Egy elkeseredett apa gondolataira szánnátok pár percet?
Megpróbálok röviden, tömören fogalmazni.
A feleségemet 12 évvel ezelőtt ismertem meg, akkor még nem sejtettem semmit. Házasság után, gyerekek előtt volt pár kiakadása, de gondoltam ez még belefér. Megszülettek a gyerekek, ő pedig gyökeresen megváltozott. Nem tölthettem sok időt a gyerekeimmel, folyamatosan morcos és hisztis volt, ha közeledni próbáltam felé eltolt magától. Évekig tűrtem a sértegetéseit, lenyeltem a békát a gyerekek miatt, eközben próbáltam megoldást találni a problémára. Megkértem a testvéreit, hogy beszéljenek vele, nehezen elrángattam pszichológushoz, de ott is cirkuszolt csak, majd rengetegszer próbáltam neki kedveskedni, semmi sem használt, teljesen megőrült. Az utóbbi pár hónapban még rosszabb lett, folyamatos ajtócsapkodás, mindennapos hiszti, tányérok földhöz vágása, gyerekeknek folyamatosan mindent meg akar mondani, szegények levegőt se kapnak mellette, folyamatosan hozzám menekülnek, ami szintúgy böki a feleségem csőrét. Most azért parádézik, mert biztos el akarom szedni a gyerekeket tőle. Persze az én idegeim se bírták sokáig, szégyellem, de elkezdtem inni, amire a feleségem rájött és benyújtotta a válópert. El sem hiszi mekkora szívességet tett nekem, fogalmam sincs miért tököltem ennyit a válással, talán csak az, hogy bíztam a feleségem felépülésében, nem akartam csonka családot a gyerekeknek, pedig jobban járnának így.
Most egy motelban vagyok, a feleségem viszont elkezdte a bosszúhadjáratot: mindenki előtt alkoholistának állít be (pszichológushoz járok, hogy leszokjak) hazugságokat állít rólam (verem a gyerekeim stb).
Rettegek, hogy a gyerekek hozzá kerülnek. Megszakadna a szívem, ha így történne, mert biztos kihisztizné, hogy soha ne lássam őket. Csak a szomszédokban bízom, akik hallották a nagy száját, meg a munkatársaiban, akik szemtanúi voltak pár kiakadásának.
Mit tehetnék? Ki tudna segíteni? Tud valaki egy jó ügyvédet? Mennyi az esélyem a rágalmazásai ellen? A gyerekek szava (11, 8 évesek) számít ilyenkor?
Kérd ki annak a pszichológusnak a szakvéleményét akihez elrángattad anno. Ennyit tudok mondani. Sok sikert! Remélem jól alakulnak a dolgaid. Amúgy használd az internetet, hogy találj egy jó ügyvédet, aki ilyenre specializálódott. Ne sajnáld rá a pénzt, mert a gyerekeidnek az élete mehet tönkre emiatt.
Amúgy nem jöttél még rá mi miatt változott meg a feleséged? Csak úgy nem lesz ilyen. Az én családom is szétszakadt mikor 2-3éves voltam, és én amúgy mindig azt mondom, hogy egy család szétszakadásához 2 ember kell. Ezzel nem azt mondom, hogy mindketten ugyanannyira hibásak vagytok, hanem azt, hogy valszeg mindketten elrontottatok valamit. Próbáld meg átgondolni, hogy mi lehetett az ami ide vezetett, és ne kövesd el ezt a hibát mégegyszer az életben. Ezt tudom neked tanácsolni. Sok sikert :)
Magad írtad, higy alkesz vagy, így ez nem rágalmazás. A bántalmazást neki kellene bizonyítania.
A gyerekek 99% higy az anyához kerülnek.
Nem ártana egy városnév, bár nyilvánvalóan budapesti vagy, azok hiszik, higy azh ország többi része nem letezik
Utolsó! Az anyósomat kifaggattam és kibökte nehezen, hogy régebben voltak problémái a feleségemnek: hangokat hallott, érzelmi hullámvasúton ült, szuicid hajlamai voltak, de azt, hogy kapott-e valami kezelést nem tudom.
Nem tudok ennél jobban magamba nézni. Először itthon akartam megoldani, minden nap próbáltam vele leülni beszélni, felajánlottam hogy megcsinálom a házimunkát, hogy pihenjen, hátha jobb lesz, de elkezdett velem ordibálni, hogy nem béna ő, hagyjam békén. Főztem neki, amit nem volt hajlandó megenni, mert biztos mérget tettem bele. El akartam vinni fodrászhoz, vásárolni, manikűröshöz, de akkor is nekem ugrott, hogy lerondáztam és nem becsülöm meg. Aztán két hónapig könyörögtem neki, hogy menjen el pszichológushoz, végül elment, de ott elkezdett üvölteni, hogy ő nem őrült és csak be akarom zárni elmegyógyintézetbe.
Játszom a gyerekkel, elhívja őket mellőlem, hogy ne legyenek sokat a közelemben. Télen rátettem a sálat a lányomra és konkrétan nekem támadt, hogy meg akarom fojtani a gyereket.
Már egy ágyban sem volt hajlandó velem aludni, mert biztos rágyújtom az ágyat éjjel vagy megfojtom a párnával. Közben ő mondogatja, ha alkalma lesz rá leszúr álmomban. Mintha paranoiás lenne.
Sok mindent megpróbáltam, megaláztam magam érte sokszor, papucs férj lettem, de így sem beszél velem. Hogy segítsek ha nem akarja hogy segítsek neki?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!