takarítással telnek el, miközben a (minimum) 16 éves lányom meg fapina fejjel szenved a szobájában egész nap és csak termeli a mosatlant, meg a szennyest! Mindenért szólni kell neki, magától nem vesz észre semmit, ha meg szólok, akkor tessék-lássék nagy nehezen megcsinálja, mintha nekem tenne szívességet, de igazából abban sincs köszönet! Belefáradtam már mindenbe!"
Akkor meg kinyitod a szádat és elmondod, hogy Anya igazságtalan vagy, csak én takarítok, a porszívó évek óta nem volt a kezedben, de ezt meg ezt is megcsináltam!
Vagy anyádnak kellene kitalálni a te gondolataidat?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!