Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Elkeseredett vagyok, ahogy a...

Elkeseredett vagyok, ahogy a családom is. Mitévő legyek?

Figyelt kérdés

Kisgyerekkorom óta pszichikai problémákkal küszködöm.

Az orvosok sem tudják pontosan, hogy mi lehet a bajom, de már több betegséget is megállapítottak nálam (más-más szakemberek): Autizmus, kényszerbetegség, skizofrénia, paranoia, depresszió, mániákusság, figyelemzavar, hiperaktivitás (gyerekkori)...

A bajaim miatt egy évet szalajtottam, és plusz egy évig magántanuló is voltam, ebből adódóan később kezdtem el a középiskolát (2009-ben), amit 2013. február elsején otthagytam, és átiratkoztam egy másik iskolába, felnőttképzésre. Meg kellett ismételnem a 11. osztályt. Majd, 2014-ben leérettségiztem, utána abban az évben nem csináltam semmit sem. Idén januárban elhatároztam, hogy jelentkezem egyetemre, de az eljárás közben kiderült, hogy kevés a pontszámom, és ezért lemondtam róla. Most bizonytalan vagyok, hogy mit tegyek... Érettségizzek le újra, és az esetben TALÁN meg lesz a pontszámom az egyetemhez, vagy inkább tanuljak ki valami szakmát, hogy biztos munkahelyem legyen a későbbiekben? A szüleim sem tudják.

Tehát, több gondom is van: egyik a betegsége(i)m, a másik pedig a jövőt illető bizonytalanság.

22 éves leszek hamarosan (fiú).

2015. márc. 14. 17:26
 1/7 anonim ***** válasza:
7%
Akkor miért orvosok ezek ? Táplálkozással szerves ásványokat vitamint vigyél természetes növényi kivonatokat fogyassz . Keress fel kineziológust , ez megtalálja a hibát . A kezelőid meg érdemes ha szakmát keresnek amihez értenek is .
2015. márc. 14. 17:31
 2/7 A kérdező kommentje:

17:31

Köszönöm a tanácsaid! Voltam már kineziológusnál, és természetgyógyásznál is, de nem történt változás.

2015. márc. 14. 17:42
 3/7 anonim ***** válasza:
Mi pontosan a kérdésed? Sajnos, ha az orvosaid nem tudnak okosat mondani, akkor itt mi, ismeretlenül, pláne nem fogunk tudni...
2015. márc. 14. 17:50
 4/7 anonim ***** válasza:

attól függ, mit akarsz tanulni. Engem se vettek föl elsőre, én tanultam egy olyan okj-s szakmát (egy évest), ami adott pluszpontot a felvételin. Az, hogy a jövődet illetően bizonytalan vagy, teljesen normális. Én is az vagyok, pedig már benn vagyok az egyetemen és szeretem is. Azt tudom mondani, hogy azt tedd, amiről érzed, hogy akarod. Ha azért akarsz egyetemre menni, mert az a standard, hagyd a francba. Ha tudod, hogy te mérnök akarsz lenni, megéri az újrapróbálkozást.

Betegség: Pontosan mi az, ami téged pszichésen zavar a saját viselkedésedben? Nem az érdekel, hogy az orvos szerint autista vagy-e. Gyógypedagógiát tanulok - sok szamárságot mondanak az orvosok. Az számít, hogy te jól érezd magad, onnantól annyira mindegy, hogy szerintük hiperaktív vagy-e!

2015. márc. 14. 17:52
 5/7 A kérdező kommentje:

17:50

Főleg az a kérdésem, hogy ilyen betegségek mellett hol tanuljak tovább, vagy mit dolgozzak. Egyáltalán, van-e esélyem?

17:52

Régebben volt egy konkrét célom, tudtam, hogy mit szeretnék tanulni, mi szeretnék lenni. Valamennyire még most is megvan ez az érzés, de sokat csökkent.

Sajnos, sok mindenben akadályozza hétköznapjaimat a betegségem. Például: néha már a felkelés is nagyon nehezen megy, főleg, ha depressziós vagyok. Amikor valakivel beszélgetek, gyakran rángatózom, zavart vagyok, és nem tudok mindig odafigyelni a beszédtémára.

Sokszor olyan "furcsa" témákról beszélek mániákus módon, amelyek engem érdekelnek, gyakran ismételgetem magam.

Túlságosan hamar fel lehet idegesíteni, és akkor olyan mérges leszek, hogy majdnem szívrohamot kapok. Ez csak néha fordul elő...

2015. márc. 14. 18:12
 6/7 anonim ***** válasza:
Szerintem tanulj valami szakmát ahol nagy a kereslet és még betegen is fognak alkalmazni, ha máshol nem a Meoszon keresztül próbálj.
2015. márc. 14. 18:18
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszi, utánanézek...
2015. márc. 14. 18:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!