Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Tényleg fura ahogy élünk?

Tényleg fura ahogy élünk?

Figyelt kérdés
29 éves vagyok, a szüleim régen elváltak, apámé maradt a 2 szintes családi ház, ami ketté van osztva, külön bejárattal, mintha 2 lakás lenne. Amikor elkezdtem dolgozni, mondta, hogy a felső szinten lakhatok, végül is olyan mintha egyedül élnék, és nem kell egy idegennek albérletet fizetnem. Havonta beleadom a részemet a rezsibe, de egyébként teljesen külön háztartásban élünk, külön főzünk, nem szólunk bele egymás életébe, nem jelentjük be, hogy ki hova megy, mikor jön (kivéve ha több napig távol marad valamelyikünk). Előfordul, hogy több mint 1 hétig nem is találkozunk, mindketten sokat dolgozunk. A családi program nálunk abból áll, hogy 2 hetente összejövünk a nagymamámnál vasárnap ebédre, illetve ünnepekkor, szülinapkor, nyáron közös nyaralás. Ennek ellenére szerintem összetartó a családunk, ha bárkinek segítségre van szüksége, nem kell 2x szólni miatta. Mondták már, hogy fura ez az egész így, mert nem nagyon találkozunk, nem ülünk le esténként közösen vacsorázni, beszélgetni, amikor csak egy emelet választ el minket. Nálunk gyerekkoromban sem volt közös vacsora, mert akkor is csak vasárnaponként ért rá mindenki. Ha máshol laknék, akkor sem járnék haza enni, és nem is várnám el, hogy majdnem 30 évesen a szüleim etessenek. Szerintetek többet kellene apám nyakán lógni? Ennyi idősen nem hiszem, hogy hozzá kellene igazítanom az életemet. Szoktunk beszélgetni, de ha semmi olyan nem történik ami nagyon fontos lenne, akkor csak 2hetente a közös ebédnél. A fontos dolgokat meg szoktuk beszélni, de feleslegesen nem megyek le hozzá cseverészni. Szerintem nem ettől függ, hogy egy család összetart-e. Mi a véleményetek erről?

2014. nov. 18. 14:37
 1/10 anonim ***** válasza:
94%

Attól, hogy közösek a falak, még külön éltek.

Kvázi mint egy lépcsőházban, de külön lakásban.

Miért kellene közös vacsora, ha teljesen más ritmusban éltek?

2014. nov. 18. 14:40
 2/10 anonim ***** válasza:
92%
Semmi rossz nincs ebben. Mások véleménye legyen a legutolsó dolog az érdeklődési körödben. Én is így csinálom.
2014. nov. 18. 14:41
 3/10 anonim ***** válasza:
84%
Jol van ez igy. Elvegre azert van kulon bejarat, mert ket kulon embernek/csaladnak van, nem?
2014. nov. 18. 14:41
 4/10 csabika1971 ***** válasza:
88%

Ahány ház annyi szokás.

Nekem furának hangzik a történeted, de aki ilyen helyzetben nőt fel annak biztosan nem az. Másrészt ha ez nektek így megfelel, ne foglakoz azzal mit gondolnak mások.

Nektek jó így és kész.

2014. nov. 18. 14:42
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
és ha most mások szerint furcsa, akkor ezen túl megváltoztatod az életedet?
2014. nov. 18. 14:46
 6/10 A kérdező kommentje:
Nem változtatom meg, csak kíváncsi vagyok a véleményekre.
2014. nov. 18. 14:47
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Nekem aztán nem fura. Mi is így lakunk, néha leszaladok anyámhoz pár percre beszélgetni. De közösen vacsizni, nem szoktunk. Én a férjemmel vacsorázok, vagy egyedül, anyám is magára főz. És valóban nálunk sem volt divat gyerekkoromban sem a közös vacsi. ja és az életmódunkon még soha senki nem lepődött meg :)
2014. nov. 18. 14:50
 8/10 anonim ***** válasza:
Szerintem ez kifejezetten jó, hogy nem szól bele az életetekbe, és ti sem lógtok a nyakán, de mégis ott vagytok ha kell valami.
2014. nov. 18. 18:39
 9/10 anonim ***** válasza:

Először is, nálunk nem jó a családi élet ezt leszögezem, de vannak dolgok, amiket itthon jó dolognak tartok

Leírom akkor én is erről a véleményemet:

Ezek szerint tényleg csak én vagyok akkor az, aki, ha alatta lakna az apja, akkor néha lenézne megkérdezni, h mi a helyzet. Ezzel nem lóg sztem senki az apja nyakán, csak egy kicsit érdeklődik felőle. A vacsora dolog pedig nem kell mindig leülni, s nem is kell feltétlen vacsorázni, de a nagymama nélkül mi lesz, mert nem kívánok neki rosszat, de nélküle lehet, h nem lesz 2 heti tali, nem? Ő tartja össze a családot, ami szép dolog, de utána is vmilyen szinten jó, ha áll a dolog.

Az etetés dolog is fura kedves kérdező, nem azt mondom, h mindig menjen, s kajálja fel a lentiek kajáját, de ha egyikük néha többet csinálhat, s akkor ad a másiknak is, nem? Ezt se kéne mindig, de mégis csak rokonok, az apud, meg a testvéreid.

S nem ettől függ, h egy család összetart-e, de mégis jobb lenne neked kérdező, nem?

Bár úgy látom, h a többség szerint nem, szóval lényegtelen.

2014. nov. 18. 18:55
 10/10 A kérdező kommentje:

#9 Nem említettem egy szóval sem, hogy nem szoktam érdeklődni, hogy mi a helyzet. De mivel apám reggeltől késő estig dolgozik, ha korábban végez akkor meg programja van általában (nem szoktam kérdezni hova megy, én se számolok be neki minden percemről), én 2 műszakban 12 órázok a kórházban, általában hulla fáradtan hazaesek, így nem igazán van lehetőség arra, hogy csak úgy bármikor leüljünk beszélgetni az időjárásról vagy bármiről. Ha fontos dologról van szó, akkor telefonon vagy neten szoktuk megbeszélni.

Hogy a nagymama nélkül mi lesz? Nem 1 ember tartja össze a családot (legalábbis a miénket).

"Az etetés dolog is fura kedves kérdező, nem azt mondom, h mindig menjen, s kajálja fel a lentiek kajáját, de ha egyikük néha többet csinálhat, s akkor ad a másiknak is, nem?"--Mint azt írtam, teljesen külön háztartás van. Nem megyek le és nézek bele a hűtőbe, mert van saját hűtőm, saját kajám. Nem foglalkozok azzal, hogy mikor és mennyit főznek, és ők sem azzal, hogy én mennyit és mit. Ha valamelyik húgom feljön hozzám, vagy bárki más, meg szoktam kínálni.

Miért lenne nekem jobb?

2014. nov. 18. 19:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!