Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ki kellene találnom anyám...

Ki kellene találnom anyám gondolatait?

Figyelt kérdés

Anyám csinálja a dolgát, de nekem nem szól hogy segítsek neki, és utána meg azon veszekszik, hogy neki az egészsége károsodik ettől a sok munkától, és hogy természetesen ez az én hibám lesz. Elvárná hogy a gondolatait kitaláljam, hogy tudtam hogy ő mit csinál, miért nem mentem ki hozzá.

Ha ő nincs itthon, és kitakarítom a hazat, vagy főzök valamit, utána is azt mondja én csináltam semmit. De magát feldicséri, hogy ő mi mindent megcsinál, meg mindent ő tud a legjobban.

De ha még valami miatt szomorú is vagyok, akkor is még belém rúg, hogy azt a fapina fejemet kell látnia egész nap.

2023. jan. 19. 13:25
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
41%
9, jó ez tényleg f.szság..
2023. jan. 19. 14:03
 12/23 Helpful person válasza:
7%
Ez a kérdés csak a melegeknek való!
2023. jan. 19. 14:28
 13/23 anonim ***** válasza:
27%

Lehet el kell osztani kettovel azt, amit a kerdezo mond magarol, mert a tinik azert szeretik ugy beallitani a dolgokat, hogy az egyertelmuen nekik legyen jo :)

Ha allitolag anyuka kezeben nem volt porszivo evek ota, amit ketlek,mert az en 11 eves lanyom is ugy porszivozik, hogy az eszem megall tole, siet, nem eleg alapos, szolni kell neki...

Szoval egyreszt ezt erosem ketlem, masreszt meg akkor ha tenyleg kiporszivozod legalabb a kozos helyisegeket 2-3 naponta, ahogy azt kene, es tenyleg mindig te takaritod az egesz hazat, legalabb hetente, akkor egyszeruen normalis ember nem fog a beszolni azert, mert nem segitesz. De meg talan egy felig idiota is felfogja esszel, hogy ez mennyi minden.

A valosag gondolom azert piciket mas, anyukat meghallgatnam szivesen :)

Egyebkent tinikent en is bele akartam halni a heti egy mosogatasba, meg a szobam takaritasaba, amit anyam kert tolem, szoval ez tok oke, eletkorral jar. De nem is csodalkoztam azon, amikor veszekedett velem, hogy segitsek neki tobbet, mert tudtam en is, hogy mekkora troger vagyok 🤣

2023. jan. 19. 14:28
 14/23 A kérdező kommentje:
22 éves nő vagyok.
2023. jan. 19. 14:30
 15/23 A kérdező kommentje:
Sokszor azt mondja, ha valamilyen rossz dolog bánt engem, hogy meg érdemlem, ha velem rossz dolgok történnek.
2023. jan. 19. 14:41
 16/23 anonim ***** válasza:
95%

Keserű, feszült ember lehet. Valószínűleg a takarítás téma csak egy ürügy amin keresztül kicsit kiadja a feszkót. Próbáld meg ne magadra venni, ha tudod hogy tök irracionális dolgokkal szekál. Állj ki magadért, tudatosítsd benne hogy már felnőtt ember vagy.

Az utolsó kommented pedig nagyon durva, fel nem fogom hogy mondhat ilyet egy anya a gyermekének. Arra tudok gondolni hogy a saját csalódottságát vetíti ki rád. Nehogy elhidd ezeket a hülyeségeket neki!

A jelenséget egyébként mártír anyának hívják, a neten sokmindent találhatsz erről. Én ezt találtam:

[link]

2023. jan. 19. 15:17
 17/23 anonim ***** válasza:
100%

Nyilván minden ember élete más de egy picit most magamra ismertem a saját családomra. Nekem egész életemben az nyomták hogy én mekkora egy lusta szar vagyok aki semmit nem csinál holott ugyanebben a helyzetben voltam anyám állandóan csak panaszkodott miközben én amúgy egy csomót segítettem neki a ház körül főztem mostam takarítottam de soha soha nem volt elég állandóan csak veszekedett. Kb elhitettek velem hogy én mennyire egy semmirekellő vagyok aztán meg amikor először elköltöztem akkor nem értettem hogy mi ebben olyan nagy dolog. Rend van mindig. Anyám szerintem azóta is csak panaszkodik otthon :D

Sajnos vannak ilyen emberek akik úgy vállalnak gyereket hogy amúgy nem biztosak magukban aztán utána a gyerek szenved. Ez onzoseg.

Nyilván segítenie is kell a gyereknek a háztartásban, és meg kell nevelni, De amúgy nem alap dolog nem azért kell gyereket csinálni hogy elvégezze helyetted a házimunkát 😅

2023. jan. 19. 17:27
 18/23 anonim ***** válasza:
55%

Bírom a felháborodott anya kommenteket.

Te vagy az anya, Te vállaltad és ne várd, hogy 15-18 évesen azonnal önálló lesz, a Te házad Te várad, ahogy veszekedésnél szokott is lenni, szóval ilyenkor is a Te házad, Te várad, Neked kell tudnod mit kell meg csinálni.

Azt lehet megbeszélni a gyerekkel, hogy a sajátját csinálja meg, azt nem fogja elfelejteni, ha normális hangnemben meg van tanítva rá és elmagyarázva, hogy miért kell rendet tartani.

Ezért " hülyék " a gyerekek, mivel alapvető dolgok nincsenek Nekik megtanítva.

Aki meg ilyen fáradt és haldokló hattyú, ne vállaljon gyereket.

Ha nem tanítod empátiára, magától nem fog eszébe jutni, hogy segítsen, főleg ha leüvöltöd.

Te tanítod azt a gyereket...

Anyuka se várja el, hogy az Ő VÁRÁBAN, ami veszekedésnél az Ő vára csocsipacsi legyen, mert dolgozik.

Az a gyerek nem kérte, hogy megszüld.

Elkéne gondolkozni.

Kérdező, beszélj Vele erről, és ha más nem, egyezzetek ki abban, hogy a saját részed rendben tartod, ahogy illik és majd keresel munkát, el tartod majd Magad.

Az ilyen szülővel mást nem tudsz, mint a válaszadók tömkelege is.

Te se lustálkodj persze, de ez a közös téma mindig gebasz.

Inkább egyezz ki abban vele, hogy a sajátod megcsinálod, keresel munkát és elkezdesz a talpadra állni.

25/N

2023. jan. 19. 19:03
 19/23 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy mit csinálsz dolgozol, tanulsz? Megértem ezt a helyzetedet, nálunk is előfordul, néha olyanokat mond nekem is, hogy nem értem mi van, miért...lehet hogy hiperaktív és indulatos vmi miatt, sokszor én se tudok anyámmal nyugodtan beszélni, könnyen felhúzza magát. És szerintem is mártírkodik, 18-asnak is igaza van.
2023. jan. 19. 19:35
 20/23 anonim ***** válasza:
47%
Vegyél neki egy vibrátort, sokkal felszadultabb lesz.
2023. jan. 19. 22:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!